fotodagboek

Mijn leven als mama

Benieuwd naar een extra inkijkje in mijn leven als mama? Dat deel ik vandaag met jullie aan de hand van mijn antwoorden op de vragen uit de ‘Mijn leven als mama’-tag. Deze tag kwam ik onlangs tegen bij Angela van Mama met Passie en leek mij een hele toepasselijke om hier ook eens te bespreken.

Ben je een werkende mama of thuisblijfmama?

Hoewel ik voor mijn gevoel al een eeuwigheid thuis zit, ben ik toch echt een werkende mama. Nog maar 1,5 week zelfs, en dan moet ik alweer aan de slag. Ik werk 28u in de week op een woongroep van Bartiméus. Dit is een woongroep met bewoners ergens tussen de 5 en 30 jaar die allemaal ernstig meervoudig gehandicapt zijn en bovenal visueel beperkt. Ik ben daar coördinerend begeleider. Ik werk op een woongroep, wat onregelmatige werktijden met zich meebrengt.

Inmiddels heb ik sinds kerst al haast niet meer op deze groep gewerkt, omdat dit in mijn zwangerschap fysiek niet meer goed ging gezien mijn bekkenklachten. Ik heb toen wel een poos aangepast werk gedaan, en vanaf maart zit ik helemaal thuis met verlof. Achter mijn kraamverlof heb ik nog allerlei vakantie uren en ouderschapsverlof aangeplakt, zodat ik nog de hele zomer van mijn schatjes heb kunnen genieten. Maar helaas komt aan al het goede een eind, en veel sneller dan me lief is!

mijn leven als mama
<3
Zou je het anders willen?

JA! Daar kan ik volmondig en heel duidelijk ja op zeggen. Ik roep eigenlijk al van tiener af aan dat ik thuisblijfmoeder en huisvrouw wordt. Dat zou nog steeds het allerliefste zijn wat ik doe: er fulltime zijn voor mijn kindjes. Maar er moet natuurlijk ook brood op de plank, dus vooralsnog is werken toch een noodzakelijk kwaad.

Neemt overigens niet weg dat ik geen plezier heb in mijn werk. Ik vind het hartstikke leuk om te doen, en ook heel leuk om het contact te hebben met onze cliënten. Ik doe het graag. Het enige nadeel van dit werk vindt ik het werken in de avonduren en in de weekenden. Dat maakt ook dat ik er het meest tegenop zie. Vooral in de weekenden wil ik gewoon met mijn gezinnetje thuis kunnen zijn.

Mijn kind slaapt altijd in haar bedje/wiegje?

Ja, zowel Ninthe als Milas slapen in hun eigen bedje, op hun eigen kamer. Beide zijn ze wel in een wiegje begonnen bij ons op de kamer, maar na een week of 2 kan ik al die geluiden die ze maken niet meer aanhoren en wil ik zelf ook slapen. Vanaf dat moment gaan ze dus op hun eigen kamer slapen.

Incidenteel hebben ze echt wel eens bij ons in bed geslapen, en op zich heb ik daar ook niets op tegen. Zeker als kleine baby’tjes lagen ze wel eens op mijn borst te slapen, dan sliepen ze toch het fijnst!

En heel af en toe ligt Ninthe nog wel eens bij ons in bed. Als ze echt heel vroeg wakker is (wat zelden gebeurt) neem ik haar mee. Maar over het algemeen vindt ze het zelf niet fijn om bij ons in bed te slapen, en ligt ze gewoon het liefste in haar eigen bedje. (Sinds kort is ze zelfs over naar het peuterbed!) En als ze al bij ons komt liggen, dan is dat niet netjes tussen ons in maar pal bovenop mij. Net zoals toen ze nog een klein baby’tje was 🙂 Maar inmiddels is ze alweer bijna een peuter van 2, dus ideaal is anders haha.

Mijn leven als mama
Het peuterbed wordt uitgetest en goedgekeurd!
De beste aankoop voor je kind?

Pfoe, er zijn zoveel handige aankopen! Maar als ik iets moet kiezen, ga ik toch voor de draagdoek/draagzak. Bij Milas heeft deze ons in de eerste maanden door veel onrustige momenten heen geholpen, en had ik ondertussen ook mijn handen vrij voor Ninthe. Maar ook Ninthe gaat nog regelmatig in de draagzak. Ik vind dat veel praktischer dan een wandelwagen, en Ninthe wordt er zelf ook elke keer nog steeds enthousiast van.

Hoeveel kinderen wil je?

Ik heb altijd geroepen een groot gezin te willen. Manlief maakte bij mijn moeder wel eens het grapje dat we zoveel kinderen zouden krijgen dat ze nog net niet verschrikt achter de bank zouden duiken als wij eraan kwamen. Inmiddels staan we hier echter iets anders in en zien we ons gezinnetje zoals het nu is als compleet.

