samen lezen boekje

Baby op komst? 5x boekjes voor broer of zus

Als je al een kindje hebt en er is wederom een baby op komst, dan wil je graag dat je kindje daar ook daar waar mogelijk bij betrokken wordt. Je wilt hem of haar voorbereiden op de komst van een broertje of zusje. Hoe jonger het kind is, hoe lastiger dit is. Gelukkig zijn er diverse (prenten)boekjes die je hierbij kunnen helpen. Vandaag deel ik er vijf met je.

Ook wij gebruikte een boekje om Ninthe op een bepaalde manier mee te laten leven in het proces. Het boekje dat wij gebruikte was Wat zit er in je buik, mama? Je kunt hier onze leeservaring van dit boek lezen.

Zo zijn er heel veel verschillende boekjes die je samen met je kindje kunt lezen ter voorbereiding op de komst van zo’n lief klein baby’tje. Hieronder vijf boeken op een rijtje.

5x voorbereidingsboekjes bij een baby op komst
1. Wat zit er in je buik, mama?

prentenboek zwangerschapAuteur: Sam Lloyd
Prijs: € 9,99
Koop bij bol.com

Er zit iets in mama’s buik, maar ik weet niet wat het is. Is het een chimpansee, is het een paard of is het misschien een inktvis? Kijk snel onder de flappen!

2. Kleine Pluis

prentenboek zwangerschapAuteur: Dick Bruna
Prijs: € 5,95
Koop bij bol.com

Nijntje danst door het huis van blijdschap. Vader en moeder Pluis hebben haar net verteld dat ze een broertje of een zusje krijgt. Ze maakt vast een paar cadeaus. Als kleine Pluis geboren wordt, is Nijn er helemaal stil van, want ze had niet verwacht dat het zo klein zou zijn. De volgende dag trakteert ze de hele klas op beschuit met muisjes.

3. Bobbi wordt grote broer

voorbereiden zwangerschapAuteur: Ingeborg Bijlsma & Monica Maas
Prijs: € 7,99
Koop bij bol.com

Een nieuw verhaaltje in de vrolijke serie over Bobbi. Mama zegt: “Ik heb een nieuwtje. Er komt gauw een kindje bij.”Bobbi zegt: “Echt waar, een baby? Dat is leuk!” roept hij dan blij.

4. Saar wordt grote zus

voorbereiden zwangerschapAuteur: Pauline Oud
Prijs: € 14,95
Koop bij bol.com

De mama van Saar krijgt een baby en Saar is heel erg blij. Nu is ze een grote zus en kan ze mama en papa helpen. Ze helpt luiers verschonen en de baby in het badje doen. Een herkenbaar prentenboek over een meisje dat een broertje of zusje krijgt. In haar warme en herkenbare stijl laat Pauline Oud zien hoe kinderen zich voelen als ze niet meer het enige kind zijn.

5. Kas wordt grote broer

voorbereiden komst babyAuteur: Pauline Oud
Prijs: € 14,95
Koop bij bol.com

‘Kijk eens hoe dik de buik van mama is! Het lijkt wel een ballon!’ zegt Kas. ‘Hallo, wie zit er in die buik daar? Baby, ben je nou nog niet klaar?’ Kas krijgt een broertje of zusje en dat is wel even wennen. Eerst was alles van hem en kon hij overal mee spelen. Het flesje, het wiegje, het truitje, het badje en het stoeltje van de baby zijn ideaal speelgoed voor Kas en zijn knuffel. Nu de baby er is, moet Kas zijn speelgoed opeens delen. Als de baby ook de hele schoot van mama inneemt, heeft Kas er genoeg van. Maar dan gebeurt er iets onverwachts … Een warm en grappig prentenboek over een peuter die eraan moet wennen dat hij niet meer enig kind is.

Hoe bereidde jij jouw kinderen voor op de komst van een broertje of zusje?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

4 gedachten over “Baby op komst? 5x boekjes voor broer of zus”

  1. Toevallig net de boekjes waar ik op zoek naar was! Onze dochter wordt in januari grote zus en was dus opzoek naar wat leuk leesvoer! Ik zet er twee van de aanbevelingen zeker op mijn lijstje! 🙂

  2. Leuk. Helaas zijn veel boekjes echt voor de kleinere kindjes. Onze kinderen zijn al 6 en 9 en krijgen over een paar maandjes een broertje. Nu begrijpen ze het natuurlijk wel een stuk beter, maar een boekje is evengoed leuk. 😉

    1. Ja dat is dan wel jammer ja, het zijn inderdaad vooral peuter/kleuter boekjes. En van harte gefeliciteerd!

Leuk als je een reactie achterlaat!