fotodagboek

Fotodagboek week 35 | Kermis, trouwdag vieren en over naar het peuterbed!

Afgelopen week was onze tweede en meteen ook laatste vakantieweek. Helaas zit het er na vandaag dus alweer op en moet Alexander vanaf morgen weer aan het werk. Met het aanbreken van de nieuwe maand komt ook mijn eerste werkdag steeds dichter bij, maar daar denk ik liever nog even niet aan! Laten we eerst maar eens even terugblikken op afgelopen week. Een week waarin ik jarig was, we onze trouwdag vierden en we naar de kermis gingen! Kijk je weer mee met ons fotodagboek?

Zondag 28 augustus

fotodagboek week 35

Hieperdepiep, hoera! Vandaag was ik jarig, wat een feest. Om te beginnen werd ik heerlijk verwend met een ontbijt op bed. Wat een ontspannen begin van de dag, dat komt niet zo vaak voor. Echt even genieten dus.

fotodagboek

Ook kreeg ik al een paar cadeautjes. Ninthe haar zelfgemaakte kunstwerk mocht natuurlijk niet ontbreken op deze dag. Inmiddels hangt ‘ie te pronken op onze koelkast. Maar ook kreeg ik dit prachtig cadeau, namelijk een mamasierraad!

fotodagboek

Op de foto met mijn nieuwe ketting. Blij mee!

In de ochtend ging Alexander nog eventjes het gras maaien en de heg snoeien. En kijk eens wat een goede hulp. Ninthe vindt het momenteel erg leuk om mee te helpen met klusjes, dus nu moeten we het er nog maar even van nemen hè, haha.

fotodagboek

’s Middags gingen we nog even naar de intratuin en kochten we onder andere nog even deze mooie plant. Hij hangt nu te pronken naast onze voordeur. Nu nog zien om hem  in leven te houden.

Maandag 29 augustus

Op maandag gingen Ninthe en Milas zoals gebruikelijk weer naar het kinderdagverblijf. Alexander ging in de ochtend fietsen, en ik benutte de tijd om het huis weer eventjes te poetsen en op te ruimen.

fotodagboek

In de middag gingen we lunchen bij de Bagels & Beans. We namen de Zin in Zoet, wat toch wel echt iets té veel zoetigheid was voor een lunch. Dat doen we niet nog een keer. 🙂

fotodagboek

Aan het einde van de middag haalden we Milas en Ninthe weer op. Milas was helemaal uitgeteld. Hij had wederom geen goede dag gehad en blijft huilen en wil daar niet slapen. Alleen dicht bij de leidsters is hij nog enigszins tevreden. Arm mannetje. Ninthe daarentegen vermaakt zich prima en was vandaag weer een paar uur langer wezen wennen op de peutergroep. Dit was meteen ook haar laatste dag op de babygroep, want vanaf morgen gaat ze helemaal over!

Dinsdag 30 augustus

fotodagboek

Op dinsdag gingen we naar de kermis bij opa en oma. Maar eerst vermaakte Ninthe zich daar nog even in de ballenbak!

fotodagboek

Lekker knuffelen met opa!

fotodagboek

En dan op naar de kermis, hand in hand met Ome Sonny!

fotodagboek

En bij de kermis hoort natuurlijk de draaimolen. Ninthe heeft het er nog de hele week over gehad.

fotodagboek

Maar ze werd toch ook elke keer wel heel enthousiast van een van de andere attracties. Hier wijst ze er ook weer naar. Het was een attractie die toch wel iets sneller en wilder rond draaide dan de draaimolen, haha. Hoewel Ninthe daar graag in wilde leek ons dat toch niet zo’n heel goed plan.

fotodagboek

Milas leek zich ook wel te vermaken.

fotodagboek

En de kermis werd afgesloten met het touwtje trekken. Dat hoort er natuurlijk ook nog bij.

Woensdag 31 augustus

fotodagboek

Tegenwoordig begin ik de dag bijna altijd met zo’n heerlijk ontbijtje.

fotodagboek

Daarna rezen we af naar het Nederlands Openluchtmuseum om daar onze trouwdag te vieren.

fotodagboek

Gezellig samen op stap!

fotodagboek

Ook voor kinderen is daar genoeg te beleven. Ninthe oefent vast met haar kwaliteiten als boerin.

fotodagboek

En als er diertjes zijn die geaaid mogen worden, kan haar dag sowieso al niet meer stuk.

fotodagboek

Een bezoek aan het Zeeuwse Kerkje mocht vandaag natuurlijk niet ontbreken. Dit was de plek waar wij elkaar drie jaar geleden het Ja-woord mochten geven.

fotodagboek

En ook het slotje met onze initialen hing er nog. Alexander heeft het idee om er twee kleinere slotjes bij te kopen met op het ene slotje de initialen van Ninthe en op het andere slotje de initialen van Milas. Deze slotjes kunnen we dan aan ons slotje erbij hangen. Leuk idee die we zeker nog eens moeten verwezenlijken!

fotodagboek

Er was ook een speeltuin, dus Ninthe kon lekker samen met papa klimmen, klauteren en vooral: glijden!

fotodagboek

Milas en ik kijken gezellig samen toe.

fotodagboek

En als afsluiting haalden we nog wat lekkers bij de broodbakkerij.

