fotodagboek

Fotodagboek: Week 31

We hebben er een relatief rustig weekje opzitten. Afgelopen week ging Milas voor het eerst een paar uurtjes wennen op het kinderdagverblijf, stond ook de langverwachte controle van zijn heupjes gepland en kregen we nog een paar keer (kraam)bezoek. Dit en meer in het fotodagboek van afgelopen week.

Zondag 31 juli

fotodagboek

Op zondagochtend ging Ninthe eerst lekker knutselen. Ze maakte twee mooie kunstwerken voor de verjaardagen van haar oom en haar oma. Je kon deze in de snailmail challenge al voorbij zijn komen afgelopen week.

fotodagboek

Die brieven moesten uiteraard ook gepost worden, dus daar plakte we meteen een kleine gezamenlijke wandeling achteraan.

Milas Rosanne

’s Middags kregen we nog het nodige bezoek. Er kwamen vrienden langs en ook nog wat familie. Milas ging nog even leuk op de foto met zijn grote nicht!

fotodagboek

Ninthe heeft Thomas de trein ontdekt, en dat zullen we weten ook. Als het aan haar ligt, staat de DVD hiervan de hele dag aan. En als het geen Thomas de trein is, dan vraagt ze wel om ‘Blub blub’, waar ze het CD’tje van de musical Deep Ocean Monsters mee bedoelt.

fotodagboek

Omdat het ’s avonds lekker weer was, ging ik ook nog een klein stukje wandelen met Milas.

Maandag 1 augustus

fotodagboek

Op deze dag kun je in mijn kiloknaller update lezen dat het goed ging wat betreft het afvallen! Ik paste die dag zelfs weer in een ‘normale’ broek in plaats van zwangerschapskleding. Heerlijk!

Vandaag was Milas alweer 13 weken oud. En vandaag ging hij voor het eerst naar het kinderdagverblijf, om een paar uurtjes te wennen. Totdat Ninthe begin september overgaat naar de peutergroep, zitten ze nog gezellig samen op de babygroep. Ik vond het wel spannend hoe het zou gaan, omdat het overdag een lastige slaper is. Uiteindelijk had ik hem daar slapend afgegeven, dus dacht ik dat het met die paar uurtjes wel goed zou komen. En het was ook goed gegaan gelukkig! Hij wilde inderdaad niet in bed slapen, maar toen ze hem in zo’n elektrische schommelstoel hadden gezet sliep hij bijna meteen en heeft hij eventjes daarin geslapen totdat ik kwam.

Dinsdag 2 augustus

fotodagboek

Vandaag begon ik in alle vroegte al met het doen van een paar boodschapjes, omdat we die dag bezoek kregen. Ninthe en Milas paste net samen in één boodschappenkarretje.

Daarna kwam mijn teamleider nog op kraambezoek, en ze bracht deze leuke cadeautjes mee. De pop voor Milas en het spelletje voor Ninthe.

Toen zij net weg was, werd ze opgevolgd door mijn oma die de rest van de dag bij ons op bezoek kwam. We gingen eerst samen naar de stad om gezellig wat te lunchen.

bunnies jr.

Ook was me opgevallen dat Ninthe haar dichte schoenen een beetje te klein geworden waren. Daarom gingen we ook eventjes nieuwe schoenen kopen. Ik kocht weer schoenen van hetzelfde merk als haar andere schoentjes, namelijk Bunnies Jr. Tot nu toe bevallen deze schoenen erg goed.

fotodagboek

’s Middags ging Milas lekker op het speelkleed, en Ninthe vindt het dan erg interessant om er dan ook bij te komen liggen. Zo te zien vindt Milas dat zelf ook wel erg gezellig! Heel leuk dat hij ook steeds meer op haar gaat reageren.

Ik haalde ’s middags het bumbo stoeltje van Ninthe van zolder af. Deze stoel hadden we toentertijd op aanraden van de fysio gekocht en veel gebruik voor Ninthe. Ik probeerde hem met Milas uit, maar vond hem erg nog een beetje te onstabiel voor. Natuurlijk wilde Ninthe er dan ook inzitten, en tot mijn verbazing paste het nog ook!

milas slapen oma

’s Avonds wilde Milas er voor zorgen dat oma niet meer naar huis zou gaan, dus viel hij als een blok in slaap in haar armen. Zo lief om te zien.

Woensdag 3 augustus

fotodagboek

Woensdagochtend maakten we ons al vroeg klaar om naar het ziekenhuis te gaan. Terwijl ik de spullen inpakte, pikte Ninthe de kinderwagen in, wan pop moest ook mee! Haha.

Toen we klaar waren, konden we vertrekken naar het ziekenhuis. Milas had zijn plekje in de kinderwagen terug gekregen, en Ninthe zat in de draagzak op mijn rug, waar ook nog wel plek was om pop ook mee te nemen.

