Mama Challenge 2016

Terugblik Mama Challenge 2016

In de afgelopen twee maanden deed ik mee met de Mama Challenge 2016. Een challenge met 10 leuke uitdagingen, die we deze zomer probeerde te volbrengen. Nu de challenge op zijn einde loopt, is het tijd om terug te blikken. Wat hebben we wel gedaan, en wat is er niet van gekomen?

Mama Challenge 2016

In de Mama Challenge stonden dus 10 uitdagingen centraal die met meerdere mamabloggers samen waren afgestemd. Dit waren ze:

 1. Gepikt van Pinterest (pik een idee van Pinterest en voer dit uit)
 2. Picknicken! Ga picknicken of deel picknickrecepten, activiteiten.
 3. Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind).
 4. Snailmail challenge: verstuur echte post.
 5. Culinaire challenge: Ga samen met je kind koken / laat je kinderen een maaltijd samenstellen.
 6. Houdt een beautydag (met of zonder kind)
 7. Samen aan de slag in het huishouden / klusjes voor kinderen
 8. Back to school challenge: bereid je voor op komend schooljaar
 9. Doe een binnenactiviteit buiten
 10. Pay it forward / Random Act of Kindness: doe iets voor een ander met je kinderen

Er deden veel andere bloggers mee aan deze challenge. Je hoefde natuurlijk niet per sรฉ alle uitdagingen uit te voeren. Maar ik wilde er wel naar streven om toch wel een groot gedeelte (het liefst alles) van dit lijstje af te streken. Wat is nu het eindresultaat?

Onze deelnames

We hebben beduidend minder gedaan dan dat we van plan waren! Uiteindelijk zijn er maar vier challenges aan bod gekomen op deze blog. De rest zat er deze keer gewoon niet in. Wie weet volgend jaar weer?

Wat we wel hebben gedaan:

3. Doe een leuke activiteit in de buitenlucht (met je kind)
Om invulling te geven aan deze activiteit, gingen wij naar de kermis!

Mama Challenge 2016

4. Snailmail challenge: verstuur echte post
Ook deze uitdaging gingen wij aan, en het was leuk om de kunstwerkjes van Ninthe op de bus te doen. Zouden we vaker moeten doen!

Mama Challenge 2016

5. Culinaire challenge: ga samen met je kind koken
Hiervoor gingen Ninthe en ik samen koekjes bakken. Het was iets wat we nog niet eerder gedaan hadden, dus een leuke nieuwe ervaring. Het recept is bovendien ook erg simpel, dus je maakt deze koekjes in een handomdraai! Ze zijn niet de gezondste, maar wel erg lekker!

Mama Challenge 2016

7. Samen aan de slag in het huishouden/klusjes voor kinderen
En tot slot ging ik nog samen met Ninthe aan de slag in het huishouden. Het leuke van de peuterleeftijd op dit moment is dat ze het nog erg leuk vindt om overal aan mee te helpen! Deze keer gingen we samen de was doen.

klusjes peuter

Dit waren onze invullingen aan vier van de uitdagingen van de Mama Challenge 2016. Het was leuk om hiermee aan de slag te gaan, en zo doe je ook nog eens nieuwe dingen samen, zoals koekjes bakken! Hopelijk volgend jaar weer, en dan proberen we natuurlijk om nog meer van de opdrachten te vervullen!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

9 gedachten over “Terugblik Mama Challenge 2016”

 1. Toch 4 leuke activiteiten uitgekozen, al is de was eerder een noodzakelijk kwaad ๐Ÿ˜€ Gelukkig vindt Ninthe het nu nog leuk om te doen! ๐Ÿ˜‰ Lenne is nog wat te klein om deel te nemen aan de Mama-Challenge, jammer…

Leuk als je een reactie achterlaat!