Baby 3 maanden

Milas 3 maanden oud!

Hiep hiep, hoera! Milas is vandaag alweer 3 maanden oud. Alweer een kwart jaar voorbij. Alweer ruim 13 weken in ons midden. Tijd voor een update en alle veranderingen sinds de update met 2 maanden. Ik beantwoord weer 9 vragen over Milas op dit moment. Lees je mee?

Hoe oud is je kindje?

Drie maanden oud vandaag!

fotodagboek
11 juli 2016
Hoe lang is je kindje en hoeveel weegt hij/zij?

Afgelopen donderdag ben ik met Milas naar het inloopspreekuur geweest op het consultatie bureau om dit eventjes te laten checken. De 3 maanden controle staat namelijk pas tegen eind augustus gepland! Dan is hij alweer bijna 4 maanden, dus ik vond dat wel erg ver weg. Daarom ben ik zelf tussendoor nog eventjes langs gegaan en dit was het resultaat:

Lengte: 62 cm
Gewicht: 6310 gram

Dat betekent dat hij heel netjes zijn eigen curve op de +1 lijn blijft volgen.

Welke maat draagt je kindje?

Nog steeds maatje 62.

Krijgt je kindje borst- of flesvoeding? Hoe veel en hoe vaak?
Krijgt je kindje al vast voedsel? Wat geef je en hoe vaak?

Milas krijgt 5x 180cc flesvoeding. Dit gaat er vlot in, soms lijkt het zelfs alsof hij na zijn fles nog honger heeft, maar hij zit nu toch wel een beetje aan zijn max. Een enkele keer komt hij zelfs ook weer ’s nachts voor een extra fles.

Nog een maandje en dan zouden we mogen gaan beginnen met bijvoeden. Vooralsnog krijgt hij dit nog niet en blijft het bij de fles. Als het bijvoeden gestart is, en hij ’s avonds ook wat rijstebloem in zijn fles erbij krijgt, zal hij zich vast nog beter verzadigd voelen!

Oei, ik groei
16 juli 2016
Is je kindje afgelopen periode ziek geweest?

Niet echt ziek, al loopt hij wel de hele maand al met een vies oogje. Hij heeft dit eigenlijk overgehouden aan die week dat Ninthe zo ziek was. Hierover heb ik laatst nog contact gehad met de doktersassistente, omdat het zo lang bleef duren. Echter kon het volgens de huisarts geen kwaad en kwam het omdat de traanbuizen in het eerste levensjaar nog niet goed ontwikkeld zijn. Zolang zijn oogje niet rood werd, was er niets aan de hand. Gelukkig maar!

Wat zijn de laatste vorderingen in de ontwikkeling van jouw kindje? Wat heeft hij/zij kort geleden geleerd?

Milas heeft zijn tweede sprongetje in de ontwikkeling inmiddels duidelijk gemaakt. Hij is een stuk nieuwsgierig geworden naar de wereld om hem heen. Hij wil vooral rechtop zitten en alles in de gaten houden. Als hij goed gehumeurd is en speelgoed binnen handbereik heeft, dan zal hij hier met zijn handje naartoe proberen te bewegen. Dit zijn de eerste tekenen van het spelen. Ook maakt hij meer contact en kan hij beter zijn aandacht richten.

Milas 3 maanden oud
25 juli 2016
Wat is het moeilijkste moment geweest afgelopen periode?

Afgelopen week zat Milas niet helemaal lekker in zijn vel (hallo, sprong nummero 3!). Dit betekende dat hij echt aanzienlijk meer moest huilen. Een dag zelfs zo erg dat hij harder heeft zitten krijsen dan ooit te voren. Dat was me het dagje wel. Ook ’s nachts ging hij wat wisselvalliger slapen en kwam soms ’s nachts weer voor een voeding. Als je het doorslapen gewend bent, valt dat toch wel even vies tegen!

Wat is het mooiste moment geweest afgelopen periode?

Niet specifiek een momentje van Milas alleen, maar wel een momentje voor mij als moeder. Het moment waarop ik uit mijn comfortzone stapte en in mijn eentje met Ninthe en Milas een dagje uit ging naar de dierentuin. Ik vond dit toch best wel een stap, en ben er trots op dat ik dit heb gedaan! En we hebben bovendien een hele leuke dag gehad met zijn drietjes. Yeah!

30 juli 2016
30 juli 2016

En om dan nog wel een Milas-momentje te noemen: ik vind het erg mooi om te zien hoe hij steeds meer zijn grote zus in de gaten gaat houden, en ook echt op haar reageert door te lachen en soms een geluidje te maken. Ninthe vindt dat al helemaal fantastisch en roept dan steeds verwonderd ‘doettie?!’ (wat-doet-‘ie?!). Alsof ze er van staat te kijken dat haar broertje dat kan, haha.

Liefs, Cindy

*Deze vragen uit de ‘mijn kind is .. oud’-tag zijn oorspronkelijk afkomstig van Welkom Baby’.

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

2 gedachten over “Milas 3 maanden oud!”

Leuk als je een reactie achterlaat!