azoren

Mijn mooiste vakantie: Huwelijksreis Azoren

Afgelopen week kon je al lezen over enkele vakantietrauma’s van vakanties uit mijn jeugd. Vandaag gaan we naar de andere kant van het spectrum en neem ik jullie mee naar mijn allermooiste vakantie: onze huwelijksreis naar de Azoren!

Inmiddels zijn manlief en ik bijna 3 jaar getrouwd, en is het dus ook alweer bijna 3 jaar geleden dat wij op huwelijksreis gingen naar de Azoren. Dit was absoluut de mooiste vakantie die ik gehad heb. Niet alleen door het feit dat het natuurlijk onze huwelijksreis was en dat het al bijzonder maakt, maar ook omdat de Azoren een hele prachtige vakantiebestemming is.

azoren

Huwelijksreis Azoren

De Azoren is een groepje eilanden midden in de Atlantisch Oceaan en deze archipel hoort bij Portugal. Het heeft meerdere eilandjes, wij verbleven op de bekendste: São Miguel. Wij zaten daar in een hotel in de hoofdstad Ponta Delgada.

Azoren
Bij het hotel

Bij onze boeking zaten enkele dagen autohuur en 2 excursies inbegrepen. Vooral het rijden in een huurauto is daar ideaal. Het eiland is helemaal niet zo groot, en met de auto heb je alle tijd om het hele eiland op je gemak te verkennen.

azoren

São Miguel

São Miguel is, net zoals de andere eilanden van de Azoren, van vulkanische oorsprong. Het heeft een prachtige groene natuur met enkele hele mooie kratermeren. Het klimaat is er het hele jaar door redelijk constant. Wel worden zonneschijn en regen regelmatig met elkaar afgewisseld, wat ook een van de redenen is dat het eiland zo mooi groen kan zijn.

azoren lagoa do fogo
Een prachtig eiland!

Leuke weetjes over São Miguel

 • De bevolking leeft er voornamelijk van de veehouderij. Het vee loopt daar bijna 24/7 buiten, en dat proef je! Manlief zegt dat hij nog nooit zo’n lekker vlees opheeft als daar.
 • Over het hele eiland vind je op veel verschillende plekken picknickplaatsen. Portugese families maken hier graag gebruik van. Bij deze picknickplaatsen vind je vaak een ‘openbare’ barbecue waar iedereen gebruik van mag maken. Vaak liggen er zelfs ook al een zak kolen bij klaar.
Picknickplaats Azoren
Picknickplaats op een van de velen uitzichtspunten
 • De enige twee theeplantages van Europa zijn te vinden op São Miguel, waarvan de bekendste toch wel Cha Gorreana is. Je kunt deze theeplantage ook bezichtigen en alles te weten komen over de traditionele theeproductie.
Theeplantage Azoren
Theeplantage
Theeplantage Azoren
Theeplantage
 • Vlakbij de archipel in de oceaan zijn regelmatig walvissen en dolfijnen te spotten.

dolfijnen spotten azoren

 • Aangezien São Miguel een prachtige natuur kent, is het ook een prachtige plek om te wandelen.
Waterval Azoren wandelexcursie
Bijvoorbeeld een wandeling naar deze prachtige waterval
 • Doordat São Miguel een vulkanisch eiland is, kent het ook diverse zwavelbronnen en thermische bronnen. In deze warme ondergrond worden pannen ingegraven en zo wordt eten als het ware op een natuurlijke wijze gestoofd (de lokale specialiteit: “Cozido”).
Zwavelbronnen azoren
Zwavelbronnen
Excursies en bezienswaardigheden op São Miguel
 • De theeplantage Cha Gorreana bezoeken.
 • Een ananasplantage bezoeken.
Azoren ananasplantage
Ananasplantage
 • Walvissen en/of dolfijnen spotten op de Atlantische Oceaan.

azoren

 • Een wandelexcursie door het prachtige gebied.

wandelexcursie azoren

 • Genieten van de vele uitzichtpunten. Vergeet daarbij vooral niet om van het uitzicht over de verschillende kratermeren te genieten (Lagoa das Furnas, Lagoa do Fogo, Lagoa Verde en Lagoa Azul)
Lagoa das Furnas
Lagoa das Furnas
Lagoa das Furnas
Lagoa do Fogo
Lagoa Verde & Lagoa Azul
Lagoa Verde & Lagoa Azul
 • De botanische tuinen Terra Nostra.

Terra Nostra Azoren

 • Bij Lagoa do Fogo kun je de zwavelbronnen bezichtigen en ook zien hoe ze daar de lokale specialiteit bereiden.

Eigenlijk is alles op het eiland even mooi en de moeite van een bezoekje waard. Ongetwijfeld is er nog veel meer te zien dan wat ik hierboven heb weten op te sommen. De Azoren is voor ons zeker een bestemming die hoog in ons lijstje staat om nog eens naar terug te gaan!

*Deze blog is onderdeel van de #30DayBlogChallengeNL*

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

5 gedachten over “Mijn mooiste vakantie: Huwelijksreis Azoren”

Leuk als je een reactie achterlaat!