Mama Challenge 2016

MC16 | Samen bitterkoekjes bakken!

Vandaag deel ik alweer onze laatste opdracht uit de Mama Challenge 2016 met jullie. Een van deze opdrachten was namelijk de Culinaire Challenge: ga samen koken met je kind. Voor deze opdracht gingen Ninthe en ik samen bitterkoekjes bakken. Iets wat ook op onze Summer Bucketlist stond, dus twee vliegen in één klap!

Om met deze uitdaging aan de gang te gaan, dook ik een heel oud kinderkoekboek op. Eentje die ik zelf vroeger als kind ook nog gebruikt heb. En daarin vond ik een recept voor hele simpele bitterkoekjes. Ze zijn zeker niet de gezondste, maar het was erg leuk om hier samen mee aan de slag te gaan.

Bitterkoekjes bakken

koekjes bakken

Voor dit recept heb je helemaal niet veel nodig. Het enige wat je in huis hoeft te hebben is 175 amandelmeel, 175 fijne suiker en 2 eieren. Van de eieren heb je alleen het eiwit nodig, dus je moet ze wel nog even splitsen.

bitterkoekjes bakken

Vervolgens doe je de 2 eiwitten in een grote kom en dan klop je het geheel stijf totdat er pieken ontstaan. Ninthe keek geïnteresseerd toe maar en hield ook goed de mixer vast. Dat vond ze overigens wel een beetje spannend, dus ze was ook wel weer blij toen het klaar was.

bitterkoekjes bakkenbitterkoekjes bakken

Als het eiwit goed stijf geklopt is, kun je de amandelmeel en de suiker toevoegen.

bitterkoekjes bakken

En daarna moest alles met een ijzeren lepel door elkaar gemengd worden. Hier kon Ninthe weer heel goed mee helpen, want roeren dat kan ze wel. Maar zo’n lepel verleid ook wel tot eten, dus stiekem werd er tussendoor ook nog een hapje geproefd. 🙂

bitterkoekjes bakken bitterkoekjes bakken

Toen alles goed gemengd was, kwam de volgende stap. Hiervoor moest er van het deeg balletjes gemaakt worden, die vervolgens op de bakplaat platgedrukt konden worden tot koekjes.

bitterkoekjes bakken bitterkoekjes bakken

Mijn grote hulp!

bitterkoekjes bakken

Toen we alle koekjes gemaakt hadden, was het tijd om ze in de oven te doen. 15 Minuutjes in een voorverwarmde oven (180 graden) zou voldoende moeten zijn, maar mijn koekjes waren toen nog wat zacht dus ik denk dat ze uiteindelijk bijna een half uur erin hebben gestaan. Gewoon even goed in de gaten houden!

bitterkoekjes bakken

En dan zijn de koekjes klaar om opgegeten te worden!

Meer Mama Challenge

Wil je weten wat we nog meer deden voor de Mama Challenge 2016? Kijk dan hier!

Andere bloggers gingen mij al voor in deze Challenge. Zo maakte Ilse van Kreanimo heerlijke chocolademousse met aardbeien. Janske van Janske.nl ging pizza bakken met haar peuter; en Nicole van Meisje-Eigenwijsje bakte samen met haar peuter een bananenbrood.

bitterkoekjes bakken

Eet smakelijk!

Liefs, Cindy

Ps. Heb je al gezien dat er deze week maar liefst drie prijzen te winnen zijn? Ga snel naar de winactie!

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

Leuk als je een reactie achterlaat!