Date night? Hoeveel dagen / avonden per maand?

Wij gaan sowieso iedere maand samen op date. De ene maand regelt Alexander dit, de andere maand ik. We hebben het er ook over gehad om een keer per jaar samen een weekendje/nachtje weg te gaan, maar vooralsnog is dit er niet van gekomen.

mijn leven als mama
Samen op stap 🙂

Eerder hadden we ook altijd één avond in de week als ‘beeldschermloze avond’, om echt even bewust wat tijd voor elkaar te maken. Met de komst van Milas is dit eigenlijk weer eruit geslopen, maar nu hij inmiddels ook goed slaapt en redelijk op tijd op bed ligt, zouden we dit eigenlijk weer eens moeten oppakken.

Favoriete bezigheid van je kind?

Pfoe, Ninthe wordt van een heleboel dingen enthousiast. Tegenwoordig is ze wel het meeste met haar popje in de weer. Het is echt een poppenmoedertje geworden. Ook speelt ze graag met haar keukentje, of met duplo, of kleuren, of puzzelen. Eigenlijk vindt ze van alles wel leuk.

Maar het aller leukste vindt ze denk ik om samen met ons te spelen. En dan vooral samen glijden (Ninthe glijden, wij vanaf de zijlijn haar handen vast houden).

mijn leven als mama

Milas zijn favoriete bezigheid is vooral mamaknuffelen. 🙂

Heb je tijdens je zwangerschap een miskoop gedaan?

We hebben wel wat dingetjes gekocht die we nooit hebben gebruikt, zoals bijvoorbeeld een flessenwarmer. Maar echte grote miskopen kan ik niet bedenken.

Het favoriete eten van je kind:

Milas: flesvoeding! 😉

Ninthe: Ninthe is dol op fruit, en dan vooral aardbeien of druifjes. Qua avondeten is aardappelen met spinazie à la crème, een gekookte eitje en zalmfilet toch wel de favoriet. Maar ook lust ze graag aardappelen met bloemkool, lasagne of paprikaspaghetti.

mijn leven als mama
Mmm jammie!

Ninthe is ook dol op koekjes en chocolade, dat moeten we dus vooral niet te veel geven. 🙂 Maar ook haar boterhammen lust ze over het algemeen graag. Hierbij heeft ze tegenwoordig het liefste appelstroop of aardbeienjam.

O, en laat ik vooral de kaas niet vergeten! Kaas is echt alles. Kaas, kaas, kaas. Kaas op de pasta, kaas bij het brood. Nee, geen kaas op het brood: dat krijgt ze niet. Want dan eet ze alleen de kaas op. Vaak krijgt ze als we een boterham gaan eten eerst een stukje kaas, dan de boterham. En die boterham moet eerst op voordat ze weer een stukje kaas krijgt. Want als het aan haar ligt, eet ze anders alleen de hele dag kaas, kaas, kaas.

Heb je een grotere gezinsauto aangeschaft.

Jup, dat hebben we gedaan toen Ninthe 3 maanden was. Nu hebben we een stationwagen, en nog steeds ruimte te kort haha. Wat je soms allemaal wel niet meesleept!

Ben je zwaarder of lichter dan voor het moederschap?

Zwaarder, helaas. Maar daar wordt aan gewerkt!

Wat is je droomvakantie met kind?

Nu ze nog klein zijn een autovakantie naar een zonnige bestemming, zoals bijv. naar Italië aan het Gardameer. Hier gingen we heen toen Ninthe bijna 1 jaar was. We zaten daar op een camping in een stacaravan. Van alle gemakken voorzien en bovendien genoeg te beleven voor de kinderen .Dat was ideaal!

Milas Mini break zeeland
Een paar daagjes op mini vakantie naar opa en oma in Zeeland vond Milas ook heel gezellig! 🙂

Als Ninthe en Milas wat groter zijn, lijkt het me ook heel erg gaaf om een verdere reis te maken. Maar dat zou ik dan wel willen doen op een moment dat ze het zelf ook bewust meekrijgen en hiervan zouden kunnen genieten.

Wat is je droomvakantie zonder kind?

Met (kleine) kinderen zie ik me vooral op campings met veel vermaak en bezigheden. Zonder kinderen zie ik me vooral op een rondreis ergens door een land met prachtige natuur. Bijvoorbeeld dicht bij huis, een reis door Noorwegen. Of verder weg, bijv. naar Canada of Zuid-Amerika.

Wat is er veranderd in je leven sinds je mama bent?

