fotodagboek

Fotodagboek week 36 | Een rustig weekje

Afgelopen week zat de vakantie van Alexander er weer op. Weer even allemaal wennen dat hij weer moest werken, en dat merk je ook aan de hoeveelheid foto’s. Ik kwam opeens wat handen tekort. 🙂 Het was ook een relatief rustig weekje, dus eventjes wat minder fotootjes vandaag dan anders. Wel wil ik jullie een filmpje van de interactie tussen Ninthe en Milas vandaag niet onthouden; het mooiste wat er is! ♥

Zondag 04 september

fotodagboek

Onze laatste vakantiedag was aangebroken, nog even een dagje genieten met elkaar! We wilden in eerste instantie een dagje uit te gaan naar een pretpark of dierentuin, maar besloten uiteindelijk om dat toch niet te doen.

fotodagboek

Wel gingen we ’s middags nog op bezoek bij opa en oma, en het vogeltje Spex!

fotodagboek

Oma oma was er ook, dus er kon weer gezellig geknuffeld worden. We aten daar ’s avonds een hapje mee en daarna moesten we alweer naar huis, omdat er ’s avonds wat kopers zouden komen voor wat spulletjes die we weg deden in het kader van de 30-Day Declutter Challenge. Daarover binnenkort de eerste update!

Maandag 05 september

fotodagboek

Het gewone leven was weer begonnen. Alex aan het werk, Ninthe en Milas naar de kinderopvang en ik het huis voor mezelf. Wat een rust! Ninthe had vandaag haar eerste dag op de peutergroep. Ze vond het maar niets dat ik haar opeens op een andere groep achterliet, maar zodra ik weg was draaide ze alweer bij en heeft ze een leuke dag gehad. We kregen bovenstaande knutselwerk nog als afscheid en aandenken aan de babygroep. Ook Milas had vandaag eindelijk een beter dag op het kinderdagverblijf, dankzij deze tips.

fotodagboek

’s Avonds ging ik nog eventjes met Ninthe het glas wegbrengen. Het is echt een ritueeltje wat Ninthe erg leuk vindt om te doen. Als ik over glas wegbrengen begin, rent ze haast naar de poppenwagen. Daar moeten we dan het glas in laden en dan lopen we naar de glasbak, waar Ninthe het glas weer uitlaad en we het samen in de glasbak gooien. Ze vindt dit erg leuk om te doen.

Dinsdag 06 september

Vandaag maakte ik dus nul foto’s van de kinderen. Ik weet ook eigenlijk niet eens meer wat we gedaan hebben. Het was vast een rustig dagje in en om het huis.

fotodagboek

We aten ’s avonds een heerlijke maaltijd van Hello Fresh. Daar hadden we afgelopen zaterdag weer een maaltijdenbox van binnen gekregen, dus dat was echt volop genieten. Vijf avonden lang nieuwe gerechten, allemaal even lekker. Helaas dacht Ninthe daar anders over. Wat de boer niet kent dat eet ‘ie niet. Ze wilde nog niet eens een hapje proeven, hoewel ik haast zeker weet dat ze het ook lekker gevonden zou hebben. Kleine koppige meid, haha. Dus voorlopig maar even geen Hello Fresh meer, denk ik.

fotodagboek

En ’s avonds stapte Alex in de auto om een paar uur te rijden voor een ‘nieuwe’ mountainbike. Van deze fiets droom hij echt al járen. En nu heeft hij er eindelijk eentje!

Woensdag 07 september

fotodagboek

Vandaag was het heerlijk zomerweer, en in de middag zei Ninthe dat ze wilde zwemmen. Dus ik zette een badje op, en daar kon ze vervolgens heerlijk van gaan genieten.

fotodagboek

Ninthe had het almaar over zwemmen met opa, zwemmen met oma. Maar die waren er natuurlijk allemaal niet. Gelukkig was pop er wel om mee in bad te duiken! Pop kreeg meteen een goede wasbeurt. 🙂

fotodagboek

Nog zo’n nieuw ritueeltje van Ninthe. Als ik Milas zijn fruit- of groentehapje heb gegeven, gaat Ninthe vervolgens zelf de rest opeten. Als het potje leeg is, gaat ze daarna met Pop of met een knuffel aan de haal, die moeten dan natuurlijk ook een hapje eten haha. Een klein moedertje is het al.

fotodagboek

En ’s avonds nog zo’n heerlijke maaltijd van Hello Fresh!

