cadeautje uitpakken

Cadeau ideeën voor een 2-jarige

Iets wat ik altijd het lastige vind aan verjaardagen, is op zoek gaan naar een leuk en geschikt cadeautje! Ook voor kinderen vind ik het lastig. Wat zouden ze leuk vinden, en wat past bij de huidige leeftijd? Binnenkort wordt Ninthe 2 jaar (vandaag nog maar 1 maand!), dus dat iets waar wij veel mee bezig geweest zijn. Want wat koop je voor een twee jarige?

Speelgoed voor een 2-jarige
Duplo

Als er iets is wat tijdloos speelgoed is en nog jaren mee kan, dan is het wel duplo. Volgens mij zorgt dat bij bijna ieder kind wel voor uren speelplezier, dus ik denk dat je met duplo nooit iets kunt miskopen (tenzij ze het betreffende duplo setje al hebben, misschien). Het leuke aan duplo is dat het komt in alle soorten en maten, en er voor iedere portomonne dus wel iets te vinden is. Bijvoorbeeld:

Playmobil 123

Wat een beetje in dezelfde lijn ligt als duplo, is misschien wel playmobil 123. Ik ken dit nog niet zo heel erg lang, dus we hebben er eigenlijk nog niets van hierin huis. Toen we laatst op een verjaardag waren waar ze veel playmobil hadden, ging Ninthe echter meteen heel leuk aan het spelen. Dat sloeg dus wel aan! De gewone playmobil heeft echter nog wel wat kleine onderdelen. Playmobil 123 is wat dat betreft iets beter geschikt voor deze leeftijdscategorie. Net als duplo komt dit in alle soorten en maten met wat leuks voor iedere portemonnee. Enkele voorbeelden:

speelgoed 2-jarige
Leuke cadeautjes die Ninthe kreeg van kraambezoek
Rollenspel speelgoed

Keukentje

Ninthe heeft heel veel speelplezier van het keukentje dat ze kreeg op onze babyshower. De fase van het fantasiespel begint nu langzaam aan steeds meer te komen, dus ze zal hier de komende jaren alleen nog maar meer plezier mee gaan beleven vermoed ik zo. En met haar denk ik dat dergelijk speelgoed, waarbij ze heel veel herkenbare situaties kunnen nabootsen, voor veel peuters erg in trek zal zijn. Als de jarige al een keukentje heeft, dan zijn er erg leuke cadeautjes te verzinnen die hierbij passen, zoals bijvoorbeeld:

Poppen

Wat momenteel echt het allerbeste aansluit bij de de interesses van Ninthe (denken wij dan) is poppenspeelgoed. Ze is zo veel met haar pop in de weer, wil het eten geven, in de stoel zetten, te slapen leggen, etc. Maar eigenlijk hebben we naast een paar kleertjes helemaal niets voor de pop! Daarom staat er op Ninthe haar verlanglijstje dan ook voornamelijk een heleboel poppenspeelgoed. Er zij is ongetwijfeld niet de enige in deze leeftijdscategorie die je hier nu een plezier mee kan doen. Denk bijv. aan:

Toet toet / zoef zoef

Veel kindjes zul je ook blij kunnen maken met de Toet Toet autotjes of de Zoef Zoef diertjes. Het leuke hiervan is dat je ieder setje ook weer met elkaar kunt combineren en zo een hele verzameling kunt opbouwen. Ninthe heeft momenteel de Zoef Zoef …., samen met Luc de Leeuw en Niels Neushoorn, en kan daar erg leuk mee spelen. Enkele leuke Toet Toet voorbeeldjes:

En van Zoef Zoef:

Educatief speelgoed

Met educatief speelgoed kun je denk ik ook nooit miskopen. Bijvoorbeeld boekjes, puzzeltjes of spelletjes. Ik denk dat het ook nooit kwaad kan om iets te kopen wat eventueel net iets meer geschikt is voor een iets oudere leeftijd (bijv. tegen de 3 jaar). Dan hebben ze ook iets om naar toe te groeien. Denk bijvoorbeeld aan een van onderstaande voorbeelden.

Wat vind jij leuk speelgoed voor een 2-jarige?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

10 gedachten over “Cadeau ideeën voor een 2-jarige”

 1. Ik vind het altijd moeilijk om cadeautjes te kopen voor andere kindjes. Duplo vind ik super, het is wat ‘creatiever’ speelgoed, om iets mee te maken 🙂 En de gezelschapsspelletjes van Haba herinner ik nog van mezelf als kind, mooi speelgoed!!

 2. Lenne is 14 maand en speelt ook al met de zoefzoef-dieren, erg tof vind ik zelf! Ook Duplo staat al in de kast te wachten voor binnenkort.. Ik moet ook al eens gaan nadenken voor wat de Sint zal brengen, misschien eens kijken naar die Playmobil of een pop 🙂

 3. Mijn kinderen vonden op die leeftijd een tentje heel erg leuk. Om in te lopen en weer uit te lopen, om de poppen in te zetten, of om even een eigen plekje te hebben als het erg druk was. Die van mijn jongste is nog altijd in gebruik (ze is nu 5).
  En boekjes deden het bij mijn peuters ook altijd heel goed. Duplo ook trouwens. Daar speelt de jongste soms ook nog steeds mee.

  1. Ja duplo kan best wel een aantal jaren meegaan, dat is er een groot voordeel van!
   Een tentje is ook een leuk idee, Ninthe vind het geweldig als we met een kleed een tentje maken dus een daadwerkelijk tentje zal vast ook in goede aarde vallen!

 4. Leuk artikel. Mijn dochter wordt over 2 weken alweer 2 jaar oud (waar blijft de tijd). Wij kopen voor haar wat praktische dingen, zoals een speelkleed voor op haar kamer met een mooie zitzak. Hier zijn vooral boeken heel erg populair. En het keukentje natuurlijk. Duplo is ook altijd goed. Van Lego heb je ook van die grote opbergboxen in de vorm van een groot legoblok. Vind ik ook erg leuk.

  1. Ja het gaat zo snel hè! Ja die praktische dingetjes zijn ook leuk toch! Van een zitzak gaat ze vast ook veel plezier beleven.

Leuk als je een reactie achterlaat!