samen voeden

Review Natursutten flessen

Aan het eind van mijn zwangerschap heb je voorbij kunnen zien komen dat ik op Mamaliefde een set met twee Natursutten flessen gewonnen had. Inmiddels heb ik deze flessen zo’n drie maanden in gebruik. Tijd voor een review! Wat vind ik van deze glazen flessen?

Gebruiksgemak van de Natursutten glazen flessen

De Natursutten flessen zijn van glas, wat je tegenwoordig niet vaak meer ziet maar wat wel zeker het overwegen waard is. Alle voordelen hiervan deed ik eerder al uit de doeken. Deze glazen flessen vind ik zelf ook erg gebruiksvriendelijk. Ze liggen makkelijk in de hand en ze zijn gemakkelijk schoon te krijgen en ook goed schoon te houden. Wel zo belangrijk wat hygiëne en kleine baby’tjes betreft.

Natursutten drinkfles baby

Valbestendigheid

Waar ik erg bang voor ben bij het horen van de term ‘glas’, is dat het valt en breekt. Ninthe heeft altijd uit plastic difrax flessen gedronken, en die zijn echt wel meerdere keren gevallen. Zeker toen het moment daar kwam dat ze zelfstandig uit de flesjes ging drinken, was ook het moment daar dat ze deze zelfstandig kon wegsmijten.

Nu zijn we zelf ook niet altijd even handig, en de Natursutten flessen zijn inmiddels daardoor ook al een paar keer gevallen. En ze hebben het overleefd! Een zeker valbestendigheid hebben deze flesjes dus ook. Gelukkig maar!

Anti-koliek

Vooral in de eerste weekjes kunnen baby’s veel last hebben van darmkrampjes, en bezorgd dit veel moeders de nodige slapeloze nachten. Er zijn veel flessen op de markt gebracht die beweren dat ze deze krampjes kunnen tegengaan met hun flesjes. Ook de Natursutten flessen willen krampjes voorkomen en dit doen ze met een dubbel anti-koliek ventiel dat zorgt voor een evenwichtige doorstroom. En het lijkt wel te helpen, want ik heb niet het idee dat Milas veel last van krampjes heeft gehad. Dat is dus erg gunstig!

ninthe beer fles
Ook de beer krijgt wat melk uit de Natursutten fles
Natuurrubberen spenen

Het enige van deze flesjes waar ik eigenlijk minder tevreden over ben, zijn de spenen. Hoewel ik wel voorstander ben van de natuurrubberen spenen, heb ik wel gemerkt dat deze spenen niet zo heel lang meegaan.

Het was namelijk zo dat Milas na zo’n 1 à 1,5 maand iedere keer een beetje langzamer ging drinken. Uiteindelijk was het zelfs zo, dat we wel 45 minuten tot een uur met één flesje bezig waren. Zoiets moet eigenlijk ook wel in een kwartiertje kunnen, en ik vroeg me af waar het aan kon liggen. Ik bestelde een set nieuwe speentjes, en rond de tijd dat Milas 2 maanden was kwamen de speentjes binnen.

Ik was heel verbaasd over het verschil tussen de speentjes die we al in gebruik hadden, en de nieuwe speentjes. Ik dacht in eerste instantie namelijk echt dat ik gewoon de verkeerde speentjes toegestuurd had gekregen. Ze waren veel kleiner en donkerder. Maar uiteindelijk moest ik de conclusie trekken dat de spenen die we al hadden in de loop der tijd gewoon enorm uitgelubberd waren, en daardoor wellicht ook niet meer zo gemakkelijk dronken.

Natursutten natuurrubberen speen
De rechter speen is nieuw, de linker 1 maand gebruikt en al duidelijk groter en breder van vorm

Toen we de nieuwe spenen erop zette, dronk Milas in een keer weer als een speer en was in een kwartier zijn flesje leeg! Wat een verschil. Nu ik weet dat dit gebeurt, kan ik er ook beter op letten en nu met 3 maanden hebben we alweer voor de 2e keer de spenen vervangen. Dit is dus iets want ongeveer iedere maand gebeuren moet, en dat vind ik eigenlijk best vaak.

Conclusie

Al met al ben ik zeker de spreken over de Natursutten flessen! Ze zijn gemakkelijk in gebruik en onderhoud, en hebben daarnaast ook nog een werking die darmkrampjes tegengaat. En het allerbelangrijkste voordeel is toch wel het materiaal van de flesjes, het glas en natuurrubber. Deze zijn vrij van schadelijke stoffen en daardoor hartstikke geschikt voor baby’s om uit te drinken.

Welke flessen gebruik(te) jij graag?

Liefs, Cindy

Comments

comments

Leuk als je een reactie achterlaat!