Donderdag 08 september

fotodagboek

Zo moeder, zo dochter! Woensdag hadden we samen nog onze nagels gelakt. Ninthe vond het helemaal waaauw! Daar moest ik natuurlijk nog wel eventjes een fotootje van maken.

fotodagboek

Pop kreeg ook weer een hapje vandaag!

M’n lieve knappe meid, nog even wat extra fotootjes spammen haha. Wat wordt ze toch al groot! Iedere dag verbaasd ze me weer, omdat het nu echt zo hard gaat. Ze leert echt opeens heel veel, je ziet haar gewoon met de dag groeien. En iedere dag is er wel een momentje dat ik mezelf afvraag, wanneer heb je dát opeens geleerd?!

fotodagboek

Omdat mijn oma deze week jarig was, knutselde Ninthe vandaag alvast eventjes een mooi schilderijtje als cadeautje.

fotodagboek

Daarna gingen we samen kleien. Hier had ik iets gemaakt wat voor glijbaan moest doorgaan. Ninthe vond het helemaal super en er moesten allerlei balletjes gedraaid worden die konden glijden. Daarna moest ik ook nog ‘oma’ kleien, zei ze. Dus ik deed braaf mijn best en zelfs oma ging vervolgens van de glijbaan. 😉

fotodagboek

En ook nog eventjes lekker puzzelen!

En dan nog het filmpje waar ik het eerder al over gehad. Dit is voor mij als moeder echt het ultieme genieten, als mijn twee kinderen samen zo’n plezier hebben. Ninthe was zich behoorlijk aan het uitsloven, en Milas kreeg er echt de schaterlach van. Helaas hebben we dat moment niet op camera vastgelegd, maar toen Ninthe doorkreeg dat Milas om háár moest lachen ging ze zich alleen nog maar meer uitsloven. En dat vond Milas nog steeds reuze vermakelijk!

Vrijdag 09 september

fotodagboek week 36

Op vrijdagochtend ging ik weer met Ninthe zwemmen. Op maandag- en vrijdagochtend hebben ze hier in het zwembad speciale ochtenden voor kinderen van 0-4 jaar. Dan is de entree ook heel erg aantrekkelijk, dus dat zijn leuke momenten om nog eens extra te gaan. En vandaag kon het ook gemakkelijk omdat Alex vrij was. Normaal heeft hij op donderdag papadag, maar nu had hij op donderdag een cursus dus was dit omgeruild. Kwam goed uit, konden wij samen lekker plezier maken in het zwembad! Ze wordt nu ook steeds vrijer in het water, dus dat vind ik wel fijn om te zien. Ze ging nu zelfs water in haar gezicht gooien, terwijl ze daar normaal gesproken en gruwelijke hekel aan heeft! 🙂

Zaterdag 10 september

Vandaag was het Nationale Mamablogger Dag! Een grote feestdag waarop een bloghop werd georganiseerd langs maarliefst 56 andere mamabloggers. En iedereen had een leuke winactie georganiseerd, waar je de komende twee weken nog aan mee kunt doen dus hop zeker nog het rondje mee als je dat nog niet gedaan hebt! Hier vind je in ieder geval mijn blog! Meedoen kan nog t/m de 24e!

Verder ging ik vandaag met Ninthe weer naar Muziek op Schoot. Wat was dat genieten zeg! De laatste keer was voor de zomer, en toen ik Ninthe vroeg of ze weer wilde gaan werd ze zo ontzettend blij! En vandaag zag je haar ook echt genieten, ze had de grootste lol! Zo fijn om dit samen te kunnen doen.

fotodagboek

Verder weer een rustig middagje. Hier is Ninthe met papa een boekje aan het lezen, dat doet ze ook graag!

En dan is het nu inmiddels alweer zondag. Vanmiddag viert Oma Oma haar verjaardag, afgelopen vrijdag werd ze alweer 87 jaar! Dus dat gaan wij strakjes gezellig vieren.

Hoe was jullie week? Nog kunnen genieten van de heerlijke nazomer? Fijn weekend allemaal!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

3 gedachten over “Fotodagboek week 36 | Een rustig weekje”

Leuk als je een reactie achterlaat!