Fotodagboek: Week 28

Een bezoek aan het Dolfinarium, wandelen in een prachtige omgeving en heel veel speelplezier: dit is ons fotodagboek van afgelopen week! Kijk je weer mee?

Zondag 10 juli

Vandaag brachten we een bezoekje aan het Dolfinarium. Dit bezoekje stond op onze Summer Bucketlist, maar vond ik achteraf toch niet zo peuterproof. Je leest hier waarom.

Maandag 11 juli

fotodagboek

Vandaag was Milas 10 weken, dus weer een nieuwe foto met een van de Milestone Cards!

fotodagboek fotodagboek

Hij begint inmiddels echt meer interesse te krijgen voor zijn omgeving, en voor sommige speeltjes. Bijvoorbeeld deze olifant, waar hij regelmatig lief tegen ligt te lachen. Ook gaat hij er meer en meer bewust met zijn handje naartoe en slaat er dan min of meer tegenaan. Dit is een voorbode van het proberen om zelf speeltjes vast te pakken. Leuk om deze ontwikkelingen weer te zien.

Halverwege de ochtend keerde Milas zijn goede humeur opeens om, en de rest van de dag werd een flinke huildag. We deden dus maar lekker rustig aan. Ninthe was ondertussen op het kinderdagverblijf, dus wij konden een beetje bankhangen en Netflixen.

fotodagboek

Ninthe heeft de laatste tijd een lichte fascinatie voor de schoenen van mij of manlief, ze wil ze steeds aandoen en probeert er dan mee te lopen, haha. Dat is zo gemakkelijk nog niet!

Dinsdag 12 juli

fotodagboek

Op dinsdagochtend gingen we eventjes met zijn drietjes naar de supermarkt. Ik besloot om voor het eerst eventjes het meerijdplankje van de wandelwagen te gebruiken. Het viel nog niet tegen, ondanks dat ik zo’n plankje echt super onhandig vind. Het zit namelijk behoorlijk in de weg met het lopen. En eigenlijk moet je de duwstang helemaal inschuiven, maar dan kun je er dus al helemaal niet meer goed bij en wordt het al helemaal onbruikbaar. Maar al met al kwamen we nog redelijk goed vooruit, al was Ninthe het al wel snel beu omdat ze niet zo fijn stond denk ik.

fotodagboek

Bij de supermarkt besloot ik dan ook om Ninthe zelf een eigen wagentje te geven om de boodschappen in te doen. Als ik d’r los zou laten lopen, zou ze ongetwijfeld steeds bij me weglopen. Met zo’n wagentje dacht ik in ieder geval te weten dat ze dat wel leuk en interessant genoeg zou vinden om er mee te blijven lopen, en daarnaast kun je zelf ook meesturen aan de opstaande stang. Vooral dat is erg handig, want zo goed lukte het Ninthe nog niet om dat wagentje alleen te sturen.

En ze bleef er ook redelijk goed achterlopen, alleen één keer merkte ik op dat ze er niet meer achter liep en toen stond ze een paar meter terug de chocoladerepen te verzamelen, haha.

fotodagboek

En ’s middags besloten we om mijn oma een spontaan bezoekje te brengen. Ik bracht Ninthe naar de auto, maar toen begon het hard te regenen. Omdat de auto best een eindje verderop in de straat stond, wilde ik hem eerst voor het huis rijden en daarna Milas nog in de auto zetten. Ninthe dacht waarschijnlijk dat ik zomaar weg ging zonder haar broertje, en toen ik de auto ging keren riep ze dan ook heel verontwaardigd ‘baby’! Hoe durfde ik haar broertje te vergeten, haha. Ninthe steekt er wel een stokje voor, hoor.

fotodagboek

’s Avonds aten we Ninthe haar lievelingseten: Gekookte aardappelen, spinazie à la crème, gekookt eitje en zalmfilet. Hier kan ze zo enorm van smullen! En na afloop zat de spinazie echt overal. 🙂