Pfoe. Lastig vraag. Er is natuurlijk een hoop veranderd, maar ik vind het lastig om zo even wat uit mijn mouw te schudden. Ik denk dat je als moeder zijnde vooral heel veel dingen anders gaat zien. Je bekijkt ze nu ook vanuit het perspectief van je kinderen. Je kinderen staan altijd op nummer 1.

Aan de ene kant maakt het moederschap je meer onzeker, doordat je jezelf altijd zult afvragen of je iets goed aanpakt, of het wel goed gaat met je kinderen, hoe ze het maken als ze ergens anders zijn, of je niet de dokter moet bellen voor dit of dat kwaaltje, etc.

Maar aan de andere kant maakt het je ook zekerder, want als moeder zijnde zul je altijd voor je kind opkomen. Zij staan immers altijd op nummer 1 en je wilt dat het met hen goed gaat.

Je gaat als moeder dingen anders zien, je gaat genieten van andere dingen. Kleinere dingen. Het is cliché maar wel waar: als je kinderen plezier hebben, dan heb jij dat ook. Meer heb je als moeder zijnde niet meer nodig. Dat zijn toch wel dingen, die ik mezelf nog niet kon voorstellen toen ik nog geen moeder was.

Mijn hart smelt als…

… Ninthe en Milas samen plezier hebben van elkaar. Dat begint namelijk nu te komen, en dat vind ik heerlijk om te zien. Ninthe was laatst wat gekke streken aan het uithalen, en Milas moest daar echt om schateren. Dit was zo fantastisch! Helemaal toen Ninthe doorkreeg dat Milas om háár moest lachen. Toen ging ze zichzelf helemaal uitsloven, en hier had Milas veel plezier in. Dit soort momenten zijn voor mij echt fantastische momenten. (Bekijk het filmpje hiervan ook in mijn fotodagboek!)

Maar ook van andere momenten kan ik intens genieten. Als Ninthe bijv. met open armpjes op me afgerend komt. Als ik naar Milas kijk en hij alleen daarvan al blij wordt en mij zijn stralende glimlach laat zien. Als Alexander met Ninthe speelt en ze gilt het uit van plezier. Als hij met Milas knuffelt of ze samen lekker tevreden op de bank zitten. Er zijn zoveel mooie momenten! Ik geniet van allemaal.

mijn leven als mama

Waar shop jij de leukste kinderkleding?

Ik koop het net waar ik wat leuks tegenkom, en heb niet echt een vaste plek. De laatste tijd is dit vooral bij de Hema.

Favoriete mama make-up en verzorgingsproducten.

Eerlijk? Hier houd ik me dus echt heel weinig mee bezig. De meeste tijd loop ik zonder make-up. Datgene wat ik wel heb is geloof ik van het Etos huismerk. Qua shampoo zweer ik wel bij mijn Andrelon shampoo en conditioner speciaal voor krullend haar. En voor de rest heb ik echt geen voorkeur of favoriete producten.

A-merk of huismerk?

Dat ligt aan het product. Als het een prima alternatief is dan ga ik voor het huismerk. Maar als ik pindakaas wil eten moet deze toch echt wel van Calvé zijn. 🙂

Heb jij altijd al een kinderwens gehad.

Al zo lang als ik me kan herinneren!

mijn leven als mama

Wat vind je het leukst aan het moederschap?

Ik denk dat het stukje bij ‘mijn hart smelt als…’ dit al aardig heeft benoemd. Ik vind het fantastisch mooi dat ik mijn kinderen kan zien opgroeien tot kleine individuen met een eigen wil en eigen karakter. Het is heel bijzonder om dit proces vanaf het begin te mogen meemaken en ze te begeleiden op hun pad.

Ik vind het fantastisch om te merken dat het zo’n verrijking is voor ons leven. Ik word echt oprecht gelukkig van mijn kinderen en natuurlijk ook van Alex, en samen genieten we gewoon iedere dag van ons gezinnetje. En het is al helemaal onbeschrijfelijk mooi hoeveel onvoorwaardelijke liefde je er vanaf het eerste moment voor terug krijgt.

Dit was een inkijkje in mijn leven als mama. Ik ben benieuwd naar de momenten waarop jouw hart smelt! Laat ze me vooral weten in de reacties!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

4 gedachten over “Mijn leven als mama”

  1. Leuke tag! Kaas was bij Lenne tot over een paar dagen ook favoriet & dan ineens wou ze geen kaas meer.. Waarschijnlijk beu gegeten 😀 Terug aan het werk binnenkort.. Dat zal weer aanpassen zijn.. Succes!

  2. Hoe toepasselijk is de naam van deze Tag bij je blog hihi. En wat een mooie muurschildering bij je dochter. Mijn dochter slaapt bijna elke dag bij ons op de kamer.

Leuk als je een reactie achterlaat!