30-Day Declutter Challenge

30 dagen opruimen | Dag 1 t/m 10 – Money Money Money

Je kon eerder al lezen over de 30-Day Declutter Challenge die wij deze maand hebben lopen. Kort gezegd betekent dit dat wij deze maand 465 dingen zullen wegdoen. Dat begint met 1 ding op dag 1, en eindigt met 30 dingen op dag 30. Vandaag een update over dag 1 tot en met 10. Tien dagen waarin we al aardig wat hebben kunnen verkopen!

30-Day Declutter Challenge
Dag 1:

We pakten het gelijk groots aan door eindelijk werk te maken van iets wat al een hele poos op onze lijst stond: het uitruimen van de vrieskist en deze te koop aanbieden. We hadden deze vrieskist nog geen 3 jaar, dus er zat zelfs nog garantie op. Maar doordat we een poosje terug een Amerikaanse koelkast kochten, was deze vrieskist overbodig geworden. Dus op dag 1 pakten we eindelijk door, en kon de vrieskist op Marktplaats gezet worden.

30-Day Declutter Challenge

Twee dagen later was deze al verkocht!

Dag 2:

Vandaag moesten we twee dingen opruimen. Hiervoor zette Alexander zowel zijn racefiets als zijn mountainbike te koop. Onze schuur staat propvol met meerdere fietsen, en Alexander wil bovendien graag één andere fiets van een specifiek merk ervoor in de plaats kopen. Deze twee gingen marktplaats op:

30-Day Declutter Challenge 30-Day Declutter Challenge

Binnen 4 dagen waren ze allebei verkocht! En al snel had Alexander er ook weer zijn droomfiets voor in de plaats terug gekocht haha, maar daarvoor gingen ze ook weg.

Dag 3:

Drie dingen in de aanbieding vandaag. We hebben een mooie start gemaakt met spulletjes die verkopenswaardig zijn. Vandaag kwamen twee draagdoeken te koop en ook een paar schoentjes die Ninthe niet meer past.

30-Day Declutter Challenge 30-Day Declutter Challenge30-Day Declutter Challenge

De draagdoek op de middelste foto is inmiddels ook al verkocht. De ringsling en de schoentjes staan nog te koop.

Dag 4:

30-Day Declutter Challenge

Op deze foto zie je wat er vandaag weg ging, namelijk:

 • Wierrook + wierrook houder (prullenbak)
 • Witte rieten hartje (kringloop/verkoopbak)
 • Houten hartje met tekst (kringloop/verkoopbak)
 • Paarse bloempot met nep plant (kringloop/verkoopbak)
Dag 5:

30-Day Declutter Challenge

Een hoop losse rommeltjes die vandaag in de prullenbak of in de kringloop/rommelmarkt bak belandden. Je ziet op de foto:

 • Een mondstuk van de stofzuiger die nooit gebruikt wordt
 • Een lampje van de brandweer voor aan je sleutelbos
 • Een bloempje dat beweegt op zonlicht
 • Drie theelichtjes die ik als setje samen als één geheel tel
 • En een soort van hakmes die in de la ligt te verstoffen en die ik nog nooit gebruikt heb.
Dag 6:

30-Day Declutter Challenge 30-Day Declutter Challenge

Het tentje op de bovenste foto vond ik eigenlijk nog steeds zonde om weg te doen. Het is zo leuk! Maar het heeft een storm niet overleefd, en is helemaal kapot aan de kant die je nu op de foto niet ziet. Dus tsja, dan toch maar weg.

Verder kan het hondentrimsetje ook wel weg, aangezien we toch geen hond meer hebben. Daarnaast gingen er nog twee bloempotjes met nepplant weg, een peper&zout setje en een oplader waar je een usb kabel kunt instoppen van bijv. je telefoon. En dat ding met al die gaatjes, geen idee hoe je zo iets noemt, maar dat is iets wat mijn moeder ooit gebruikt heeft voor een bloemstuk geloof ik. Die is ook niet meer nodig, dus ook die ging weg.

