4 maanden

Milas 4 maanden oud!

Vandaag is Milas alweer 4 maandjes oud, een mooi moment om weer een nieuwe update met jullie te delen! Zoals altijd doe ik dat weer aan de hand van 9 vragen over Milas op dit moment. Lees je weer mee?

Hoe oud is je kindje?

Vandaag 4 maanden!

Hoe lang is je kindje en hoeveel weegt hij/zij?

Het laatste bezoekje aan het consultatiebureau was op 23 augustus. Toen woog Milas 6910 gram en werd hij op 63,5 cm gemeten. Dat betekent dat hij wat gewicht betreft de +1 lijn blijft volgen. Wat lengte betreft is hij wat minder hard gegroeid, en zakt hij nu wat meer af naar de middellijn.

Welke maat draagt je kindje?

Inmiddels maatje 68, en daar waar het nog past de wat groter vallende kleren van maatje 62.

Krijgt je kindje borst- of flesvoeding? Hoe veel en hoe vaa?
Krijgt je kindje al vast voedsel? Wat geef je en hoe vaak?

Milas krijgt nog steeds 5x 180 cc flesvoeding. Bij de laatste fles krijgt hij rijstebloem toegevoegd. Ik twijfel erover om de flesjes overdag wat te verminderen. Milas slaapt inmiddels namelijk erg lang ’s nachts (11 uur) en daardoor komen de voedingen overdag dicht op elkaar (vaak max 3 uur). Hij spuugt nu aanzienlijk meer.

Ik heb een paar keer geprobeerd om de flesjes om de 4uur te geven, en dan een flesje minder (dus 4×180). Dit was geen succes. Milas heeft honger en kan vaak ook niet langer dan 3 uur wachten. Maar 180 drinkt hij dan ook weer niet altijd op. Het is een beetje tegenstrijdig allemaal. We zijn er nog niet helemaal over uit wat we nu precies willen gaan doen. Als hij dadelijk meer van zijn hapjes gaat eten gaat er natuurlijk uiteindelijk sowieso ook een flesje vervallen.

Milas 4 maanden
Milas zijn eerste hapje, mede mogelijk gemaakt door Ninthe 🙂

Milas heeft ondertussen ook zijn eerste hapje gehad! Voor zover er wat in gebleven is, in ieder geval. Haha. We hadden wat wortel voor hem klaargemaakt. Volgens mij vond hij het allemaal wel best. Maar hij snapt natuurlijk nog niet zo goed wat hij ermee moet doen. Dus het meeste kwam er zo weer uit. Hij heeft nu ook nog maar twee keertjes geoefend. Dus dat komt vanzelf!

Wat zijn de laatste vorderingen in de ontwikkeling van jouw kindje? Wat heeft hij/zij kort geleden geleerd?

Soms heb ik het idee dat Milas probeert te draaien, en als hij zijn best doet dan komt hij van zijn rug al op zijn zij te liggen. Maar verder doordraaien is nog niet gelukt. We oefenen wel een beetje met hem, en ook het liggen op de buik. Hij heeft hier echter een gruwelijke hekel aan.

Milas 4 maanden
Eventjes oefenen hoor!

Wel kan hij, als hij zit of als je hem vast hebt, heel erg goed zijn hoofdje zelf overeind houden. Als je hem in halfzittende houding hebt (bijv. in de wipstoel of in de autostoel) dan blijft hij ook steeds maar naar voren komen alsof hij wil gaan zitten.

Verder kan hij steeds beter reiken naar speeltjes en ze vastpakken. Soms brengt hij deze spulletjes dan naar zijn mond. Ook gaat hij meer een harder brabbelen en reageert ook meer terug op onze pogingen tot interactie. Super leuk!

Milas 4 maanden
Om op te eten! 🙂

En wat wel de meest fijne ontwikkeling voor onszelf is, is dat hij heeft geleerd om overdag helemaal zelf rustig te gaan slapen! Wat een kanjer. ’s Avonds na de laatste fles deed hij dit altijd al goed, maar sinds een week of twee dus ook overdag. Als hij moe is leggen we hem op bed, hij moppert hoogstens een paar minuutjes en gaat dan gewoon lekker slapen. Super! Voorheen moest hij zich dus altijd aan onze pink in slaap tutten, maar dat is nu dus niet meer aan de orde.

Wat is het moeilijkste moment geweest afgelopen periode?

Milas is in de afgelopen maand begonnen op het kinderdagverblijf. Op zich heb ik er niet zo’n moeite mee dat hij een dagje daar is, maar het gaat daar dus niet zo goed. Hij ging eerst een paar uurtjes wennen, en op 8 augustus ging hij voor het eerst de hele dag. Die 1e dag ging het nog wel oké, maar sinds die tijd is het elke keer alleen maar huilen en slecht slapen. De hele dag.

Milas gaat maar 1 dagje in de week, dus hierdoor heeft het misschien ook wat langer tijd nodig voor hem, om goed te kunnen wennen. Maar ik vind het zo sneu voor hem! Ik hoop dat hij snel een beetje beter zijn draai kan vinden. Iemand nog tips om dit wat aangenamer te maken voor hem?

Milas 4 maanden
<3
Wat is het mooiste moment geweest afgelopen periode?

Niet een specifiek moment, maar wat ik het meest mooie vind om te zien is de interactie tussen Ninthe en Milas. Die komt namelijk steeds meer op gang. Ninthe noemt hem nu toch echt wel voornamelijk bij zijn naam (“Misas“) en betrekt hem ook steeds meer bij waar ze mee bezig is. Zo kwam ze de afgelopen tijd bijvoorbeeld een paar keer iets aan hem laten zien wat ze zelf dan erg interessant vindt, zoals het hoesje van de DVD van Thomas de Trein. Of ze laat hem iets anders zien waar ze mee aan het spelen is. Of ze vertelt iets tegen hem. Of als we naar de auto gaan zegt ze “Milas ook mee”. Dat soort kleine dingetjes, ik vind ze heerlijk! Daar kan ik nou echt van genieten.

Updates van eerdere maanden teruglezen? Kijk dan hier!

Liefs, Cindy

*Deze vragen uit de ‘mijn kind is .. oud’-tag zijn oorspronkelijk afkomstig van Welkom Baby’.*

Ps. Heb je de lopende winactie al gezien? Daar zijn maar liefst drie prijzen te winnen, meedoen kan alleen nog deze week!

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

8 gedachten over “Milas 4 maanden oud!”

  1. Wat leuk dat Ninthe Milas betrekt bij de dingen die ze doet! 4 maanden is echt zo’n leeftijd waarop ze ineens heel veel leren vind ik persoonlijk.. Het echte kleine baby’tje is er dan al weer af.

Leuk als je een reactie achterlaat!