Comfortzone

Uit mijn comfortzone

Nu ik moeder ben van twee kinderen, zijn er toch dingetjes die ik niet meer zo snel doe. In ieder geval niet in mijn eentje. Een van die dingen is in mijn eentje een dagje uit gaan met de kinders, zonder hulp van manlief. Ik besloot van de week uit mijn comfortzone te stappen en dit gewoon eens te doen. Het zorgde wel voor een paar uitdagingen.

burgers zoo safari
Uitdagingen buiten mijn comfortzone

Ons dagje uit ging naar Burgers’ Zoo. Een plaats waar we regelmatig komen en waar we zelfs een jaarabonnement op hebben. Maar waar ik nog niet eerder ‘alleen’ heen geweest ben. Echt, respect voor alle alleenstaande moeders die in hun eentje regelmatig met twee of meerdere kindjes op pad gaan. Er komen een hoop uitdagingen bij kijken. Zoals:

  • In je eentje alle spullen pakken en ondertussen voor twee kinderen animatieteam spelen.
  • Niet de helft van de spullen vergeten. Status: mislukt. Ik moest én nog twee keer teruglopen naar binnen toen iedereen al in de auto zat. Om er vervolgens bij de entree achter te komen dat ik mijn abonnementskaart vergeten was. En om er bij het verschonen van een poepbroek achter te komen dat ik de poetsdoekjes vergeten was. Je leert improviseren!
  • Zelf de autorit maken. Hoewel ik prima kan autorijden, maar ik hou er niet van. Zeker niet ergens waar ik de weg niet ken. Of als ik moet inparkeren. Bleh.

comfortzone

 

  • Twee kinderen het park door vervoeren. Gelukkig zijn hier diverse oplossingen voor. Een duowagen zou kunnen. Maar Burgers’ Zoo kent wel veel hellingen, dat zou best zwaar zijn. Voor Ninthe zou het ook te zwaar zijn om dit zelfstandig te lopen, daar heeft ze nog net wat meer oefening voor nodig. Gelukkig is daar de draagzak nog! En vanaf mijn rug had ze ook nog een fantastisch uitzicht.
  • Twee kinderen tegelijk verschonen. Of ja, om en om. Maar dan moet je ook nog de oudste bij je zien te houden terwijl je de jongste verschoont.
  • Met twee kindjes naar de musical die daar draaide. Uiteraard had ik dat ook over kunnen slaan. Maar Ninthe werd zo enthousiast elke keer als we in het park de posters zagen die de musical aankondigde. Ze herkent het uiteraard nog van de vorige keer, en omdat we de CD thuis hebben weet ze al heel goed wat haar te wachten staat. Ik wilde dit graag voor haar doen. Gelukkig zijn ze allebei nog niet zo groot en past er eentje op ieder been haha.

comfortzone burgers zoo

Conclusie

Al met al waren het een hoop uitdagingen, maar het was ook zeker de moeite waard. We hebben genoten van een heerlijk dagje met zijn drietjes. Ik kreeg regelmatig een dikke knuffel van Ninthe. Het pas mooi weer. De diertjes lieten zich goed zien. Ninthe keek haar ogen uit. De musical was wederom erg leuk.

Benieuwd naar een sfeerimpressie van Burgers’ Zoo met de musical Deep Ocean Monsters? Bekijk dan ook mijn vlog van ons vorige bezoekje!

Twijfel je om ook eens uit je comfortzone te stappen? Deze dag heeft mij in ieder geval laten zien dat het zeker de moeite waard is en dat alles gewoon goed komt, zelfs al was ik het een en ander vergeten. Ik zou het eens wat vaker moeten doen! 🙂

Wanneer stapte jij voor het laatst uit jouw comfortzone?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

9 gedachten over “Uit mijn comfortzone”

  1. Hoe vaker je t doet. Hoe makkelijker t gaat. Ik ben dus regelmatig alleen op pad met onze dochter. Maar mocht er een tweede bij komen zal ik denk ik ook wel twee keer of zelfs meer op en neer moeten rennen haha.

    1. Goed hoor! Ik ga er wel vaker op uit, maar echt hele dagjes weg in mijn eentje had ik nog nooit gedaan. Maar wat je zegt, al doende leert men!

Leuk als je een reactie achterlaat!