Fotodagboek

Fotodagboek: Week 29

Het was een prachtige week met heerlijke zomerse temperaturen. Daar hebben we dan ook zeker volop van genoten. Een week met onder andere veel waterpret, een bezoekje aan mijn werk en een uitstapje naar Burgers Zoo. Kijk je weer mee naar onze week in dit fotodagboek?

Zondag 17 juli

fotodagboek fotodagboek

Op zondag hadden we een lekker relax dagje. We startte op ons gemakje op en ik knuffelde nog eventjes lekker met Milas in bed. Heerlijk wakker worden met zo’n vrolijke glimlach tegenover je!

fotodagboek effe anders

’s Middags hadden manlief en ik weer onze maandelijkse date. Deze keer was het aan hem om iets te organiseren. We gingen lekker uit lunchen, gingen wat winkels af en brachten nog een bezoekje aan een overheerlijke ijssalon.

Maandag 18 juli

fotodagboek

Ook op maandag had ik weer een knuffeldagje met Milas. Ninthe was vandaag zoals iedere maandag naar het kinderdagverblijf. Milas was vandaag alweer 11 weekjes oud. We hadden een hele goede dag samen, waarbij het eindelijk ook weer eens fijn en goed in zijn eigen bedje ging slapen overdag. Dit wilde hij voorheen echt niet, en het leek erop dat nu ook zijn tweede sprongetje was genomen.

Dinsdag 19 juli

fotodagboek

Op dinsdag werd het warm! Het leek me een goed idee om lekker te gaan zwemmen om wat af te koelen, maar ik zag het niet zitten om in mijn eentje met twee kleintjes het water in te duiken. Daarom besloot ik om naar onze sportschool te gaan, omdat daar ook kinderopvang bij zit. Ik bracht Milas daar heen, zodat ik met Ninthe lekker kon gaan zwemmen. Even lekker afkoelen! Voordat we het bad in doken, vond Ninthe het leuk om de kluisjes vanbinnen te ontdekken door erin te kruipen. Gekke meid. 🙂

2016-07-19 11.30.38

Na afloop weer even lekker opdrogen! En toen we waren aangekleed konden we Milas weer ophalen bij de kinderopvang. Ik ging nooit meer overdag sporten, omdat Ninthe het daar totaal niet naar haar zin had. We waren er dus al een hele poos niet meer geweest. En weet je wat? Nu ging ze opeens aan het spelen en wilde ze niet meer mee naar huis!

2016-07-19 12.00.35 2016-07-19 12.03.43

Zelfs eenmaal buiten het kinderopvang-gedeelte was de sportschool nog veel te interessant en er was nog te veel te ontdekken. Dat is toch ook veel leuker dan weer terug naar huis gaan, haha.

fotodagboek

Milas had het prima gehad bij de opvang (lees: overal doorheen geslapen). Hij werd eenmaal thuis heerlijk vrolijk wakker.

Fotodagboek

’s Middags zette ik voor Ninthe nog een badje met water klaar, zodat ze thuis ook nog met water kon spelen. Want die afkoeling kon ze wel gebruiken, wat was het warm! Ik deed Milas ook nog even in het badje, maar die vond het niet zo’n goed plan. Het was net wat te koud, denk ik.

fotodagboek

En hier weer die fascinatie voor onze veel te grote schoenen, haha! Op de Amerikaanse facebookgroep van september ’14 baby’s was het een hit om een (gender-neutrale) foto van je kindje te posten met de vraag ‘als je mij in de winkel tegenkwam, zou je dan denken of ik een jongen of een meisje was?’. Ik plaatste deze foto van Ninthe, en op een iemand na dacht iedereen dat ze een jongetje was. Dat is ons afgelopen week overigens vaker overkomen…

Woensdag 20 juli

fotodagboek

Op woensdag viel me iets op. Ninthe loopt namelijk vaak rond met één schoen uit. Alsof ze dat fijner vindt lopen, schoot me te binnen. Ik heb al eerder met manlief besproken dat ik denk dat ze een beenlengte verschil heeft, waarbij links korter is dan rechts. Wellicht dat deze manier van lopen dat dan inderdaad een beetje compenseert? Het viel me in ieder geval nog vaker op deze week. Als we weer een controle hebben voor haar heupjes, dan ga ik dit zeker even bespreken.

