dolfinarium

#SBL16 – Een dagje naar het Dolfinarium

Eerder zag je onze Summer Bucketlist voorbij komen, met allerlei leuke dingen die we deze zomer willen ondernemen. Hier staat onder andere een uitstapje naar het Dolfinarium op, en afgelopen weekend was het zover. Vandaag een verslagje van dit uitstapje.

Het dolfinarium

dolfinarium

Laat ik meteen maar zeggen dat het Dolfinarium niet helemaal was wat ik er van verwachtte. Nou hadden we er ons ook niet echt goed in verdiept en gingen we een beetje af op het beeld wat we in ons hoofd hadden. Dat beeld was toch iets meer dierentuin-achtig, maar dan met zeedieren. Maar het Dolfinarium bestaat eigenlijk hoofdzakelijk uit shows. Uiteraard is dat ook erg mooi en leuk, maar gezien alle wachtrijen en drukte misschien niet helemaal peuterproof. Als we nog eens zouden gaan, zou ik zeker wachten tot de kinderen een stukje ouder zijn.

We begonnen de dag bij het speelkwartier van de bruinvissen. Hier werd wat verteld over deze dieren, en gaven ze ook nog een klein showtje weg. Toen wij er waren, was het er al heel erg druk. Manlief liep met Ninthe naar een plekje hogerop, maar daar kon ik niet komen met Milas en de kinderwagen. Wij bleven dus ergens wachten waar we helaas niets konden zien, en dus ook geen fotootjes konden maken.

We besloten als volgende meteen de hoofdshow van de dolfijnen mee te pikken. Maar voordat het zover was, gingen we de tijd eventjes opvullen in een van de vele speeltuintjes.

Aqua Bella show

Daarna konden we achteraan in de rij aansluiten voor de dolfijnenshow. Gelukkig was daarbinnen ruimte genoeg voor iedereen en hadden we nu dus wel een plekje waar we alles goed konden zien!

dolfinarium aqua bella show dolfinarium aqua bella show dolfinarium aqua bella show dolfinarium aqua bella show

Het was wat lastig om daarbinnen foto’s te maken, zeker toen halfweg Milas begon te protesteren en we hem probeerden te troosten zodat de overige bezoekers er geen last van hadden. Maar het was een erg mooie show, met veel mooie stunts! Zeker de moeite waard.

dolfinarium
Visjes in het restaurant

Na deze show zochten we een restaurantje op, zodat we eventjes wat konden lunchen. Er was ook nog een leuk speelhoekje waar Ninthe zich na het eten nog even vermaakte terwijl Milas zijn flesje dronk.

dolfinarium
Papa mag ik ook een hapje?

Daarna liepen we nog een rondje en kwamen we onder andere bij de dolfijnendelta. Daar waren de dolfijnen lekker buiten aan het zwemmen en spelen.

dolfinarium

Afsluiter

Inmiddels was het al weer half drie, en in vergelijking met de tijd die we in het Dolfinarium waren, hadden we dus eigenlijk nog maar vrij weinig gezien. We besloten weer op huis aan te gaan, maar niet voordat we de dag hadden afgesloten met een lekker ijsje.

dolfinarium

milas slapen

Al met al hebben we ons wel prima vermaakt, maar zou ik voor een volgende keer toch wachten tot iedereen wat ouder is en het iets beter kunnen uithouden in de wachtrijen. Dan is het zeker de moeite waard om nog eens terug te gaan, denk ik zo.

Ben jij wel eens in het Dolfinarium geweest? Hoe vond jij het?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

Een gedachte over “#SBL16 – Een dagje naar het Dolfinarium”

Leuk als je een reactie achterlaat!