Naar de crèche? 5x voorbereidingsboekjes

Als Ninthe straks twee jaar wordt, mag ze naar de peuterspeelzaal. Een nieuwe stap, die ik eigenlijk zelf best wel spannend vind, ook al is ze de kinderopvang al gewend. Of je peuter nu voor het eerst naar het kinderdagverblijf gaat of naar de peuterspeelzaal, je wilt hem of haar er toch graag een beetje op voorbereiden. Maar hoe doe je dat? Ik zet vandaag 5 voorbereidingsboekjes voor je op een rijtje.

5x crèche voorbereidingsboekjes
1. Twaalf kleine peutertjes

crèche voorbereidingsboekjesAuteur: Elly van der Linden
Prijs: € 12,95
Koop bij bol.com

Chen en Yuk gaan vandaag voor het eerst spelen in een peutergroep. Zonder mama. Dat is spannend. Ze doen er allerlei leuke dingen: spelen, verven en zingen. En ze leren de andere peuters kennen. Aisha en Kofi, Gauri en Lars … Wel tien zijn het er. En juf Sofie en juf Wydia zijn er natuurlijk ook.

Een herkenbaar verhaal over een dagje op de peuterspeelzaal of de crèche met een kleurrijke groep kinderen. Voor peuters vanaf 24 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.  

2. Lulu gaat naar de crèche

lulu gaat naar de crècheAuteur: Camilla Reid
Prijs: € 9,95
Koop bij bol.com

Een vrolijk prentenboek ter voorbereiding op de eerste opvangdag!

Lulu gaat voor het eerst naar de crèche. Ze vindt het wel een beetje spannend. Want ze moet afscheid nemen van mama. En hoe zouden de andere kindjes zijn? Lulu besluit flink te zijn en… ontdekt hoe leuk het op de opvang is!

Wennen aan de opvang is hele ervaring voor jonge kinderen. En ook voor vaders en moeders!Met dit boek bereid je je samen voor. Met grappig “opvang wendiploma” als aandenken aan de eerste dag.

3. Jop gaat naar de crèche

Jop gaat naar de crècheAuteur: Esther Naalden
Prijs: € 16,30
Koop bij bol.com

Jop gaat voor het eerst naar de crèche! Wat zal hij vandaag allemaal beleven?

Een gezellig prentenboek waarmee uw kind kennismaakt met een nieuwe fase in zijn leven. Leuk om cadeau te doen of om samen met uw kind te lezen.

4. Kollie in de crèche

crèche voorbereingsboekjesAuteur: Merel Maal
Prijs: € 12,95
Koop bij bol.com

Eenvoudige, leuke versjes voor peuters, waarin Kollie de hoofdrol speelt. Kollie is een charismatisch koalabeertje dat net als een jong peutertje naar het kinderdagverblijf gaat. Wat hij daar beleeft, is heel herkenbaar. De dagelijkse leefwereld in het kinderdagverblijf wordt goed weergegeven. De versjes zijn speels en vlot met humor. De tekst is zo leuk dat er keer op keer met heel veel plezier uit voorgelezen zal worden.

5. Bobbi naar de speelzaal

bobbi naar de speelzaalAuteur: Ingeborg Bijlsma
Prijs: € 7,99
Koop bij bol.com

Bobbi speelt nu al met de blokken.
‘Kom je helpen, beertje Tom?’
Wat wordt dat een hoge toren!
Boem, daar ligt hij al weer om.

Een vrolijk boek voor peuters.

Welke boekje spreekt jouw het meeste aan? Of ken je nog een andere die je ook zou aanraden? En hoe bereidde jij jouw peuter voor op de eerste keer naar de opvang of peuterspeelzaal?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

affiliate links

Comments

comments

Een gedachte over “Naar de crèche? 5x voorbereidingsboekjes”

Leuk als je een reactie achterlaat!