mini break zeeland

Fotodagboek week 34 | Indisch koken, mini-vakantie Zeeland & eerste hapjes Milas

Eindelijk is het zomer weertje dan toch echt gekomen, en wat een geluk dat dit precies midden in onze eerste vakantieweek viel! We hebben er heerlijk van genoten. Uiteraard met veel waterpret, en wat weer betreft een perfect getimede mini-vakantie naar opa en oma in Zeeland. We hebben genoten, genieten jullie mee van de foto’s in dit fotodagboek?

Zondag 21 augustus

fotodagboek

De dag begon gezond met een lekker ontbijtje van Griekse yoghurt, blauwe bessen en walnoten.

fotodagboek

Na het ontbijt wilden we naar Burgers’ Zoo gaan. Ninthe is dol op de dierentuin, dus die stond al te springen. Ze werd zelfs zo ongeduldig dat ze zowaar helemaal zelf haar jas (bodywarmer) aantrok. We stonden allebei toch wel eventjes heel verbaasd te kijken! Wanneer heeft ze dat geleerd? Het was geen toevalstreffer, want toen ik later vroeg om het nog eens te doen, deed ze het zo nog een keertje.

fotodagboek deep ocean monsters

We gingen dus nog een keertje naar Burgers’ Zoo. En dat deden we vooral omdat dit de laatste week was dat de musical Deep Ocean Monsters draaide. We hebben hem ondertussen al drie keer gezien, en de CD kunnen we van voor tot achter letter voor letter meezingen, maar Ninthe blijft het fantastisch vinden. Dus gingen we nog een keertje, zodat ze nog een laatste keer volop kon genieten. En dat deed ze, en deze keer staat ze zelfs nog eventjes op de foto met de hoofdrolspeelster! Dat was toch best wel een beetje spannend, haha.

fotodagboek burgers zoo fotodagboek burgers zoo

Het aquarium vond ze deze keer ook helemaal fascinerend. En vooral toen ze daar opeens ‘Nemo’ zag zwemmen! Sinds Ninthe de film Finding Nemo heeft gezien, heeft ze het er elke dag wel over. En toen zwom die daar opeens in de dierentuin!

Ninthe burgers zoo

En voor zo’n nemo fan kon ik deze lieve knuffel niet laten liggen.

fotodagboek

Veel meer van de dierentuin zagen we niet, want deze zondag was het qua weer nog niet zo heel veel soeps. Dat is dan het voordeel van een abonnement, dan is het niet zo erg als je maar een klein stukje ziet. We gingen dus al vrij snel weer naar huis. En wat fijn dat papa nu lekker vakantie heeft, allemaal knuffelen bij papa op schoot!

Maandag 22 augustus

Vandaag gingen Ninthe en Milas ondanks de vakantie wel gewoon naar het kinderdagverblijf. Ninthe gaat namelijk over twee weekjes over naar de peutergroep, en vandaag hadden we daar een kennismakingsgesprek en zou ze voor het eerst gaan wennen. Dat laten we dus maar wel eventjes doorlopen.

fotodagboek

Wij maakten van de gelegenheid gebruik om heel praktisch onze woonkamer en keuken even helemaal goed op te ruimen. Heerlijk als het allemaal weer even opgeruimd en leeg is. De eettafel en aanrecht liggen zo vlug weer bedolven onder de spullen, ik heb daar eigenlijk maar een hekel aan. Maar voor je het weet zijn de kinderen weer thuis en ligt alles weer op zijn kop, dus ik genoot even van dit zeldzaam opgeruimde momentje.

fotodagboek

’s Middags even lekker wat warme broodjes lunchen samen.

fotodagboek indisch koken

En daarna haalden we een heleboel boodschappen, omdat we de volgende dag een compleet Indonesisch menu op tafel wilden zetten.  De rest van de dag troffen we daarvoor al de eerste voorbereidingen en zo maakte ik onder andere zelf Atjar Tjampoer en Seroendeng.

fotodagboek

We haalden Ninthe en Milas iets eerder op van het kinderdagverblijf, omdat Milas niet wilde slapen en heel veel huilde. Thuis ging hij vrijwel meteen lekker slapen. Ninthe was vandaag op de grote groep wezen wennen, en had het prima naar haar zin gehad. Dat gaat wel goed komen!