Donderdag 1 september

fotodagboek

Op donderdagochtend besloten we dat het tijd was om Ninthe’s ledikant om te bouwen tot peuterbed. Uiteraard had papa ook hier weer hele goede hulp.

fotodagboek

Het resultaat! Over hoe we het precies aangepakt hebben en hoe deze overgang gegaan is komt later nog een apart blogje.

bitterkoekjes bakken

’s Middags gingen Ninthe en ik samen koekjes bakken. Je kon er eerder hier ook al over lezen (+ recept).

fotodagboek

En ’s avonds gingen manlief en ik op date. Mijn vader had meerdere kaartjes gewonnen voor The Bodyguard met de loterij, en wij mochten er ook twee hebben. We hadden een heerlijk avondje uit en genoten van deze musical.

O ja en vandaag begonnen we ook met de 30 Day Declutter Challenge! We hebben een flitsende start gemaakt, na 10 dagen zal daarover de eerste update volgen!

Vrijdag 2 september

fotodagboek milestone card

De tweede van de maand, dat betekent dat Milas vandaag alweer 4 maandjes oud was. Je kon in deze update al lezen hoe het nu met hem gaat. Op deze foto laat hij ter verduidelijking ook nog eventjes met zijn vingertjes zien hoeveel maanden hij nu precies is, haha.

fotodagboek

Mijn schatjes ook nog eventjes samen op de foto gezet.

fotodagboek

’s Middags ging Ninthe met water spelen. Toen oma de vorige avond kwam oppassen had ze een kindersurprice ei meegenomen. Deze at Ninthe vandaag op, en uit het ei kwam een vis. Ninthe ging hem al meteen in haar drinken dopen, maar dat leek me niet zo’n goed idee. Daarom pakte ik een kom met water en maakten we daar een aquarium van!

fotodagboek

En water lokt uiteindelijk natuurlijk uit tot veel meer waterpret! Ze ging namelijk opeens met haar handen in het water en dan over haar hoofd sproeien. ‘Douchen, douchen!’, riep ze enthousiast haha.

fotodagboek

Mijn mooie mannetje aan het oefenen met de buikligging. Ik kocht vandaag dit nekkussentje in kinderformaat, speciaal voor Milas om hem te ondersteunen tijdens de buikligging. Hij heeft er toch al zo’n hekel aan, en met dit kussentje ging het stukken beter! Net wat extra steun om hem omhoog te helpen.

fotodagboek

Dat wilde Ninthe natuurlijk ook wel even uitproberen, haha.

Zaterdag 3 september

fotodagboek

Zoals elke zaterdagochtend werden er vandaag ook weer boodschapjes gedaan. Maar daarnaast kwam er vandaag ook weer eens een keertje een Hello Fresh Box binnen. Dat was lang geleden, maar is zeker wel weer even een keertje lekker!

fotodagboek

Op de doos kwamen we deze tip tegen, om huilen bij het uien snijden te voorkomen. Nog nooit van gehoord, jij wel? Zou het echt werken?

fotodagboek

’s Middags was een paar straten verderop het wijkfeest aan de gang. Ik ging er even met Ninthe naartoe, maar ik vond het een beetje tegenvallen. Gelukkig zijn er altijd nog speeltuintjes. Hier zie je haar wat tegels oplopen, die muziek maken als ze ingedrukt worden. Ze was alleen zelf net wat te licht, dus bij haar gebeurde er niets. Samen springen zorgde echter voor heel veel plezier, dus zo kon ze er toch nog van genieten!

Verder maakten we vandaag niet zo veel foto’s, en hadden we een relatief rustig dagje. En nu je dit leest is het inmiddels alweer zondag en zijn we de laatste vakantiedag van Alexander weer ingegaan. Veel te snel voorbij alweer!

We zullen vandaag dus nog maar eens extra genieten van onze vakantiedag. Wat zijn jouw plannen vandaag? In ieder geval een fijne dag gewenst!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

Een gedachte over “Fotodagboek week 35 | Kermis, trouwdag vieren en over naar het peuterbed!”

Leuk als je een reactie achterlaat!