fotodagboek

Fotodagboek: Week 32

Joehoe! Waar is de zomer? Wat een regen hebben we gehad afgelopen week, bahbah. We hebben dan vooral ook veel dingen binnen gedaan. Zo gingen we naar de Ikea, werd het er thuis niet gezelliger op en ging ik daarom even in mijn eentje naar de bioscoop en nam ik Ninthe mee voor haar allereerte ritje in de trein! Tjoeketjoek! Kijk je weer mee naar ons fotodagboek van afgelopen week?

Zondag 7 augustus

Milas en Ninthe waren vannacht voor het eerst samen bij opa en oma wezen logeren. Ninthe was ’s nachts een paar keer wakker geworden. Milas had de hele avond gekrijst, maar was na zijn avondfles als een roosje gaan slapen en werd pas de volgende morgen om 9 uur wakker!

Aan het einde van de ochtend haalde we onze schatjes weer snel op. Het is dan toch maar gek stil in huis zonder hen.

fotodagboek ikea

We wilden nog wat spulletjes in huis halen, zoals een kapstokje voor de kinderen een een rekje voor wat boekjes op Ninthe haar kamer. Daarom besloten we naar de Ikea te gaan. Daar kochten we een en ander, plus nog veel meer dan op ons lijstje stond natuurlijk. Wat we allemaal kochten zag je al eerder voorbij komen in een shoplog.

fotodagboek

Een van de dingen die we kochten was een boekenstandaard. Maar Ninthe dacht duidelijk dat het wat anders was! Niks niet voor boeken, het is een poppenbedje!

Het is echt leuk om te zien hoe ze steeds meer met haar pop gaat spelen, en daarmee allerlei dagelijkse situaties nabootst. Pop moet ook slapen, of zitten in de stoel, of een hapje eten, of een luier om. Het begint echt een poppenmeisje te worden. Je kunt wel raden wat er voornamelijk op haar verlanglijstje staat voor haar 2e verjaardag: poppenspulletjes!

fotodagboek

En popjes moeten natuurlijk ook glijden, want dat is ook Ninthe haar favoriete bezigheid. Maar omdat wij binnen wat meubeltjes in elkaar aan het zetten waren, maakte we een poppenglijbaan van karton. Het was alleen een beetje lastig, want Ninthe wilde er zelf ook graag vanaf glijden en daar was de glijbaan helaas niet tegen bestand.

fotodagboek fotodagboek

En als je buiten gaat schommelen, wie moet er dan natuurlijk ook mee? Juist ja, Popje!

Maandag 8 augustus

Vandaag ging Milas voor het eerst samen met Ninthe een volledige dag mee naar het Kinderdagverblijf! Het was heerlijk om eventjes de tijd voor mezelf te hebben, maar ik was ook wel erg benieuwd hoe het zou gaan op het KDV. Op zich had hij gelukkig een redelijke dag gehad, het was wel een beetje een dag van extremen. Hij heeft heel lief gelachen, maar ook heel hard gekrijst. De ene keer ging hij goed slapen, de andere keer absoluut niet. Het is natuurlijk voor iedereen ook een beetje wennen.

Baby 14 weken fotodagboek

Vandaag was Milas ook 14 weekjes oud alweer! Onze stoere vent.

fotodagboek

Toen Ninthe thuiskwam uit het KDV, zag ze voor het eerst haar nieuwe tafeltje en stoeltjes staan. Ze ging er meteen lekker aan zitten spelen. Goedgekeurd, denk ik zo.

fotodagboek

Ook nog even in de chill-stand, haha.

fotodagboek

Mister cool! Onze stoere vent.

Dinsdag 09 augustus

Vandaag was terrordag! En dat is ook wel te merken, ik heb haast geen foto’s gemaakt vandaag. Ninthe was echt enorm aan het uitproberen, provoceren, grenzen opzoeken, krijsen. En Milas had ook niet bepaald zijn dagje. Het was dus een gezellige bedoeling. *Ahum.

Ik kreeg vandaag een paar bestelde spulletjes binnen, en een van de dozen was dusdanig groot dat we hem konden omdopen tot een speelhuisje.

Een van de spullen die ik binnenkreeg was een nieuwe draagzak. Een Tula zoals we al hadden, maar dan in een peuter-variant zodat Ninthe er weer wat beter inpast. We gingen hem meteen even uittesten door naar de stad te gaan. We brachten eerst even een bezoekje aan de bieb, waar ik Milas inschreef. Daarna gingen we nog even door het centrum en konden we de draagzak alvast een beetje inlopen. Dit was een van de weinige gezellige momenten van de dag, en Ninthe zat me de hele tijd te knuffelen achter op mijn rug. Lief!

fotodagboek

Even een foto van ons drietje, in een van de zeldzame gezellige momentjes van deze dag!

2016-08-09 20.48.40-1

Aan het einde van de dag, was ik gesloopt. Zo’n terror dagje kost bakken met energie, en ik was er wel klaar mee. Met enige stimulans van manlief, besloot ik om er even tussenuit te gaan en ging ik naar de film Bad Moms. Dat was een goede zet. Heerlijke film, en daarna kon ik er weer opgeladen tegenaan! Gelukkig maar, want de terrordagen zijn nog niet over!

