bruiloft openlucht museum

Een terugblik op onze trouwdag!

Het is aanstaande zondag alweer drie jaar geleden. 28 augustus 2013 was niet alleen de dag waarop ik 25 jaar werd, maar ook de dag waarop Alexander en ik elkaar het ja-woord gaven! Wij trouwden met elkaar in het Nederlands Openluchtmusem in Arnhem. Een heel bijzondere dag waar ik vandaag met jullie op wil terugkijken.

De voorbereidingen

De dag begon uiteraard met het onszelf in gereedheid brengen. Alexander was bij zijn broer en begon daar de dag. Ik was in ons toenmalige appartementje waar mijn haren en make-up gedaan werden en waar ik mijn jurk aankreeg. Doordat we allebei op een andere locatie waren bleef mijn verschijning nog eventjes een verrassing voor Alexander.

Omdat we een fotograaf-duo hadden, kon de ene ook opstarten bij Alexander en de andere bij mij. Hierdoor hebben we van beide momenten foto’s, dus dat is wel leuk. Ik had natuurlijk wat langer werk, dus Alexander kon ondertussen daar ook al wat mooie foto’s maken met ons nichtje, dat tevens ons bruidsmeisje was.

Wat ik zo leuk vind aan deze dag, is dat de dag echt mede mogelijk gemaakt werd door onze vrienden en familie, en dan bedoel ik niet alleen door hun aanwezigheid. Zo was een vriendin ceremonie meester, hadden andere vriendinnen de bruidstaarten verzorgd en had mijn moeder mijn trouwboeket gemaakt. Natuurlijk had ik zelf ook niet stil gezeten en had ik zelf onze trouwkaartjes gemaakt! Ik vond dat dit alles het allemaal net wat persoonlijker maakte en helemaal bij ons passend!

bruiloft bruiloft bruiloft trouwkaart

Het moment dat je elkaar voor het eerst ziet

Terwijl er nog een laatste hand aan mijn verschijning gelegd werd, begonnen de daggasten al te arriveren. Zij verzamelden zich allemaal buiten bij ons appartementencomplex. Ook Alexander sloot zich ondertussen weer bij hen aan, en toen het groepje compleet was gingen zij alvast naar het park bij ons voor het gebouw. Daar zouden Alexander en ik elkaar voor het eerst zien!

bruilfot
De daggasten verzamelen zich
Bruiloft
Ik ben er klaar voor!

Toen ze in het park er allemaal klaar voor waren, en ik ook helemaal compleet was, kon ik ook richting het park. Daar kwam het moment waarop iedereen mij voor het eerst kon zien in mijn trouwjurk. Spannend! Alle gasten zagen mij al eerder dan dat Alexander mij zag, want hij zat nog verstopt achter een kleed.

bruiloft
Daar kom ik aan!

bruiloftbruiloft

bruiloft

Picknicken en fotoshoot met de daggasten

Het park was een mooie locatie om een fotoshoot te doen met onze daggasten. Foto’s met onze ouders, familieleden, vriendinnen en noem maar op. Ook natuurlijk een groepsfoto met iedereen bij elkaar. En tegelijkertijd hadden we de nodige kleedjes en broodjes geregeld, waardoor iedereen gelijktijdig kon genieten van een picknick in het zomerse  zonnetje!

bruiloft
Alle kleedjes liggen klaar
bruiloft
Met alle daggasten

Vervolgens was het tijd om met alle gasten af te reizen naar onze trouwlocatie. Wij zouden namelijk gaan trouwen in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem!

De bruiloft in het Openluchtmuseum

Terwijl alle gasten met de trouwtram richting het Zeeuwse Kerkje gebracht werden, liepen Alexander daar zelf heen over het park zodat we ondertussen alvast een paar fotootjes konden schieten. Uiteindelijk kwamen wij ook aan bij het Zeeuwse Kerkje, waar de trouwplechtigheid zou plaatsvinden.

bruiloft openlucht museum bruiloft openlucht museum

Toen het tijd was en iedereen had plaatsgenomen in het kerkje, was het dan zover. De trouwerij ging beginnen! Daar hoort natuurlijk een entree bij. Alexander ging als eerste, daarna kwam ons bruidsmeisje samen met de ringen, en tot slot kwam ik! De entree was op dit liedje.

De ceremonie werd gehouden door een buitengewoon ambtenaar van de burgelijke stand van de gemeente Arnhem. Alle gasten kregen de gelegenheid om een wens voor ons op papier te zetten en ondertussen ging er een potje rond waar dit papiertje in gedaan kon worden. Dit potje met wensen kregen we uiteraard achteraf zelf mee naar huis. Heel leuk!

bruiloft

bruiloft

En uiteindelijk gaven wij elkaar natuurlijk het ja-woord en mochten we de ringen uitwisselen. Daarna moesten er uiteindelijk nog wat handtekeningen gezet worden, en dit alles gebeurde op dit liedje. En daarna waren wij man en vrouw, hoera!

bruiloft ringen

bruiloft

Bij het verlaten van het kerkje mocht geen rijst gestrooid worden. In plaats daarvan hadden we een heleboel bellenblaas ingekocht, wat ook een prachtig beeld was!

bruiloft

Fotoshoot op het park

Na de ceremonie hadden wij natuurlijk nog een fotoshoot op de locatie zelf. We maakte zowel met als zonder ons bruidsmeisje een heleboel foto’s.

bruiloft openlucht museum bruiloft openlucht museum bruiloft openlucht museum bruiloft openlucht museum bruiloft openlucht museum

Buurt & Bruiloft

De daggasten werden ondertussen vermaakt met een speciale ‘buurt en bruiloft’ rondleiding over het park, waarmee ze kennis maakten met allerlei huwelijkse tradities van vroeger.

bruiloft openlucht museum

Afsluiting van de bruiloft

Na afloop ontmoetten we elkaar weer in het liefdeslaantje. Hier vond de symbolische afsluiting van onze bruiloft plaats. Eerst door het drinken van bruidstranen, een drankje om de partner aan zijn huwelijkse gelofte te herinneren. En tot slot de sluiting van ons slot (met initialen) in het liefdeslaantje! Uiteraard gooide ik mijn tot slot nog een boeket naar alle ongetrouwde dames op deze bruiloft. Hij werd gevangen door onze ceremoniemeester. En guess what! Zij is ook de eerst volgende die gaat trouwen!

bruiloft openlucht museum bruiloft openlucht museum bruiloft openlucht museum bruiloft openlucht museum bruiloft openlucht museum

Na afloop van deze dag gingen alle daggasten mee naar ons appartementje. Het paste net! Daar sloten we de dag met zijn allen af onder het genot van de trouwtaart, frietjes en leuke voordrachten!

Hoe vind je het Openluchtmuseum als trouwlocatie?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

5 gedachten over “Een terugblik op onze trouwdag!”

Leuk als je een reactie achterlaat!