5x Voorbereidingsboekjes voor de allereerste schooldag

Als je kindje voor het eerst naar de basisschool gaat, is dat een hele grote stap. Het kan voor je kindje een hele spannende gebeurtenis zijn, en je wilt graag dat hij of zij hier goed op voorbereid is. Gelukkig zijn er diverse kinderboekjes die je hierbij een handje kunnen helpen. Ik zet er vijf voor je op een rijtje.

5x boekjes voor de allereerste schooldag
1. Kleine huppel – Hoera! Voor het eerst naar school

Hoera! voor het eerst naar schoolAuteur: A. de Petigny
Prijs: € 8,95
Koop bij bol.com

Vandaag is het een grote dag voor kleine Huppel. Hij mag voor het eerst naar school gaan. En dat is reuzeleuk! Huppel maakt een heleboel nieuwe konijnenvriendjes, hij speelt erop los en aan het eind van de dag leest Juf Lisa een mooi verhaaltje voor. Jammer dat die eerste schooldag zo snel voorbij is! Een vrolijk kijk- en vertelboek voor peuters of kleuters die voor het eerst naar school gaan.  

voorbereidingsboekjes eerste schooldag2. De eerste schooldag van Milan

Auteur: Kathleen Amant
Prijs: € 12,95
Koop bij bol.com

Milan gaat vandaag voor het eerst naar school. Hij zit bij juf Nele in de klas. De juf leest een mooi verhaal voor. Al snel maakt Milan een vriend. Ze eten samen iets lekkers, spelen samen met de blokkenen maken een mooie tekening. De eerste schooldag is snel om …
Een vrolijk verhaal over de eerste dag op school. Voor peuters vanaf 30 maanden, met de wereld rondom het kind als thema.  

3. Bobbi gaat naar school

bobbi gaat naar schoolAuteur: Monica Maas
Prijs: € 7,99
Koop bij bol.com

Voor het eerst naar de basisschool: een belangrijk moment in het leven van ieder kind en iedere ouder! Dit nieuwe boekje over Bobbi is een leuke voorbereiding op die spannende eerste school¬dag en geeft alvast een kijkje in de kleuterklas. `Straks ga je naar school,’ zegt mama, `naar de kleuters van groep één.’ Bobbi vindt het reuze spannend. Samen lopen ze erheen. Mama wijst: ‘Hier mag je beker en hang daar je jas en tas.’ Jufzegt: ‘Goedemorgen Bobbi, welkom in de kleuterklas!’  

4. Hoera, ik ga naar groep 1

Hoera ik ga naar groep 1Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder
Prijs: € 12,95
Koop bij bol.com

In dit voorleesprentenboek met vrolijk gekleurde illustraties en tekst op rijm maken kinderen kennis met Daan die voor het eerst naar groep 1 gaat.Via Daan worden kinderen vanaf ca. 4 jaar voorbereid op hun eerste ‘grote schooldag’. Gevoelens zoals angst voor het onbekende, verdriet, samen spelen en vriendschap spelen hierbij een belangrijke rol. De schoolsituaties zijn heel herkenbaar en kinderen zullen zich daardoor goed in de gebeurtenissen kunnen inleven.  

5. Saar gaat naar school

Saar gaat naar schoolAuteur: Pauline Oud
Prijs: € 14,95
Koop bij bol.com
Er is een nieuw kindje bij Saar op school, en zijn naam is Kas. Saar helpt Kas vandaag een beetje. Ze laat hem zien waar de blokkenhoek is, waar de wc is, welk plaatje hij kan kiezen, wat ze buiten op het speelplein spelen… Het wordt weer een leuke dag op school, met een nieuw vriendje!
In dit vrolijke prentenboek leert een meisje haar dagelijkse gewoontes op school te delen en vriendschap te sluiten.
Pauline Oud vertelt in warme en kleurrijke illustraties een herkenbaar verhaal. Voor kinderen vanaf 2,5 jaar.  

Welk boekje spreekt jou het meest aan? Of heb je nog leuke toevoegingen? Ik lees het graag in de reacties!

Comments

comments

5 gedachten over “5x Voorbereidingsboekjes voor de allereerste schooldag”

  1. Ja, er zijn er nog!
    Jules gaat naar school (Zo heet hier de klaspop ook en het boekje is van dezelfde makers als de klaspop).
    Nijntje gaat naar school.
    Kaatje gaat naar school.
    Bumba: Dag Juf

Leuk als je een reactie achterlaat!