Als ze thuiskomt uit het kinderdagverblijf heeft ze altijd zo’n mega honger, dat ze aanvalt op haar boterhammen nog voordat ik de kans heb gekregen om ze te beleggen. Druk spelen maakt hongerig!

fotodagboek

En vervolgens ging ze zogenaamd slapen. Ik had haar slaapzak weer mee naar huis genomen, aangezien ze tussen de middag toch niet meer slaapt. Ninthe had hem te pakken gekregen en had haar voet door het armsgat gestopt en ging zo op de grond liggen ‘slapen’, haha.

Dinsdag 23 augustus

fotodagboek consultatiebureau

We begonnen de dag met een bezoekje aan het consultatiebureau voor Milas. Ninthe ging ook mee, en overal waar een pop is vermaakt ze zich prima! Milas kreeg weer een vaccinatie en werd verder weer helemaal goedgekeurd.

fotodagboek

Verder kregen we vandaag mijn oma weer gezellig een dagje op bezoek, en stonden we veel in de keuken om het Indische menu klaar te maken. Het was stiekem toch wel veel meer werk dan we dachten, dus het nam een groot deel van de dag in beslag.

fotodagboek

Naast de gerechten die ik gister gemaakt had, maakte ik vandaag nog Soto (soep) klaar en Choco Coco (chocolade cake) klaar. Alexander stortte zich op de saté babi en de nasi goreng.

fotodagboek
De Soto
Nasi Goreng, Atjar Tjampoer en Seroendeng
Nasi Goreng, Atjar Tjampoer en Seroendeng
Choco Coco
Choco Coco

Ondanks dat het veel werk was, was het absoluut de moeite waard! De soep was echt fantastisch lekker, en de saté was ook overheerlijk. De rest smaakte ook meer dan goed. Alleen de chocoladecake was niet helemaal goed gelukt. Hij viel wat uit elkaar en de bodem was niet stevig en viel in kruimels uiteen. Daar is dus ergens iets mis gegaan! De chocolade cake was gemaakte van 70% pure chocolade en daar ben ik zelf niet zo’n liefhebber van. Desondanks smaakte de cake verder wel prima.

Woensdag 24 augustus

Vanmorgen had ik mijn eerste naailes sinds ik voor mijn zwangerschap een paar proeflessen volgde met een broekje en mutsje voor Milas als resultaat. Het was goed bevallen dus ik besloot hiermee door te gaan. Nu heb ik het begin gemaakt met een shirtje voor Ninthe. Hopelijk is ‘ie af voordat ze alweer een andere maat kleren heeft!

fotodagboek

Papa was wezen fietsen, en daarna moet de fiets altijd weer netjes schoongemaakt worden. Ninthe hielp hem heel goed mee in d’r mooie prinsessenjurk!

fotodagboek

Kiekeboe! Met de lunch had Ninthe weer zo’n mega honger dat ze aanviel op een droge boterham. Je zou haast gaan denken dat ze nooit wat te eten krijgt, haha.

ninthe papa zwembad ninthe papa zwembad

En omdat het zo’n prachtig weer was vandaag, zette manlief een zwembadje op en genoot hij samen met Ninthe van de waterpret!

ninthe poppenwagen verjaardag cadeau 2 jaar ninthe poppenwagen verjaardag cadeau 2 jaar ninthe poppenwagen verjaardag cadeau 2 jaar

Later die middag besloten we om Ninthe alvast haar verjaardagscadeautje te geven, ondanks dat het nog een maandje duurt. Deze poppenwagen was de dag daarvoor binnen gekomen, en ik kon niet langer wachten. Ik wist gewoon zeker dat ze daar zoveel plezier mee zou hebben, dat ik het voor haar leuk vond dat ze er meteen al van kon gaan genieten. En dat deed ze hoor! Die blik in haar ogen toen ze de poppenwagen te zien kreeg, dat was fantastisch! Ze ging er meteen op af en uiteraard moest de pop er meteen in! Toen we een blokje om gingen zodat ze er lekker mee kon wandelen, paradeerde ze zo trots als een pauw achter die wagen. Heerlijk! Ze is er de rest van de dag druk mee in de weer geweest.

