Fotodagboek: Week 33

Wat een bewogen week hebben we achter de rug, ik ben blij dat het er weer opzit! Een week met natuurlijk de plotselinge ziekenhuisopname van Ninthe, waardoor we het de dagen na thuiskomst verder rustig aan deden. Wel hadden we nog een picknick en maakte ik wat mooie foto’s van Ninthe tijdens een wandeling op de hei. Kijk je weer mee naar ons fotodagboek van afgelopen week?

Zondag 14 augustus

ninthe ziek

Afgelopen nacht was zeker weten de meest slechte nacht die we ooit met Ninthe gehad hadden. Ze bleef maar jammeren, huilen, mopperen. We hadden echt van alles uit de kast gehaald maar niets hielp. Uiteindelijk belandde Alexander, Ninthe en ik rond een uur of 4 samen op de bank beneden, waar we toch nog een beetje geslapen hebben. Ergens rond die tijd zei ik al tegen manlief dat ik het niet vertrouwde. Ze was begonnen met spugen, maar voornamelijk haar ademhaling vond ik vreemd.

longontsteking

ninthe ziekenhuis vernevelen

Tegen de ochtend belde ik toch maar de HAP, die haar graag even wilde zien. De dienstdoende huisarts stuurde ons weer door naar de kinderarts op de Spoedeisende Hulp, en vanuit daar werd besloten dat ze opgenomen zou worden op de kinderafdeling. Hier werd Ninthe verneveld en kreeg ze extra zuurstof toegediend.

fotodagboek

De rest van de dag zaten we dus in het ziekenhuis. Gelukkig hebben ze daar ook speelgoed voor baby’tjes, zodat Milas zich ook een beetje vermaken kon!

fotodagboek

Na iedere verneveling knapte Ninthe een beetje op, al was het steeds van korte duur. In dat momentje wilde ze ook wel eventjes spelen. Maar als je ziek bent, wordt je ook wel weer een beetje baby. Dus zo’n speelboog, dat wilde Ninthe nu ook.

Maandag 15 augustus

ziekenhuisopname

Vannacht had ik de hele nacht bij Ninthe in het peuterbedje geslapen. Er was een slaapbank, maar anders ging Ninthe niet slapen. Erg comfortabel was het niet, maar zo hadden we beide gelukkig wel de nodige nachtrust! En de volgende dag oogde Ninthe een stuk fitter! Ze was wat levendiger, maar had nog duidelijk een zwoegende ademhaling en had bij haar slaapje ook nog steeds zuurstof nodig. Dat betekende dat we zeker nog een nachtje moesten blijven.

fotodagboek

In de middag mochten alle snoertjes en slangetjes even losgekoppeld worden, en konden Ninthe en ik eventjes de kamer verlaten. Fijn om eventjes naar een andere ruimte te kunnen! Ninthe vermaakte zich wel in de speelkamer.

mama milas

Milas was vandaag naar het kinderdagverblijf, dus we hadden elkaar behoorlijk moeten missen! Gelukkig kon ik ’s avonds weer lekker met hem knuffelen! ’s Nachts ging hij weer met Alexander naar huis en bleef ik weer bij Ninthe in het ziekenhuis. Deze keer kon ik wel op de slaapbank slapen en gingen we een redelijke nacht door. Zonder extra zuurstof dit keer!

Dinsdag 16 augustus

De volgende ochtend werd besloten dat we het middagslaapje nog zouden afwachten, om te kijken of ze die zonder extra zuurstof door kon komen. In de ochtend mocht ze weer eventjes van haar kamertje af en vermaakte ze zichzelf weer op de speelkamer.

fotodagboek

Toen ik Ninthe na de lunch op bed had gelegd, ging ik zelf naar beneden om wat te eten. Toen ik boven kwam, had Ninthe ondertussen de harten van de verpleegkundigen veroverd met haar fantasie rollenspelletje met Woezel en Pip in haar bedje. Maar slapen? Nee hoor, dat was ze niet van plan. Dus het kon niet bekeken worden of ze hiervoor extra zuurstof nodig zou hebben.

De artsen kwamen nog een laatste check doen, en hoewel ze nog steeds moeite moest doen om goed adem te halen, zagen ze geen indicatie om haar nog op de kinderafdeling te houden. Mits ik het zelf ook zag zitten haar mee naar huis te nemen. Dit leek me prima, aangezien we thuis ook rustig aan kunnen doen en Ninthe verder wel weer in goede doen leek. Dus ’s middags konden we eindelijk het ziekenhuis weer achter ons laten!

fotodagboek

Wat fijn om weer thuis te zijn! Broer en zus konden weer lekker met elkaar knuffelen!

fotodagboek

En ik kon ook weer volop met Milas knuffelen, super fijn!

