mijn kind houdt van

Wensen, voorkeuren en eigenaardigheden

Via de blog van Kelly kwam ik de tag ‘mijn kind houdt van…’ tegen, oorspronkelijk opgesteld op de blog van Betty. Nu Ninthe bijna 2 jaar is, wordt haar eigen willetje en persoonlijkheid steeds duidelijker, en wordt het voor ons als ouders steeds duidelijker wat haar voorkeuren, wensen en eigenaardigheden zijn. Een goed moment dus om deze tag in te vullen!

Eten

Wat eten betreft hebben we met Ninthe echt niets te klagen. Ze eet over het algemeen namelijk heel goed! Natuurlijk heeft ze zo haar voorkeuren en zijn er dagen bij dat ze niet van plan is om haar avondeten naar binnen te werken. Dat vinden we dan ook prima, we willen er verder geen strijd van maken.

spaghetti eten peuter recept

Ninthe is dol op fruit. Je kunt haar echt enorm blij maken met een bak aardbeien of druifjes. Maar ook brood gaat er over het algemeen heel goed in. Een van haar favoriete gerechten wat betreft het avondeten is een pasta die wij paprikaspaghetti noemen en waarvan ik wel eens het recept deelde. Maar ze is ook enorm dol op gekookte aardappelen met spinazie à la crème, een gekookt eitje en zalmfilet. Smullen maar!

Drinken

Eigenlijk drinkt Ninthe altijd hetzelfde, namelijk een beetje diksap aangelengd met water. De laatste tijd bied ik haar ook wel vaker wat water aan om te proberen of ze dat ook drinkt. Maar Ninthe is niet altijd zo’n beste drinker, en diksap gaat er dan toch wel stukken beter in dan water. Dan drinkt ze in ieder geval voldoende!

zelfstandig drinken beker

Ook krijgt ze nog steeds voor het slapen gaan een flesje opvolgmelk. We hebben wel  gezegd dat we hiermee stoppen zodra het pak leeg is. Ik ben benieuwd hoe ze daarop gaat reageren! Ik probeer haar af en toe wat gewone melk aan te bieden bij de boterham, maar daar moet zo (vooralsnog) niets van hebben.

Speelgoed

Wat speelgoed betreft is er eigenlijk van alles wat Ninthe leuk vindt. Ze kan zich prima vermaken met duplo, zoef zoef diertjes, little people, puzzeltjes, noem maar op! Maar de laatste tijd wordt ze toch wel echt steeds meer een poppenmeisje!

mijn kind houdt van

De pop wordt vaak mee op pad genomen en allerlei dagelijkse situaties worden ermee nagespeeld. Echt heerlijk om te zien! Voor haar tweede verjaardag hebben we dan ook een poppenwagen voor haar gekocht, en deze hebben we haar stiekem ook al gegeven. Haar gezicht sprak boekdelen! Zo trots als een pauw paradeert ze achter de wagen!

Televisieprogramma

We kijken niet zo heel vaak TV. Als het even kan is Ninthe namelijk het allerliefste buiten. Toch zijn er wel een paar TV programma’s die Ninthe kent en waar ze ook echt om vraagt. Een daarvan is Nijntje, maar als deze opstaat kijkt ze er eigenlijk nauwelijks na. Het gaat haar vooral om het liedje in het begin en de rest lijkt toch niet zo interessant haha.

fotodagboek

Waar ze ook om vraagt is Thomas de Trein, en daar kan ze best wel met interesse naar kijken. En de laatste tijd roept ze ook over Nemo. We hadden deze film namelijk laatst een keertje aangezet. En Ninthe vond hem eigenlijk enorm spannend, maar blijft er toch over roepen en wil hem dan eigenlijk wel weer nog een keertje zien. We zetten ook wel eens baby TV voor haar op, en dat vindt ze ook leuk om te kijken omdat dit veel met liedjes is. Zelf vind ik dit ook wel een goede zender omdat ze er stiekem ook nog eens best veel van leren.

