Mama Challenge 2016

MC16 | Snailmail: verstuur echte post!

Snailmail, oftewel echte post, hoe vaak krijg je dat nou nog? Buiten misschien speciale gelegenheden zoals de geboorte van Milas, toen we een hoop kaartjes kregen, krijg je het eigenlijk bijna nooit meer: een handgeschreven brief of kaartje. Maar dankzij de Mama Challenge hebben wij daar deze week verandering in gebracht.

Vroeger stuurde ik heel wat brieven. Als ik op vakantie vriendinnetjes maakte, ging dat daarna nog verder als penvriendinnen en zo gingen er regelmatig wat brieven op en neer. Als je nu op vakantie iemand leert kennen, zoek je ze gewoon ter plekke alvast even op op Facebook, en wissel je mobiele nummers uit om te Whatsappen. Er komt geen handgeschreven brief meer aan te pas.

Maar een van de opdrachten van de Mama Challenge 2016 heeft daar verandering in gebracht. Deze opdracht luidde: Snailmail, verstuur echte post! En daarvoor gingen we dus aan het werk. Want afgelopen week waren zowel mijn broer als mijn moeder jarig, een mooie gelegenheid om Ninthe een paar kunstwerkjes te laten maken.

Snailmail #1

Het eerste kunstwerk waarmee we aan de slag gingen, was de tekening voor mijn broer. En omdat we fan zijn van de Crayon Rocks en deze zo lekker kleuren, werden deze gebruikt.

snailmail crayon rocks

We tekende een cadeautje en een huisje op de tekening. Het was namelijk een dubbele felicitatie: voor zijn verjaardag én voor zijn nieuwe huisje!

snailmail

Toen Ninthe eenmaal klaar was met kleuren, was het huisje haast niet meer zichtbaar haha. De tekening werd natuurlijk nog voorzien van een begeleidende tekst met de felicitaties, en toen was hij helemaal af!

Snailmail #2

snailmail

Daarna gingen we meteen door met het tweede kunstwerk. Ninthe was klaar met kleuren en wilde nu stempelen!

snailmail

Ninthe is helemaal fan van deze stempels, omdat ze diertjes bevatten. Ze heeft er uiteraard wel nog een beetje hulp bij nodig, want als ik haar d’r gang zou laten gaan zit ze aan het einde van de rit helemaal onder de inkt.

snailmail

En toen het stempelen klaar was, werd het geheel nog ingekleurd met waskrijtjes.

snailmail snailmail

Er wordt heel geconcentreerd gewerkt!

snailmail

En dit is het eindresultaat! Ook hier natuurlijk voorzien van een felicitatie, dit keer voor oma want ook zij was afgelopen week jarig.

snailmail
Het eindresultaat
Échte post

En echte post moet natuurlijk in een envelop, en worden voorzien van een postzegel. Vervolgens gingen we samen de brieven posten. Ninthe heeft ze zelf in de brievenbus gedaan, en als het goed is hebben de jarigen ze inmiddels op tijd mogen ontvangen.

snailmail

Ook andere mamabloggers gingen mij al voor met dit onderdeel van de Mama Challenge. Zo maakte de dochter van Marguarita een mooie kaart voor haar zusje, werd er bij Miriam een beterschapskaartje verstuurd en werd er ook bij Merel (Lotus Writing) een mooi pakketje op de bus gedaan. Tot slot verstuurde de dochter van Fleur (van Mama’s Liefste) vakantiekaartjes en werd er bij Fleur (van MizFlurry) zelfs een brief in geheimtaal gemaakt (met leuke DIY!).

Wanneer krijg jij voor het laatst echte post?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

8 gedachten over “MC16 | Snailmail: verstuur echte post!”

  1. Wat een lieve foto’s. Leuk gedaan hoor! Ik heb deze opdracht heel anders aangepakt. Komt vanmiddag misschien op mijn blog.

Leuk als je een reactie achterlaat!