OERRR

Ninthe goes OERRR

Ninthe is nergens liever dan buiten. Buiten spelen, ontdekken en avonturieren: ze vindt het heerlijk! Zelf zijn we ook graag in de natuur, en we vinden het leuk dat Ninthe er (nu nog wel) ook zo van geniet. Daarom hebben we haar onlangs aangemeld voor OERRR.

OERRR
We wonen in een prachtige omgeving, waar van alles te ontdekken valt.
Genieten van de natuur

Waar wij wonen, worden we omringd door prachtige natuur. Onder andere de Veluwe is op een steenworp afstand van ons huis, en dit is dan ook een plek waar we graag komen om te wandelen en te genieten. Ook Ninthe geniet van deze momentjes.

OERRR

Tijdens een wandeling bij een van ons op de rug, geniet ze ook volop. ‘Hop paardje hop’, zoals Ninthe de momentjes in de draagzak noemt, zijn nu echt nog kostbaar. Voor je het weet wil ze het niet meer, maar vooralsnog vraagt ze er zelfs zelf om.

OERRR

Maar ook zelf lopend vermaakt ze zich prima, en voelt ze zich helemaal thuis in deze prachtige omgeving. OERRR zal dan ook prima aansluiten bij ons en bij wat Ninthe leuk vindt om te doen.

OERRR

Wat is OERRR?

OERRR is het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, dat alle kinderen van 0 tot 12 jaar zelf de natuur laat ontdekken. Buiten is er altijd iets te beleven, en Natuurmonumenten wil met OERRR kinderen en hun ouders stimuleren om vaker naar buiten te gaan. Door middel van uitdagende kaarten kunnen ze je daarbij helpen.

“Een stap buiten de deur, is een stap in OERRR.”

OERRR is opgedeeld in drie verschillende leeftijdscategorieën, zodat er altijd een programma is dat ook daadwerkelijk bij jouw kind zijn leeftijdsfase past. Je hebt OERRR voor kinderen van 0 t/m 3 jaar, 4 t/m 8 jaar en 9 t/m 12 jaar.

Ninthe en OERRR

Vanzelfsprekend hebben we Ninthe aangemeld binnen de categorie 0 t/m 3 jaar. Hierbij krijgen we de nieuwsbrief met speeltips en inspiratie, mag Ninthe tijdens de boomplantdag in het najaar haar eigen boom komen planten en krijgen we elk seizoen kaarten om samen de natuur te ervaren. Deze kaarten helpen je om je kind op te laten groeien met de natuur, ze geven je inspiratie voor activiteiten in de buitenlucht.

Inmiddels hebben we ons eerste setje kaarten ontvangen, en ze zijn helemaal aangesloten op het niveau van een 0 t/m 3 jarige. Ze bevatten hele simpele ideeën, die passen bij de belevingswereld van een klein kind. Van gekriebel met grassprieten en strohalmen tot het ontdekken van kleuren, voorwerpen of geluiden: inspiratie genoeg! En zo dragen we ook nog eens mee aan het natuurbehoud voor onze kinderen.

OERRR
Dat kriebelt, zo’n strohalm in je nek!
OERRR
Samen de grote boom ontdekken
OERRR
Ook in het zand valt van alles te zien en te vinden.
OERRR
Twee trofeeën gevonden!
OERRR
Helemaal op haar gemak in deze omgeving. Ze wil niet meer mee naar huis 🙂

Kortom, wij zijn nu al fan van OERRR.  Wil je jouw kind ook aanmelden voor OERRR, dat kan hier!

Komen jullie kinderen ook graag buiten?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

2 gedachten over “Ninthe goes OERRR”

Leuk als je een reactie achterlaat!