Woensdag 17 augustus

fotodagboek

We zijn weer lekker thuis en gaan weer een beetje back to normal. We doen het wel nog rustig aan vandaag.  In de ochtend begon Ninthe met het inkleuren van haar ‘speelhuis’ (de doos die je vorige week zag en tot speelhuis werd omgedoopt). Dit deed ze met de Crayon Rocks. Toen ik Milas op bed had gelegd ging ik samen met haar het huisje versieren, en het was zo schattig want toen ik begon met kleuren zei Ninthe “jeeej samen!”.

fotodagboek

Toen ik later nog een keertje voor Milas naar boven moest, kwam ik daarna weer beneden en had Ninthe per ongeluk haar drinken omgestoten. Ze was zelf al een doekje gaan pakken om het op te poetsen. Wat een lieverd! Gelukkig is ze nu nog op de leeftijd dat ze denkt dat het leuk is om te helpen met klusjes, haha.

fotodagboek

Normaal gesproken kijken we niet zoveel TV op een dag, maar vandaag maakte ik een uitzondering. Ik zette de film Finding Nemo aan voor Ninthe. Geschikt voor alle leeftijden zou het zijn, maar Ninthe vond het toch behoorlijk spannend! Toch bleef ze wel gebiologeerd kijken en heeft de hele film geroepen ‘waar is Nemo?!’. Haha.

fotodagboek

Hé, wie is dat jongentje in mijn speelgoedje?

fotodagboek fotodagboek stokke xplory

Omdat het mooi weer was gingen we aan het einde van de middag ook nog eventjes een stukje wandelen.

Vanmiddag was mijn vader op bezoek geweest, en hij bracht een cadeautje voor Ninthe mee. Een mooie prinsessenjurk met staf en kroon! ’s Avonds wilde Ninthe deze graag aan. Wat een prinsesje!

Donderdag 18 augustus

fotodagboek

Op donderdag is eigenlijk onze zwemochtend. Ik besloot dat we dit met Ninthe nog maar eventjes moesten overslaan. Alexander en Milas gingen wel gezellig samen en ondertussen gingen wij eventjes bij een vriendin op bezoek. Ninthe kreeg een lekker doosje rozijntjes die ze opsmulde. Wat vinden jullie van haar outfit? Ze heeft hem zelf samengesteld, inclusief rode regenlaarsjes en ook de slab moest om, haha!

fotodagboek

’s Middags nam Alexander de honneurs waar en ging ik aan m’n blog werken. ’s Avonds weer lekker een knuffel avondje met mijn kleine mannetje!

Vrijdag 19 augustus

fotodagboek

Vrijdagochtend ging ik met Milas op baby-date met nog drie andere baby’tjes die allemaal rond dezelfde datum zijn geboren. Gezellig! En in de middag kregen we bezoek. En natuurlijk weet Ninthe opa of oma al snel te overreden om toch vooral met haar te gaan glijden!

Zaterdag 20 augustus

fotodagboek Mama's Club Ede

Op zaterdagochtend gingen we eerst vlug boodschapjes doen, en daarna had ik een picknick van de Mama’s Club. Het was eventjes aanzien wat het weer deed en we kregen ook een beetje regen. Net toen we alles wilde opruimen om maar te gaan hield de regen gelukkig weer op!

fotodagboek fotodagboek

’s Middags was het mooi weer en besloten we te gaan wandelen op de hei!

Ninthe

Ninthe

Het was er super mooi, want de hei staat in deze tijd van het jaar mooi in bloei! Daarom probeerde ik wat leuke nieuwe fotootjes van Ninthe te maken op deze prachtige locatie. Hoe vind je ze geworden?

fotodagboek

Het is wel vermoeiend hoor, dat modellenwerk!

fotodagboek week 33 fotodagboek

Milas vond het op het einde wat te lang duren en was aan het mopperen. Daarom nam ik hem het laatste stukje maar lekker bij me in plaats van in de wandelwagen. Toen vond hij het weer helemaal prima, de kleine knuffelkont.

Fijne zondag en leuk dat je weer meekeek naar onze week! Hoe was jouw week?

Eerdere fotodagboeken terugkijken? Dat kan hier!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

4 gedachten over “Fotodagboek: Week 33”

  1. Gelukkig ging het vrij snel weer beter met de ademhaling van Ninthe! Heel erg mooie foto’s heb je genomen tussen de bloemen… Er zitten er tussen om in te kaderen!

Leuk als je een reactie achterlaat!