bad moms

Filmtip | Bad Moms

In het kader van eens moet de eerste keer zijn en wederom uit mijn comfortzone stappende, ging ik afgelopen week naar de bioscoop: in mijn eentje! Soms zitten er namelijk van die dagen bij, dat je echt, maar dan ook echt, eventjes er tussenuit moet om iets voor jezelf te gaan doen. Daarom bezocht ik de film Bad Moms, en kon er daarna weer helemaal opgeladen tegenaan!

Dinsdag was dus zo’n dag. Met een baby die duidelijk niet in zijn humeur was, en een peuterpuber die de boel terroriseerde, had ik het aan het einde van de dag helemaal gehad en was ik blij dat manlief de touwtjes overnam. Hij stelde voor dat ik even weg ging, misschien naar de bioscoop? De optie was al vaker gesuggereerd, maar ik had het nog nooit gedaan. Want tja, in je eentje is ook zo alleen. Maar ik deed het toch, en het was heerlijk.

De film: Bad Moms. Waar gaat het over?

Amy is een hardwerkende moeder van twee kinderen die alle ballen omhoog probeert te houden. De zorg voor de kinderen, het eten, de boodschappen, koken, sportclub hier, ouderbijeenkomst daar, vergaderingetje tussendoor. Ze vliegt van hot naar her en probeert alle regeltjes te volgen. Het is een hele uitdaging om de perfecte ouder te zijn en om aan alle voorwaarden te voldoen, en het is dan ook onvermijdelijk dat er een punt komt waarop dat er iets knapt en ze er helemaal klaar mee is.

Vanaf dat moment besluit ze om niet langer aan alle conventionele verantwoordelijkheden te willen voldoen, en stopt ze met proberen om de ‘perfecte’ ouder te zijn. Ze laat los, en besluit verder te gaan als een bad mom.

Bekijk ook de trailer:

Hoe vond ik de film?

Bad Moms is een hilarische film vol met leuke (soms wat grove) grappen waarin veel moeders herkenning zullen vinden. Er ligt tegenwoordig zoveel druk op alles en iedereen om maar overal aan te willen voldoen. Alle regeltjes die er zijn, alle prestaties die kinderen al steeds vroeger moeten leveren, clubjes waar ze aan mee moeten doen om erbij te horen, buitenschoolse activiteiten, noem maar op. En de ouders moeten daar ook in mee, plus dat ze daarnaast ook nog hun eigen baan hebben, het huishouden moeten runnen, etc.

Natuurlijk is de film lichtelijk overdreven en wordt het allemaal erg zwart-wit geschets. Maar het raakt zeker wel met de werkelijkheid waarin er steeds meer van iedereen verwacht wordt. Alle vooroordelen die er gelden als je iets anders doet dan dat wat conventioneel is. De zogenaamde Mommy WarsDeze film zet dat op een leuke, humoristische manier een hak en zorgt zo voor een prima avondje vol vermaak.

bad moms

Natuurlijk kent de film ook wel wat minpuntjes. Mila Kunis, die rol van Amy speelt, komt nou niet bepaald over als die onzekere huisvrouw die niet weet hoe ze een man aan de haak moet slaan. En de rol van haar (ex)echtgenoot wordt op een nogal onwaarschijnlijk manier neergezet. Of eigenlijk geldt dat voor de rol van de meeste mannen. Mannen komen er niet zo goed vanaf in deze film.

Maar goed, dat hoort ook wel weer een beetje bij de flauwe humor die je kunt verwachten van de schrijvers van films zoals The Hangover. En deze puntjes mogen zeker de pret niet drukken. Bad Moms is erg leuk voor een avondje uit, en ik ben dan ook blij dat ik de stap genomen had om, in mijn eentje, naar deze film te gaan!

In december komt deze film uit op DVD. Mocht je hem in huis willen hebben, kun je hem alvast reserveren op bijvoorbeeld bol.com.

Heb jij de film al gezien? Hoe vond je hem? En als je hem nog niet gezien hebt, lijkt het je wat?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

affiliate links

Comments

comments

7 gedachten over “Filmtip | Bad Moms”

  1. Klinkt als een grappige film. Deze maand ben ik al twee keer naar de bioscoop geweest, maar het lijkt mee ook nog leuk om naar deze film te gaan!

  2. Heel herkenbaar dat je er soms even alleen uit moet! Ik doe dat ook zeker, maar alleen naar de film ben ik nog nooit geweest. Die ga ik zeker onthouden! De film heb ik ook nog niet gezien, maar we gaan met de pufclub van onze jongste snel een date maken, om te vieren dat onze baby’s een nieuwe fase in gaan en na de zomer naar school gaan

Leuk als je een reactie achterlaat!