Waarom Ninthe als baby naar de plastisch chirurg gestuurd werd

Onlangs reed ik door Amersfoort, en zag ik een bordje dat de richting aangaf naar het Meander Medisch Centrum. Opeens kwamen er wat herinneringen boven. Wij zijn daar namelijk wel eens geweest met Ninthe. Omdat we vanuit het consultatiebureau met haar doorgestuurd werden naar de plastisch chirurg. Huh wat! Plastisch chirurg? Met een baby? Jup, het was echt waar.

Achteraf moet ik er zelf eigenlijk wel om lachen. Met je baby naar de plastisch chirurg. Maar Ninthe was ons eerste kindje, de arts van het consultatiebureau verwees ons en hun wijsheid was toen voor ons nog wet. Dus togen we met onze baby af naar de plastisch chirurg.

Plastisch chirurgie voor een baby? Maar waarom?!

Laat ik voorop stellen dat er uiteindelijk helemaal niets gebeurd is, no worry’s. We hebben onze dochter niet laten verbouwen of een facelift gegeven. Maar we kregen dus wel serieus een verwijsbrief mee voor de plastisch chirurg. Dit had namelijk allemaal te maken met haar oortje, wat enigszins verfrommeld was. De arts van het consultatiebureau was blijkbaar van mening dat dit niet vanzelf zou overgaan, en dat hier een ingreep voor nodig was. Ze wist dat dit mogelijk was binnen de plastisch chirurgie, en stuurde ons daarheen.

plastisch chirurgie baby

Als ik de foto’s erbij zie, moet ik alleen nog maar harder lachen. Was het daar echt allemaal om te doen? Wat je ziet is dat de buitenste rand als het ware een beetje is ingedeukt/naar binnen gevouwen is. Het ziet er als het ware dus een beetje verfrommeld uit.

Ik geloof dat het dan de bedoeling was, dat er een soort van buisje in/om het oor geplaatst zou worden om het wat meer in model te brengen en houden. Ik twijfelde wel een beetje over de noodzaak, maar ik wilde ook niet dat mijn dochter als puber later trauma’s zou oplopen omdat ze een ‘raar’ oor zou hebben of iets dergelijks. En echt, als de arts iets zei, dan deed ik dat. Inmiddels ben ik daar toch wel iets soepeler in geworden. ๐Ÿ˜‰

Maar uiteindelijke gebeurde er dus gelukkig niets

De plastisch chirurg was er zelf gelukkig ook allemaal wat nuchterder in, dus uiteindelijk is er helemaal niets gebeurd. In tegenstelling tot wat de arts van het consultatiebureau dacht, was hij van mening dat dit vanzelf wel weer bij zou trekken. En hij heeft gelijk gekregen hoor!

Prima oortje, toch? Haha

Achteraf moet ik hier dus eigenlijk wel om lachen. Ik had er helemaal niet meer bij stilgestaan, tot ik toevallig laatst dus onderweg die bordjes tegenkwam. Ik vind het toch wel weer een bijzonder verhaal om eventjes te delen.

Heb jij wel eens adviezen opgevolgd waarvan je later denkt, waarom heb ik dat gedaan?!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

18 gedachten over “Waarom Ninthe als baby naar de plastisch chirurg gestuurd werd”

  1. Pfff wat fijn zeg dat de plastisch chirurg zelf al zag dat het vanzelf goed zou komen. Ik heb ook wel eens adviezen opgevolgd van artsen waarbij ik wel mijn eigen mening niet onder stoelen of banken stak en uiteindelijk kreeg ik dus gelijk. Al had ik het liever niet gehad die keer. Maar goed na vele excuses en maanden later heb ik t wel verwerkt.. Denk ik.

  2. Nou zeg. Ze maken je ook wel onnodig ‘bang’ als net kersverse mama. En plastisch chirurgie. ..Maakt ook weer duidelijk dat t consultantiebureau zich meer zorgen maakt om esthetica als om de pure gezondheid van een kind. Gelukkig kan je er nu kei hard om lachen!

  3. Wat een verhaal zeg! Nou ik vind het reuze meevallen. Ons buurjongentje die heeft extra weefsel aan zijn oortjes. Steken 2 antennes uit zeg maar. Die gaan eraf als hij een jaar of 3 is.

  4. Haha, prachtig verhaal en wat een prachtige dochter! Goed dat je je eigen gevoel heb gevolgd. Op zich ook niet verkeerd dat een CB arts je doorverwijst. Maar fijn dat er niks hoefde te gebeuren en alles vanzelf goed is gekomen.

    1. Dankjewel. En dat is helemaal waar, beter een keer voor niets doorsturen dan dat ze je niet doorsturen en het wel nodig geweest was.

  5. Interessant om te lezen…Coco’s oortje was ook erg verfrommeld toen ze geboren werd, maar ik zie het nu zelfs al bijtrekken…ik vind het eigenlijk ook wel heel erg uniek uitzien ๐Ÿ™‚

Leuk als je een reactie achterlaat!