Woensdag 10 augustus

fotodagboek fotodagboek

De terrordag zette zich door naar de volgende dag. In de middag was ik er helemaal klaar mee en moesten we er eventjes uit. We gingen naar een speeltuintje in de buurt, waar Ninthe zich eventjes uit kon leven en waardoor ze weer eventjes beter gehumeurd was!

fotodagboek

Tijdens het eten was de gezelligheid echter weer ver te zoeken. Ninthe stond continu aan mijn been te krijsen en ook de tv kon haar niet afleiden. Maar ik heb haar liever niet in de buurt bij de heten pannen. Ik probeerde haar af te leiden door haar ook wat kookspulletjes te geven. Het hielp eventjes. Maarliefst één minuut.

fotodagboek

Nog eventjes een iets gezelliger momentje in de avond, met de doos die alweer iets verder omgebouwd werd tot huisje met een heus raam!

Donderdag 11 augustus

Vandaag ging Ninthe voor het eerst met de trein! Ze is tegenwoordig erg fan van Thomas de trein, en elke keer als ze ergens een trein voorbij ziet komen roept ze ook heel enthousiast trein. Ik dacht dus dat ze het wel leuk zou vinden om daadwerkelijk zelf eens met de trein te reizen. Daarom had ik met een vriendin afgesproken daar eventjes op bezoek te komen.

fotodagboek

Op het station vond Ninthe het allemaal erg leuk. De treinen waren allemaal ‘wauw’ en toen we op het perron keken hoe onze trein eraan kwam en dicht langs ons perron reed moest Ninthe heel uitbundig lachen. Geweldig! Eenmaal in de trein was het toch wel een beetje spannend. Zeker toen we eenmaal in beweging kwamen. Ninthe had in haar ene arm haar knuffel goed vast, en met haar andere handje pakte ze de leuning stevig beet toen we gingen rijden.

fotodagboek

Eenmaal op de plek van bestemming aangekomen vermaakte Ninthe zich prima met alle duplo. Wat een heerlijk tijdloos speelgoed is dat toch.

Op de terugweg was de trein alweer stukken minder spannend. Ze ging lekker op haar gemak op haar knieën zitten om uit het raam te kijken en mij te vertellen wat we allemaal tegenkwamen onderweg. Toen ze dat wel gezien had, ging ze op onderzoek door de coupé en papte ze aan met iedereen die ze tegenkwam. Ik denk dat ze het wel een geslaagd uitje vond!

fotodagboek

’s Middags gingen Milas en Ninthe nog even met papa wat boodschapjes halen, en genoten ze verder van hun papamiddag terwijl ik aan mijn blog ging werken.

fotodagboek

En aangezien het slecht weer bleef, besloot ik ’s avonds om van de nood een deugd te maken! Het regende een beetje, maar niet overdreven veel en dat leek me dan ook het moment bij uitstek om met Ninthe even naar buiten te gaan met haar laarsjes en nieuwe paraplu. En dat vond ze schitterend! Lekker stampen in de plassen en trots rond paraderen met haar nieuwe paraplu.

fotodagboek

Heel grappig was het toen ze het waterloopje volgde en opeens bij een putje uitkwam. Heel verbaasd bleef ze stilstaan en keek lichtelijk verontwaardigd het putje in, alsof ze zeggen wilde Waar gaat het water heen waarin ik stampen wil! Haha.

Toen we terug naar huis liepen, viel Ninthe helaas in onze tuin opeens voorover op haar gezicht. Een bloedlip en een stukje afgebroken voortand waren het gevolg.

Vrijdag 12 augustus

fotodagboek

Op vrijdagochtend kregen we bezoek en kon Ninthe gezellig samen spelen met haar vriendje Coen. Of ja, je kon wel een beetje merken dat Ninthe in de peuterpuberteit begint te komen want het was erg lastig om haar speelgoed te delen en als Coen iets durfde aan te raken wat van Ninthe was dan kreeg hij een harde ‘Nee!’ te horen. Samen spelen samen delen, daar moeten we nog eventjes aan werken! Het is maar goed dat je bij het speelkeukentje aan twee kanten kunt spelen, voor ieder een helft!

Verder geen foto’s van vrijdag. Het was op zich een redelijk goede dag in vergelijking met de dagen daarvoor. Dit komt denk ik ook omdat Milas opeens heel veel sliep, waardoor Ninthe best veel één op één tijd gehad heeft. Ze heeft namelijk ook behoorlijk wat last van jaloezie als ik met hem bezig ben, dat wordt de laatste dagen ook een stuk sterker dan voorheen.

Zaterdag 13 augustus

Vandaag begon in de ochtend met een kort bezoekje aan de tandarts voor Ninthe. Vanwege de val en het stukje wat van haar tand af was, wilde ze haar toch eventjes zien. Ninthe deed het super en alles zag er goed uit.

fotodagboek

En daarna ging het beginnen, de zindelijkheidstraining! Hier start Ninthe net door zelf al haar luiers in de vuilniszak weg te gooien! Later vandaag in een apart blogje nog eventjes meer over hoe de eerste dag is gegaan.

fotodagboek

En wat een grote hulp kan ze toch ook zijn! Hier hielp ze me heel fanatiek mee met de was.

Al met al was het best een pittig weekje en ben ik blij dat het weekend is! Manlief mag nog een weekje werken en dan hebben we lekker twee weekjes samen vrij. Fijn vooruitzicht!

En hoe was jullie week?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

 

Comments

comments

3 gedachten over “Fotodagboek: Week 32”

Leuk als je een reactie achterlaat!