peuters in het wild

Fotodagboek week 37 | Feest, antibiotica & peuters in het wild

Hebben we nu dan toch de laatste definitieve zomer week gehad? Het was wel echt nog genieten afgelopen week, wat een temperaturen! Ik heb vandaag weer een fotodagboek voor jullie klaar staan waarbij ik jullie laat meekijken in de afgelopen week met o.a. een feestje, zieke Milas & peuters in het wild!

Zondag 11 september

fotodagboek

Op 9 september was mijn oma jarig en zij werd toen 87 jaar. Dit vierde ze op deze zondag in een zaaltje bij haar in het dorp. Dus we pakten bovenstaande cadeautjes in en gingen op weg!

fotodagboek

Ninthe wilde dat Nijntje ook mee ging feesten en nam haar mee de auto in. Onderweg viel Ninthe al snel in slaap.

fotodagboek

Op het feestje van oma moet je natuurlijk ook wel even samen op de foto.

fotodagboek

Lekker spelen met Ome Sonny.

fotodagboek

En heel regelmatig eventjes een kijkje nemen bij de visjes in de naastgelegen visvijver.

fotodagboek

Milas had het met het verstrijken van de tijd steeds minder naar zijn zin. We hadden een campingbedje meegenomen, maar mooi niet dat hij ging slapen (te rumoerig?). Hij raakte helemaal overprikkeld en zette het op een krijsen. Zo overstuur had ik hem nog nooit gezien. Ook een flesje melk kon hem niet bekoren. Uiteindelijk kwam hij tot rust toen we hem in de autostoel hadden gezet. Hier heeft hij even kunnen bijtanken voordat we weer op huis aan gingen.

Maandag 12 september

Weer een dagje op het kinderdagverblijf. Waar Milas het eerst helemaal niets vond, gaat het nu iedere keer een stukje beter! Vandaag had hij best een goede dag. Ninthe vond het wederom niets dat ik haar afzette op de peutergroep in plaats van de vertrouwde babygroep. Het duurde even voor ze was bijgedraaid, maar uiteindelijk had ze zelf ook een leuke dag gehad.

Dinsdag 13 september

fotodagboek

Ninthe begon dinsdagochtend baldadig en gooide uiteindelijk haar boterhammen met hagelslag op de grond. Dat moest ze daarna ook zelf weer opruimen. Of in ieder geval, een aanzet tot. Het is natuurlijk nog vrij lastig voor d’r, maar ze deed in ieder geval haar best en daarna deed ik de rest.

fotodagboek

Daarna kon ze weer lekker spelen, onder andere met de Zoef Zoef diertjes.

fotodagboek

Popje mocht lekker ontspannen erbij liggen. 🙂

fotodagboekfotodagboekEn verder genoten we vandaag buiten van het heerlijke warme weertje. Ninthe kon zich weer lekker uitleven in het zwembad.

Woensdag 14 september

fotodagboek

Om mijn dag van woensdag even in een foto samen te vatten. Zo was dat dus. Wat een dag!! Milas begon ’s nachts al wat te spoken, wat hoogst ongebruikelijk is. Met hoge koorts en ontroostbaar gedrag uiteindelijk om half 11 bij de huisarts geweest. Hij bleek een ooronsteking te hebben. En Ninthe reageert er heel erg op als Milas niet goed in zijn vel zit. Wat dus resulteerde in twee krijsende kindjes de hele dag. Gezellig hoor. 😉 Gelukkig had ik ’s avonds al een avondje weg gepland, en kon ik nog even wat leuks gaan doen. We gingen naar de Ladies Night met de film Bridget Jones Baby. Een aanrader!

Donderdag 15 september

fotodagboek

Vandaag zat Milas gelukkig iets beter in zijn vel. Hij sliep het grootste deel van de dag en kon af en toe weer lachen, gelukkig.

fotodagboek

Ninthe en ik spotte deze grote papegaaien in de plaatselijke dierenwinkel. We waren daar om alvast wat spulletjes te kopen voor een verjaardagscadeautje voor Ninthe… Wat dat wordt? Dat wordt vervolgd!

fotodagboek

En als papa het water van het zwembadje even gaat verversen, krijg je heerlijke plassen om in te stampen! Moest je er wel snel bij zijn natuurlijk, want met die hete zon was het zo weer verdampt. 🙂

fotodagboek

En daarna lekker verder spetteren in het water.

2016-09-15-17-30-43

Bloemkool monster! Helemaal blij met deze groentes op haar bord haha.

Vrijdag 16 september

peuters in het wild

Vrijdagochtend ging ik met Ninthe voor de eerste keer naar Peuters in het Wild. Wat een leuke activiteiten om je kindje spelenderwijs en onder begeleiding de natuur te laten ontdekken! Iedere keer een ander thema, en vandaag was dat spinnenwebben. Dus gingen we met een vergrootglas op pad op zoek naar spinnen!

peuters in het wild

Klauteren door het spinnenweb! 🙂 Het was erg leuk, volgende week gaan we weer.

fotodagboek

Milas had weer wat meer gezellige momenten vandaag, maar af en toe ook wel nog steeds erg overstuur. Hij is ook veel moe, dus slaapt nog steeds een groot deel van de dag.

fotodagboek

Ninthe had opeens ontdekt dat ze zelf drinken kan overschenken. En dus moest haar drinken in een bekertje uit haar eigen keukentje. Ze vond het zelf helemaal fantastisch dat ze dit deed en vervolgens uit die andere beker haar drinken kon opdrinken, haha.

fotodagboek

’s Avonds ging ik nog even vlug met Ninthe naar de winkel om een boodschapje te halen. Helemaal happy was ze dat ze in deze auto mocht zitten.

Zaterdag 17 september

fotodagboek

Op zaterdag ging het alweer ietsje beter met Milas. In verhouding tot de afgelopen dagen was hij weer wat langer wakker. Hij was weer redelijk zijn vrolijke zelve en had geen paracetamol meer nodig. Fijn!

fotodagboek

Ninthe ging in de ochtend met mij me naar muziek op schoot. Wat was het lastig lang wachten! Het begint namelijk pas om elf uur, dus dan duurt de ochtend wel erg lang als je er zo naar uitkijkt. ’s Middags ging ze nog even met papa en Milas een rondje lopen buiten, en deze keer ging ze op d’r loopfiets.

fotodagboek woezel en pip feestmuts

Verder waren we vandaag vooral erg druk met alle verjaardagsvoorbereidingen voor Ninthe haar tweede verjaardag. Daarover komt later natuurlijk nog uitgebreid meer, maar met deze foto alvast een kleine sneakpeak. En zoals je al kunt zien, zijn we toch nog afgeweken van het Nijntje thema!

En vandaag is het inmiddels zondag. En dat betekent dat we vandaag alvast het verjaardagsfeestje van Ninthe hebben. De slingers hangen, het gebak staat klaar: feesten maar! Donderdag is ze echt jarig, maar vandaag staan we er alvast uitgebreid bij stil. Wij gaan genieten! Wat zijn jouw plannen vandaag? Fijne zondag!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

3 gedachten over “Fotodagboek week 37 | Feest, antibiotica & peuters in het wild”

  1. Wat leerzaam en leuk ‘Peuters in het wild’! Ik ben nog opzoek naar peuteractiviteiten maar volgens mij houdt het naast peutergym hier in de buurt wel een beetje op.

Leuk als je een reactie achterlaat!