Donderdag 25 augustus

fotodagboek

De volgende dag was het tijd voor een kleine mini vakantie. We gingen naar mijn schoonouders in Zeeland, waar we twee nachtjes zouden blijven. Met dit heerlijke zomerse weer hadden we dat dus perfect getimed! Ninthe was al helemaal in de zomerstemming, en ze gedroeg zich de 2 uur durende autorit voorbeeldig!

ninthe vakantie zeeland

We hebben zo onwijs heerlijk genoten! Maar omdat ik daar nog wel zo veel over kan delen, zal ik daar later in de week nog een aparte blog aan wijden, dus houd het vooral in de gaten!

Vrijdag 26 augustus

Ninthe papa strand vakantie zeeland

Van vrijdag ook alvast een kleine sneak peak, maar later meer! Vandaag stond vooral in het teken van heel veel waterpret met o.a. Ninthe haar eerste bezoekje aan de zee en het strand!

Milas

Dat was genieten!!

Zaterdag 27 augustus

In de ochtend pakten we alle spulletjes weer in, en na de koffie met een heerlijke appelflap stapten we weer in de auto naar huis. Thuis aangekomen waren we vooral druk met opruimen en boodschappen doen, dus werden er niet zo veel foto’s meer gemaakt.

Mama Ninthe Milas eerste hapje wortel

Maar tegen het einde van de middag hadden we weer een bijzondere mijlpaal, Milas zijn eerste hapje! En deze kreeg hij van Ninthe (met een beetje hulp van mama). Op zijn menu stonden worteltjes.

Mama Ninthe

Het thema van de week voor Ninthe is toch wel een beetje ‘samen’ doen. Dat roept ze heel veel. Het is of ‘samen’, of ze roept heel bazig ‘mijn!’ haha. Vooral dat laatste moet nog wat aan gewerkt worden. 😉

Ninthe Milas eerste hapje

Hap hap hap!

Ninthe pop hapje eten

Natuurlijk konden we de pop niet zo maar overslaan, die moest ook een hapje eten!

fotodagboek

En dat samen hapjes geven is ook nog eens een hele goede methode gebleken om je peuter aan de groenten te krijgen! Na een paar hapjes voor Milas ging Ninthe namelijk zelf de rest op eten, haha. Want ja, alles wat van je broertje is, dat moet je als grote zus natuurlijk in beslag nemen. Dus uiteindelijk at ze zelfs de hele bak met worteltjes leeg! Als het op d’r bord zou liggen, zou het een ander verhaal zijn haha.

Milas eerste hapje

Milas vond het volgens mij allemaal best haha, jammie jammie!

Wat hebben we genoten deze week! En vandaag sluiten we de week ook nog eens af met een fantastische feestdag! Je leest er hier alles over, en maakt ook nog eens kans op leuke prijzen!

Hoe was jouw week?

Liefs, Cindy

Eerdere fotodagboeken terug kijken? Dat kan hier!

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

5 gedachten over “Fotodagboek week 34 | Indisch koken, mini-vakantie Zeeland & eerste hapjes Milas”

  1. Prachtig verhaal weer! En zelfs bij de foto zagen we een mooi Zeeuws stukje zee en strand ! En jullie hadden het weer mee !
    Ga zo door

    1. Dankjewel Rina! Ja we hadden het zeker getroffen met dat heerlijke zonnetje! Binnenkort volgens nog meer foto’s van dat mooie plekje daar!

Leuk als je een reactie achterlaat!