Muziek

Er is één CD’tje die overal met kop en schouders bovenuit steekt. Dat is namelijk het CD’tje van de musical Deep Ocean Monsters die deze zomer in Burgers’ Zoo draaide. We hebben deze musical drie keer gezien, en de CD is inmiddels grijsgedraaid. Ik denk dat Ninthe deze CD minstens vijf keer per dag luistert, en het liefst zou ze hem nog wel veel vaker willen horen maar we worden er zelf een beetje horendol van, haha!

muziek maken
Ook een leuke manier van muziek maken!

Ninthe vindt het ook heerlijk om zelf muziek te maken en sinds ze vier maanden is volgen we al bijna wekelijks Muziek op Schoot ‘lessen’. Ze geniet hier echt van. Daarnaast heeft ze nu de leeftijd bereikt waarop ze ook steeds meer zelf liedjes gaat zingen, dat is echt zo schattig!

Dieren

Alles wat groter is dan de gemiddelde insect, haha! Ninthe moet echt helemaal niets hebben van insecten, dan gaat ze echt gillen en huilen! Iedere bij, vlieg of mier die bij haar in de buurt durft te komen is er eentje te veel.

boomer met dreumes
Ninthe met d’r vriendje Baloe, voor wie we helaas een ander huisje moesten zoeken

Maar bij alles wat ze verder tegenkomt roept ze heel enthousiast ‘AAAAI!’. Die vallen dus wel in de smaak. Ze is ook wel dol op dieren, en kent al verrassend veel dieren bij naam. De dierentuin of kinderboerderij is dan ook een plek waar we graag met haar komen.

Mensen

Alexander en ik zijn uiteraard voor Ninthe de belangrijkste personen in haar leven. Ze kan soms erg aanhankelijk zijn en het niet leuk vinden als een van ons weg gaat. Als er bekenden binnen komen, dan moet ze het het vaak echt eerst even allemaal aankijken en dan wil ze het liefst bijna in me kijken. Maar vaak komt ze daarna al snel los en dan is ze allemans-vriendje.

mijn kind houdt van
Knuffelen!

Ook hoewel ze ook echt wel eens jaloers is, lijkt ze ook dol te zijn op haar broertje en dat is natuurlijk al helemaal super fijn om te merken! Ze wil hem echt knuffelen en kusjes geven en het gebeurt steeds vaker dat ze hem ook iets wil vertellen of aan hem wil laten zien.

Kleding

Wat dit betreft heeft ze op dit moment nog niet zo’n hele sterke voorkeuren, maar het begint wel een beetje te komen. Een enkele keer pak ik namelijk iets uit de kast en dan zegt ze resoluut nee. Als er dan toch iets een voorkeur moet zijn dan is het wel roze, of als er een tekeningetje van een dier op haar shirt te vinden is.

fotodagboek

Een hele enkele keer wil ze zelf haar kleding uitkiezen, en dan laat ze haar stem echt wel gelden. Zoals op deze foto, een prachtige combinatie. De bruine jurk moest aan, maar ook de slab met het schaap mocht niet af. Als schoenen koos ze daarbij voor haar rode laarsjes. Mooi combi?

Heel leuk om met deze tag alle voorkeuren en favoriete van Ninthe op een rijtje te zetten! Het wordt echt al een heel dametje met een duidelijke eigen wil. Heerlijk om dit te zien groeien en ontwikkelen!

Houdt jouw kindje ook zo van diertjes?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

2 gedachten over “Wensen, voorkeuren en eigenaardigheden”

  1. Leuk om te lezen! Fijn dat Ninthe zowat alles eet ook en dat het makkelijk gaat!
    Lenne is nu 14 maanden en ik vind dat je nu al begint te zien dat ze haar eigen wil heeft & die ‘nee’ kent ze veel te goed eigenlijk.. Benieuwd wat wij nog allemaal gaan meemaken en wat Lenne haar voorkeuren zullen worden..

Leuk als je een reactie achterlaat!