tien jaar geleden

Tien jaar geleden

Morgen is mijn 28e verjaardag! Een goed moment om terug te blikken en vooruit te blikken. Dat doe ik aan de hand van twee tags. Vandaag als eerste de terugblik met de ’10 jaar geleden’ tag die ik tegenkwam bij Angela (mamametpassie.nl), maar die oorspronkelijk afkomstig is van Simone (simonezegt.nl). De dag naar mijn verjaardag zal ik vooruitblikken!

10 jaar geleden was mijn leeftijd…

Bijna 18 jaar! Toen stond ik op het punt om die bijzondere mijlpaal te vieren, officieel ‘volwassen te zijn’, mijn eerste rijles te hebben, etc.

tien jaar geleden
Dit ben ik, tien jaar geleden.
Tien jaar geleden was ik verliefd op…

Mijn toenmalige vriendje. Ik geloof dat wij op dat moment in 2006 een jaar samen waren. Dit eindigde na een kleine 5 jaar in 2010.

Tien jaar geleden woonde ik nog…

Thuis bij mijn ouders. Ik weet even niet meer in welk huis we toen op dat moment woonde, we zijn een aantal keer verhuisd. In 2006 kregen we een nieuwe woning, maar het duurde een poosje voordat we ook daadwerkelijk overgingen in verband met verbouwingen etc. Of we dus in augustus 2006 al over waren of niet, kan ik me eventjes niet meer herinneren.

Tien jaar geleden droeg ik het liefst…

Pfoe, ik moet hard nadenken! Ik denk dat ik vooral spijkerbroeken droeg met een shirtje of vestje erop? Of misschien ook wel eens een rokje? Ik kan het me echt niet meer zo goed herinneren!

tien jaar geleden
Spijkerbroek en shirtje, zoiets dus!
Tien jaar geleden ging ik dagelijks…

Naar school. In 2006 heb ik mijn VWO diploma gehaald. Rond deze tijd van het jaar was waarschijnlijk de introductieweek op de Universiteit van Nijmegen, waar ik toen begon aan de studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies (waar ik tegen het einde van het jaar ook weer mee stopte).

Tien jaar geleden sliep ik ’s ochtends tot…

Pfoe, volgens mij wisselende dat heel erg! Ik heb periodes gehad waarop ik echt een langslaper was, maar ook periodes dat ik vroeg uit de veren was. Geen idee hoe dat tien jaar geleden was! Aangezien het rond deze tijd vakantie was, sliep ik vast wel een beetje uit. 🙂

Tien jaar geleden had ik nooit gedacht dat ik nu…

Oh dat is vast een hele hoop! Er is zoveel veranderd in die tien jaar. Ik had vast niet gedacht dat ik:

  • Getrouwd zou zijn met iemand anders dan mijn toenmalige vriendje.
  • Daar ook twee kindjes mee had gekregen.
  • Een heel eind weg verhuisd was van mijn geboorteplaats, naar een voor ons totaal onbekende woonplaats.
  • Mijn studie Culturele Antropologie en Ontwikkelingsstudies niet had afgerond, maar een nieuwe studie was begonnen.
Tien jaar geleden luisterde ik het liefst naar…

Voornamelijk gewoon hedendaagse popmuziek, denk ik zo.

Tien jaar geleden was ik de hele dag druk met…

Studie, mijn vriendje, vriendinnen, MSN-en! En nu ik weer door mijn foto’s van toen zit te bladeren, valt het me op dat ik echt bizar veel selfies maakte, haha.

tien jaar geleden
Wat ik ook opeens weer tegenkom (helemaal vergeten!) was dat ik tien jaar geleden een soort van ‘fotoshoot’ had van een fotograaf die hiermee wat wilde oefenen. Leuk om dat opeens weer terug te zien!
Tien jaar geleden droomde ik over…

Wat ik eigenlijk al heb geroepen zolang als ik me kan herinneren, was dat ik huisvrouw wilde worden, met mijn eigen gezinnetje met vijf kinderen. Maar toch ging ik studeren, ‘voor het geval dat’. Nog steeds zou ik heel graag thuisblijfmoeder willen zijn, maar dat zie ik voorlopig helaas niet tot de mogelijkheden behoren.

Tien jaar geleden dacht ik dat ik over tien jaar…

Ik had het toentertijd zelfs al helemaal uitgestippeld. Ik wist precies hoe mijn ideaalplaatje zou zijn. Ik zou trouwen op mijn 24e. Mijn eerste kindje krijgen op mijn 26e, de tweede op mijn 28e, etc.

Ik ben nog best aardig bij deze droom in de buurt gekomen! Ik ben getrouwd op de dag dat ik 25 werd, dus net een dagje te laat haha. Ik kreeg mijn eerste kindje inderdaad op mijn 26e, maar mijn tweede alweer op mijn 27e. Volgens mij was mijn ideaalplaatje wel dat ik eerst een jongetje kreeg en daarna een meisje. Geen idee meer wat daar de logica achter was. Maar dat is dus net even andersom. En uiteraard ben ik ook hier héél erg blij mee, haha.

Tien jaar geleden…

Wat leuk om met deze tag terug te blikken op tien jaar geleden! Wat lijkt dit allemaal alweer zover weg. En wat is er veel veranderd sinds die tijd. Augustus 2006 is nu precies 10 jaar geleden. Gek om te bedenken dat het nog eens ruim vijf jaar zou duren voordat ik Alexander zou leren kennen (december 2011). Nog geen vijf jaar geleden dus sinds onze eerste ontmoeting. En al zoveel gebeurt in die vijf jaar. Binnen een jaar waren we verloofd (september 2012). Nog geen jaar later ook daadwerkelijk getrouwd (augustus 2013). Iets meer dan een jaar daarop werd Ninthe geboren (september 2014). Weer een jaar later kondigde we onze tweede zwangerschap aan (september 2015). En uiteindelijk ben ik ondertussen ook moeder van Milas (mei 2016). Wat kan er een hoop gebeuren in relatief zo’n korte tijd, hè!

Wat deed jij tien jaar geleden?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

7 gedachten over “Tien jaar geleden”

  1. Leuk om te lezen. In 10 jaar verandert er heel veel. Ik ging toen naar de middelbare school & had totaal geen idee te zullen trouwen met de broer van een vriendin van mij 🙂

  2. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. 10 jaar geleden woonde mijn vriend en ik net samen. Eind juni kregen we de sleutel van ons appartement en na een maand zaten we er in.

Leuk als je een reactie achterlaat!