kiloknaller weegschaal

Kiloknaller #6 | Onverwachte resultaten

Vorige week kon je in mijn kiloknaller update lezen dat de resultaten in mijn afvalproces niet helemaal waren zoals ik ze graag zou willen zien. In plaats van eindelijk onder die 90 kilo te komen, kwam er juist een halve kilo bij! Vandaag deel ik met jullie hoe het de afgelopen week gegaan is. Bewoog de weegschaal deze keer wel weer de goede kant op?

Stand van zaken

Huidig gewicht: 89.9 kg (- 4,1 kg)
Streefgewicht: 75 kg (nog 14,9 kg te gaan!)
Lengte: 177 cm
BMI: 28,7

Wauw, ik zal eerlijk zeggen dat ik met verbazing naar de weegschaal heb gekeken. Eindelijk onder die magische 90 kilo grens! Wat een super vooruitgang, waarbij ik ten opzichte van vorige week 0,8 kg ben kwijtgeraakt! En eerlijk is eerlijk, ik had dit totaal niet verwacht want zo goed ging het afgelopen week allemaal echt niet.

Dieet

Qua dieet was het wederom niet mijn sterkste week, moet ik namelijk helaas bekennen. Ik wou dat het anders was, maar ik ben even op zoek naar mijn motivatie! Het zonnige weer en mijn ijsjes-etende liefhebbende man hielpen ook niet echt mee. Dus ja, ik heb ook wel een ijsje op. Of twee..  En zo nog een paar dingetjes die niet in een Sonja Bakker dieet thuis horen. Aaarghhh. Ik geef mezelf echt even een harde trap onder de kont.

Sporten

Het sporten liep deze week weliswaar wat anders, maar niet per definitie slechter dan normaal gesproken. Hoewel ik het fitness rondje deze week niet gered heb, ben ik denk ik wel op andere manieren aan mijn fysieke inspanning gekomen.

Zo gingen we bijvoorbeeld een dagje naar Burgers Zoo. En hoewel dit qua lopen ook veel geslenter is, deed ik dit het grootste deel van de tijd wel met een peuter van ruim 11 kilo op mijn rug. Dat telt ook wel een beetje, toch? En daarnaast deed ik deze week ook een mooie fietstocht van ruim een uur, die me echt wel de nodige inspanning kostte met al die mooie hoogteverschillen hier rondom de Veluwe.

Wél heb ik zoals altijd mijn wekelijkse portie body balance tot me genomen, en ik had zelfs het idee dat het me iets beter afging dan de vorige keer. Hoera voor de vooruitgang!

Kortom

Schoorvoetend toegegeven was het dus eigenlijk een niet al te beste week. Daarom was mijn verbazing om deze onverwachte vooruitgang ook des te groter. Ik ben echt blij dat ik onder de 90 kilo gekomen ben, en dat betekent dat ik deze week extra mijn best moet doen om dit ook zo te houden!

Liefs, Cindy

Eerdere kiloknaller updates teruglezen? Dat kan hier.

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

2 gedachten over “Kiloknaller #6 | Onverwachte resultaten”

  1. Wat fijn zeg! Ik kan me goed voorstellen hoe je je gevoeld moet hebben. Ik ben nu al een paar weken heel streng dus hoop ook eindelijk onder die 90 te komen vrijdag!

Leuk als je een reactie achterlaat!