De uitslag van het heuponderzoek van Milas kon je hier al lezen, plus ook een update over hoe het nu met Ninthe en haar heupafwijking gaat!

fotodagboek

Even gek doen met je slabber tijdens de lunch!

fotodagboek

Milas begint steeds meer met het vastpakken/vasthouden van speeltjes. De meeste dingen zijn nog wel lastig, maar iets wat dun is zoals een lapje, knuffeldoekje of zo’n knisperboekje dat lukt wel goed. Dit is ook zo’n knisperspeeltje, en dat is ook wel erg leuk omdat het ook nog eens geluid maakt als je het aanraakt.

fotodagboek

En wat een gezelligheid als papa weer thuis is uit het werk. Dat is gewoon iedere avond weer een klein feestje. Vandaag zorgde hij met deze tent voor flink wat speelplezier voor Ninthe. Ze verstopte zichzelf steeds, zei dan “waar is Ninthe nou” en als ze dan tevoorschijn kwam riep ze “daar ben je!” haha!

Donderdag 4 augustus

Papadag was sinds deze week weer op donderdag in plaats van vrijdag. Dat betekende dat we voor het eerst weer konden gaan babyzwemmen! Dit keer gingen we met zijn allen, Milas kon ook voor het eerst mee. Ik heb er helaas geen foto’s van.

Nieuwe shirtjes voor Milas
Nieuwe shirtjes voor Milas
Nieuwe broekjes voor Milas
Nieuwe shirtjes voor Ninthe

Na het zwemmen ging ik met Ninthe even de stad in, op zoek naar wat nieuwe kleertjes voor haar en Milas. We kwamen thuis met deze leuke shirts en broekjes. Heel leuk die koopjes van de Hema en hemarkt, want de shirtjes waren dusdanig afgeprijsd dat ik voor alle vijf samen maar € 13,00 hoefde te betalen!

ninthe poetsen

’s Middags ging ik op zolder aan het werk, en stuurde manlief af en toe een foto van hoe het er beneden aan toe ging. Zo hielp Ninthe onder andere heel goed mee met poetsen!

Kiekeboe!

fotodagboek

’s Avonds aten we weer Ninthe haar lievelingseten. Het is erg leuk om te zien dat ze tegenwoordig ook probeert om zelf met mes en vorm/mes en lepel te eten, als een echte grote meid! Het lukt haar steeds beter, en ze is er dan ook erg trots op!

Vrijdag 5 augustus

fotodagboek

Soms probeer ik eventjes om mijn twee lieverds samen op de foto te zetten. Nu ze nog zo klein zijn is dat alleen niet altijd even gemakkelijk en uitgebreid er voor poseren doen ze natuurlijk ook niet, haha.

Ninthe muziek luisteren

Hier zit Ninthe op haar gemak in haar stoeltje muziek te luisteren. Volgens mij wordt het een echte muziek liefhebster, want als ik een CD’tje aan zet gaat ze dus vaak zo in haar stoeltje zitten om er ook écht naar te luisteren.

Milas concentratie uil

Milas is ondertussen lekker gefocust op zijn eigen speelgoedje.

ninthe spelen little people

Hier was Ninthe zelf heerlijk aan het spelen met allerlei poppetjes en diertjes, dat blijft toch wel erg in trek.

Zaterdag 6 augustus

Ninthe zonnebril

Manlief was per ongeluk op Ninthe haar mooie rode zonnebril gaan staan, en die overleefde dat niet. Daarom hebben we deze nieuwe zonnebril voor haar gekocht. En die heeft ze nu de halve dag op omdat ze het tegenwoordig leuk vindt om daarmee rond te lopen.

Ninthe auto pop zonnebril

’s Middags brachten we Ninthe en Milas naar oma en opa, daar zouden ze voor het eerst samen gaan logeren. Deze foto is nog in de auto, Ninthe was helemaal in d’r nopjes omdat ze haar zonnebril bij de pop had opgezet, haha.

mama papa

En terwijl Ninthe en Milas daar verbleven, gingen manlief en ik lekker samen op stap. In de middag gingen we winkelen in Den Bosch en kochten we allebei wat nieuwe kleren voor onszelf.

Daarna gingen we ’s avonds naar vrienden toe voor een heel gezellig avondje. We speelde onder andere het spelletje Take 5. Ik kende het nog niet, maar het was erg leuk. Zeker een aanrader!

Als ik dit afrond is het de nacht van zaterdag op zondag. Hopelijk hebben Milas en Ninthe allebei een goede nacht bij opa en oma en laten ze hen ook een beetje lekker slapen. Ik ben heel benieuwd als we ze gaan ophalen hoe het verder gegaan is!

Dit was onze week in vogelvlucht. Hoe was jouw week?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

4 gedachten over “Fotodagboek: Week 31”

Leuk als je een reactie achterlaat!