Dag 7:

30-Day Declutter Challenge

De zeven items van dag 7. Een stuk speelgoed wat muziek zo moeten maken maar wat kapot is: weg ermee. Een paar schoenen met sleehak die los begint te laten: weg ermee. En de rest is in de doos beland voor de kringloop/weggeven/verkopen. Dit is nog een paar schoenen, 2 speentjes, een cameratasje en zaadjes van diverse groentes waar ik toch niet aan ga beginnen. Alles wat ik plant dat overleeft het helaas niet. 😉

Dag 8

30-Day Declutter Challenge

Dit is het lijstje van dag 8:

 • Twee theelichthouders
 • Een glazen snoeppotje
 • Een klein groen bloempotje
 • Een haarband
 • Twee zwangerschapsboeken
 • Een groot rond dienblad

De haarband ging de prullenbak in. De rest zit nog in de kringloop/rommelmarkt  doos.

Dag 9

30-Day Declutter Challenge

Op dag 9 dook ik ook even de kelderkast in, om daar ook alvast een beetje op te ruimen. De citrusbers en de blender kunnen allebei weg, omdat we ook een soort van foodprocessor hebben die beide functies ook bezit. Dat maakt dit overbodig. De houten spatel is aan het splinteren, en die hebben we toch meer dan genoeg, dus die ging in de prullenbak.

In het roze doosje zit een doppler die ik tijdens mijn zwangerschap zelf gebruikte om naar het hartje te luisteren. Deze heb ik weer te koop gezet. De rest van de spulletjes (een usb muis, een knuffeltje die ik kreeg bij mijn 5e bloeddonatie, een pizza bestekset, een frietzak met houder en een salade shaker) zitten in de kringloop/rommelmarkt doos.

30-Day Declutter Challenge

En dan de laatste dag van deze update: dag 10. Daarop gingen de volgende 10 dingen weg.

 • 2x een dienblad
 • 2x een klein fotoalbum met van die plastic insteekhoesjes
 • 2x een haaknaald (waarvan eentje half kapot gebeten door onze voormalige hond).
 • Een knuffel.
 • Een badeendje.
 • Een setje om te leren haken, met patroontjes en wol voor een paar bosdiertjes. Ik heb meerdere pogingen gedaan, maar ik krijg het niet onder de knie dus doe het toch maar weer weg.
 • Een rugzak met vlinders. Ik hou van die tas, het blijft eeuwig zonde dat ‘ie kapot is. Maarja om hem dan te gaan zitten bewaren is ook zo wat.
Conclusie eerste 10 dagen

De eerste dagen hebben we dus zeker een flitsende start gemaakt. Vooral in die eerste paar dagen zijn het best wel wat grote spullen geweest, die we ook weer voor een leuk prijsje konden doorverkopen. Dus zo levert opruimen ook nog mooi wat extra op! Dat maakt het allemaal al helemaal meer dan de moeite waard. Dag 10 heb ik tot nu toe zonder al te veel moeite bereikt. De komende dagen zal het steeds pittiger worden denk ik zo. Na dag 11 t/m 20 zal ik de volgende update plaatsen. Benieuwd hoe ik er dan tegenaan kijk? Kom dan vooral weer eventjes een kijkje nemen!

Houd jij ook wel eens zo’n grote opruiming?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

12 gedachten over “30 dagen opruimen | Dag 1 t/m 10 – Money Money Money”

  1. Dat is dan ook al mooi meegenomen! Ik moet hier ook nog op zoek gaan naar een moment om met een hoop spulletjes op een rommelmarkt te gaan staan.

 1. Eerst en vooral wat een leuke blog heb je. Ze hebben mij verwezen naar jou omdat ik ook aan decluttering wil doen :). Hier is toch ook al veel weg gegaan. Ik zet het vaak gewoon op GIFT groep.

  1. Bedoel je met GIFT groep een soort weggeefhoek? De term ken ik niet. Ik ben inderdaad ook voornemens om een hoop spulletjes op een plaatselijke groep te zetten, wat ze dan gratis mogen ophalen.

 2. Wat een goed idee. Zou ik eigenlijk ook eens moeten doen maar ik kan zoiets maar moeilijk volhouden. 😉 Vooral tegen het einde lijkt het me vrij lastig om 30 dingen te vinden die weg kunnen.

Leuk als je een reactie achterlaat!