Woensdag 13 juli

fotodagboek

Vandaag was een rustig dagje. We gingen kort de deur uit voor een bezoekje aan de winkel en ik kocht dit speelgoedstuur voor Ninthe waar ze meteen leuk mee ging spelen. Verder waren we vandaag thuis en deden we het rustig aan, lekker samen spelen en knuffelen. Ninthe kan zich ook echt steeds beter zelf vermaken, wat ook erg mooi is om te zien.

fotodagboek

Duplo blijft in trek, en er zijn dan een paar specifieke dingen die ze erg interessant vindt en die ze elke keer weer zal uitzoeken om mee te spelen. In de eerste plaats deze glijbaan, want glijbanen zijn sowieso voor Ninthe gewoon helemaal het einde. Daarnaast vindt ze de duplo diertjes en autootjes ook steeds erg leuk.

fotodagboek

Milas zat lekker op de wipstoel onder de speelboog. Ook hier keek hij heel geïnteresseerd naar het speeltje dat er aan hing, en probeerde er een paar keer tegen aan de slaan.

fotodagboek

Ondeugd!

Donderdag 14 juli

Op donderdag werden we gevraagd mee te gaan naar een binnenspeeltuin, dus ’s middags gingen we gezellig op stap. Ik vond het wel eventjes spannend hoe het zou gaan, omdat ik zowel Milas als Ninthe bij had en dus allebei in de gaten moest houden. Gelukkig was het heel overzichtelijk en was dat geen enkel probleem. Ninthe vermaakte zichzelf uitstekend. We waren samen met een leeftijdsgenootje van Ninthe en haar mama, maar op deze leeftijd spelen ze toch nog vooral apart in plaats van samen. Maar voor ons mama’s wel zo gezellig om samen te gaan, aangezien de kinderen zichzelf wel vermaken.

Ninthe ging ook nog een paar keer zelf van de glijbaan, maar dat was toch nog wel een beetje spannend. In het begin snapte ze sowieso eventjes niet zo goed, hoe ze nou op haar billen in die glijbaan terecht kwam. Maar toen ze een paar kindjes had voorgelaten en de tactiek eventjes had afgekeken, lukte het toch! Alleen zitten glijden, dat was iets te spannend. Daarom draaide ze zich maar om op haar buik en gleed ze er lekker veilig achterstevoren vanaf.

Milas

Milas vond het ook wel gezellig geloof ik, haha. Lieve glimlachjes in zijn slaap, hij sliep lekker overal rustig doorheen.

Vrijdag 15 juli

2016-07-15 09.38.09

Op vrijdagochtend deden we met zijn allen gezamenlijk eventjes de weekboodschappen.

DSC_0071 DSC_0081

’s Middags genoten we van een wandeling op de hei in het heerlijke zonnetje! Wat is het toch fijn om in zo’n prachtige omgeving te wonen.

DSC_0147 NintheNinthe

Naast de wandeling in de draagzak, genoot Ninthe er ook van om zelf op ontdekking te gaan en de natuur te verkennen. Ze heeft heerlijk genoten van alle zandkorrels, mieren en stenen. 🙂

Zaterdag

Ninthe kleuren

Op zaterdag hadden we een drukke dag voor de boeg. ’s Ochtends hadden we eerst kraambezoek. Ook ging Ninthe nog even aan de knutsel voor haar opa, waar we ’s middags zijn verjaardag gingen vieren.

Milas slapen

Daarna konden Milas en ik meteen door naar een lunch met 20 andere kersverse mama’s met hun baby’tjes die allemaal ongeveer net zo oud waren als Milas. Wat leuk om al die baby’s bij elkaar te zien! Milas heeft er weinig van meegekregen, hij sliep het grootste deel van de tijd.

ninthe opa jarig hoera

En na de lunch pikten we vlug manlief en Ninthe op, en konden we door naar mijn vader om zijn verjaardag te vieren. Hiep hiep, hoera!

milas milas

En tot slot Milas ook nog eventjes leuk op de foto gezet. #trots

Kortom, het was dus weer een gezellig week. En hoe was jullie week?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

Leuk als je een reactie achterlaat!