verjaardag tag

Bijna jarig! – Verjaardag tag

Nog 8 daagjes en dan is het zover: mijn verjaardag. Waar je er vroeger als kind zo lang naar uitkeek, zo weinig geef ik er nu nog om. Vorig jaar heb ik het niet eens gevierd. Dit jaar vier ik het een beetje mee, tegelijk met de verjaardag van mijn Ninthe. Speciaal voor mijn verjaardag vulde ik deze Verjaardag Tag in.

Ik kwam deze tag tegen bij de dames van Mama’s met Thee, maar hij vindt zijn oorsprong bij Linda van Mamaliefde, wie hem weer combineerde uit twee andere tags. Hier komen mijn antwoorden op 18 vragen over mijn verjaardag!

1. Welke dag is het nu?

Dit komt iets eerder online dan mijn daadwerkelijke verjaardag. Vandaag is het namelijk zaterdag 20 augustus, maar mijn verjaardag is zondag 28 augustus!

2. Op welke dag ben je geboren?

Ik ben een zondagskind!

3. Wat staat er bovenaan je verlanglijstje dit jaar?

Over het algemeen ben ik voor het afschaffen van cadeautjes. Met meerdere vrienden doen we dit al, en gaan we in plaats daarvan gewoon eens iets leuks doen met zijn allen. Manlief wil wel graag een cadeautje geven, en ik heb een mamasierraad gevraagd met de namen van Ninthe en Milas. En natuurlijk zou een leuk knutselwerkje van Ninthe ook altijd welkom zijn, haha!

4. Vier je je verjaardag altijd op de dag zelf?

Nee. Misschien dat we als gezinnetje wel wat leuks gaan doen die dag. Een dagje weg of iets dergelijks. Als mijn verjaardag op een doordeweekse dag zou vallen, zou ik er sowieso voor kiezen om het in het weekend te vieren. Dit jaar vier ik het tegelijk met Ninthe, en dat is pas een paar weekjes later.

Eerste verjaardag
Ninthe op haar 1e verjaardag
5. Hoe vier jij je verjaardag en heb je tradities?

Wij hebben geen tradities, en de dag zal ook hoofdzakelijk in het teken staan van Ninthe haar verjaardag. Dat vind ik het allerbelangrijkste. Wel hebben we aangegeven dat iedereen ook ’s avonds met ons mee kan eten als ze willen. De laatste paar jaren is het er niet van gekomen, maar voorheen maakte ik ook graag de taarten zelf. Ik hoop dat dit jaar ook weer te kunnen doen.

6. Vier je je verjaardag anders sinds je mama bent?

Dit is mijn tweede verjaardag sinds ik mama ben. Vorig jaar vierde ik het dus helemaal niet, en dit jaar tegelijk met Ninthe waarbij het dus vooral om Ninthe draait. Daarvoor vierde ik eigenlijk wel gewoon ieder jaar mijn verjaardag, maar dat lijkt nu toch minder relevant. Dus in die zin is het wel veranderd, ja.

7. Wie nodig je uit voor je verjaardag?

Zowel naaste familie als vrienden zijn uitgenodigd.

8. Heb jij weleens iets gevraagd, maar nooit gekregen?

Niet dat ik me kan herinneren. Al zul je als kind zijnde vaak meer op je verlanglijstje hebben staan dan dat je krijgen zal.

9. Wat is het mooiste cadeau dat je ooit hebt gehad voor je verjaardag?

Een bruiloft! Of nou ja, ik trouwde op mijn (25e) verjaardag. Een echt verjaardagscadeau is het natuurlijk niet. Maar mooi was het wel!

verjaardag tag

10. Wat zou jouw ultieme verjaardagscadeau zijn?

Niet echt iets specifieks, maar het leukste vind ik het om een ‘belevenis’ cadeau te krijgen, dus een activiteit, dagje weg, etc. Dat zijn vaak ook de dingen die je nog het langst zult herinneren.

11. Wat staat er op je wensenlijstje!

Nou dat mamasierraad wat in aan manlief gevraagd had dus. En verder helemaal niets eigenlijk.

12. Krijg je veel kaartjes/smsjes/telefoontjes op je verjaardag.

Dat gaan we volgende week meemaken, haha. Kaartjes sowieso eigenlijk niet zo veel, dat gebeurt niet vaak meer. Maar de meeste mensen qua familie en vrienden zullen me vast wel even feliciteren denk ik. 🙂

13. Wat is je lievelingstaart en maak je hem zelf?

Slagroomtaart is mijn absolute favoriet. Als ik taart ga kopen dan zal deze er ook zeker tussen zitten. Maar zelf gemaakt heb ik hem nog nooit. Als ik dit jaar weer zelf taarten ga maken voor mijn verjaardag dan is mijn rijstevlaai toch wel een goede nummer 2!

14. Als je werkt, trakteer je dan op je werk?

Uhm, ik weet eigenlijk niet meer of ik dat voorgaande jaren gedaan heb! Volgens mij heb ik nog altijd vakantie/verlof gehad rondom mijn verjaardag, dus ik denk niet dat ik dat al eens gedaan heb. En ook nu zit ik nog lekker thuis dus zal dat ook niet gebeuren.

15. Wat serveer je tijdens het feestje?

Uiteraard dus een gebakje, en natuurlijk wat te drinken. Maar ook wat hapjes, kan nog niet zeggen wat want daar heb ik nog niet over nagedacht! Vaak zowel iets gezonds (tomaatjes, komkommerschijfjes) als iets ongezonds (chipjes, nootjes, etc). En dan ook nog ’s avonds wat te eten maar ik weet nog niet wat!

16. Wat is je favoriete hapje en maak je hem zelf?

Wat ik altijd wel lekker vind is een wrap met bijv. kruidenkaas en gerookte zalm, of iets in die trant. Die maak ik dan wel zelf!

17. Blaas je nog kaarsjes uit?

Nee, dat laat ik aan Ninthe over! Die mag strakjes 2 kaarsjes uitblazen.

18. Blijf je op tot 12 uur ’s nachts om je extra jarig te voelen?

No way!

Heb jij nog speciale verjaardagsrituelen?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

2 gedachten over “Bijna jarig! – Verjaardag tag”

Leuk als je een reactie achterlaat!