fotodagboek

En toen wilde Ninthe in bad. En waarom zou je daarvoor je kleren en schoenen uit doen? Als je in bad wil, dan wil je gewoon NU in bad toch? Dus plons, daar zat ze!

fotodagboek

Lekker relaxen, zonnebaden en vooral genieten!

fotodagboek

’s Middags ging ik met Ninthe en Milas langs op mijn werk. Manlief is mentor van een van de cliënten, en zij was vandaag jarig. We gingen even op bezoek en namen een kleinigheidje mee. Zo kon ik onze bewoners ook meteen eventjes laten kennismaken met Milas.

fotodagboek

Ninthe vond het allemaal wel een beetje spannend. Maar dat was voordat ze chipjes kreeg. Want chipjes maken alles weer goed.

Donderdag 21 juli

Op donderdag begon Ninthe de dag met frietjes en maïs. Jammie!

fotodagboek

Daarna wilde ze graag stempelen. Dus met een beetje hulp plaatste we allemaal leuke dierenstempels op het papier en konden we meteen de dierennamen eventjes oefenen. Ik sta er steeds verbaasd van hoe snel ze op deze leeftijd weer nieuwe namen en dingen oppikken! Daarna kregen we in de ochtend ook nog gezellig bezoek.

fotodagboek

En in de middag kregen we nog een keertje bezoek! Opa en oma kwamen langs, altijd gezellig!

Vrijdag 22 juli

fotodagboek Fotodagboek fotodagboek

Op vrijdag besloten we naar Burgers Zoo te gaan. De hele week was het al mooi weer, en in eerste instantie was dit ook voor vandaag voorspeld. In de ochtend was het echter niet veel soeps, maar toch trotseerde we regen en onweer, en gingen we gewoon eerst door met name de binnengedeeltes heen. Gelukkig is deze dierentuin deels overdekt! En bijkomend voordeel: het was totaal niet druk.

In Burgers Zoo draait deze zomer ook een musical: Deep Ocean Monsters. Echt een aanrader! Binnenkort meer over dit dagje weg en deze musical.

fotodagboek

Bij thuiskomst ging ik samen met Ninthe nog even vlug op en neer naar een telefoonwinkel in het centrum, omdat mijn mobiele telefoon continu blijft uitvallen. Daar werd hij gereset, met het idee dat alles daarna weer in orde moest zijn. Bij thuiskomst zag ik dat Ninthe achterop de fiets in slaap was gevallen! Helemaal de pijp leeg na zo’n dagje weg zonder middagslaapje.

recensieboeken

Ook kwam vandaag weer mijn eerste stapeltje recensieboeken binnen voor Chicklit.nl, alwaar ik kinderboeken recenseer. Ik heb de komende tijd dus weer wat te doen (voor zover ik nog niet genoeg te doen had, haha).

Zaterdag 23 juli

Op zaterdag gingen we eerst gezamenlijk naar de stad, waar manlief op de markt wat boodschappen ging halen terwijl ik terugging naar de telefoonwinkel omdat mijn telefoon nog steeds bleef uitvallen. Nu ben ik hem helaas 2 tot 3 weken kwijt, omdat hij terug is naar de fabriek…

ninthe zomer zonnebril zonnehoed

’s Middags kwam m’n vriendinnetje op bezoek en gingen we samen met Ninthe lekker fietsen door de bossen en de omgeving. Ze was er helemaal klaar voor met d’r mutsje en d’r zonnebril!

ninthe mama zonnebril

Nog eventjes samen op de foto met onze mooie rode zonnebrillen.

ninthe mama fiets slapen

En ja hoor, ook hier viel ze uiteindelijk weer in slaap (en tussen de middag maar niet willen slapen, eigenwijsje haha).

Zoals je ziet hebben we afgelopen week vooral genoten van het heerlijke weertje. Heb jij er ook een beetje van kunnen genieten? Hoe was jouw week?

Liefs, Cindy

Eerdere fotodagboeken terugkijken? Dat kan hier.

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

Een gedachte over “Fotodagboek: Week 29”

Leuk als je een reactie achterlaat!