Op zien tegen volgende week..

Nog maar een weekje, dan zal alles weer anders zijn. Een hele grote verandering zit er weer aan te komen. Ik kan het me niet eens indenken en ik wil me er geen voorstelling van maken. Wat zullen we allemaal moeten wennen en ons moeten aanpassen. Over een weekje moet ik namelijk weer gaan werken! Aaaaah!

Sinds kerst heb ik al bijna niet meer gewerkt. Of in ieder geval niet op de woongroep waar ik normaal gesproken werk. Rond die periode kreeg ik namelijk bekkenklachten, en ben ik vrijwel meteen aangepast en minder gaan werken. Sinds die tijd draaide ik dus haast geen onregelmatige diensten meer op de groep, maar werkte ik op regelmatige momenten op kantoor. Sinds maart zit ik helemaal thuis en na mijn zwangerschapsverlof heb ik nog 2,5 maand kunnen opvullen met ouderschapsverlof, vakanties en alles wat ik er nog maar bij kon doen. Maar op is op, en aan al het goede komt een eind.

En dus is het zover, ik moet weer aan het werk.

En wat zie ik er tegenop! Voor Ninthe en Milas zal het ook weer een hele aanpassing worden. Ninthe weet inmiddels vast niet meer dat er ooit een periode was waarin mama moest werken. Ik ben er gewoon altijd en hele dagen voor haar. En ons kleine ritueeltje is ondertussen toch wel geworden dat ik er (nagenoeg) iedere avond ben om haar voor te lezen en in te stoppen. Met voornamelijk avonddiensten zal dat vanaf volgende week  dus wel anders zijn.

En wat zie ik er tegenop! Wat ook niet meehelpt, is dat ik de eerste week al meteen zes (!) dagen sta ingepland. Zes!!!! Hoezo een subtiele overgang? Gewoon meteen HOPPA in het diepe. En het is zo’n eeuwigheid geleden dat ik gewerkt heb, dat het haast voelt alsof ik weer vooraan moet beginnen. Alsof ik weer alles opnieuw moet gaan leren en iedereen weer opnieuw moet gaan leren kennen. Maar ik weet ook wel, dat ik er ongetwijfeld in no time weer aan gewend bent en het al snel weer net zal zijn alsof het nooit anders geweest is.

En toch zie ik er tegenop. Mijn werk is leuk, ik heb het altijd met plezier gedaan. Maar als je mij vraagt wat ik ‘vroeger’ altijd heb willen worden, dan zal ik zeggen: huisvrouw. Ofwel thuisblijfmoeder. En dat is nog steeds mijn ‘droom’. Geen ambitieuze carrière. Geen grote dromen of wilde plannen. Gewoon fulltime er kunnen zijn voor mijn kindjes. Er voor ze zijn als ze opstaan, er voor ze zijn als ze naar bed gaan, en alle momenten daar tussenin als ze mij nodig hebben. Hoewel dat soms ook echt wel zwaar is, heb ik er de afgelopen periode vooral alleen maar van genoten! Maar het fulltime genieten is vanaf volgende week dus voorbij. Het zit er helaas veel te snel alweer op. Ik ga weer aan het werk.

Had ik al gezegd dat ik er tegenop zie?

Ben jij een thuisblijfmoeder of een werkende moeder? Hoe bevalt jou dat?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

11 gedachten over “Op zien tegen volgende week..”

 1. Spannend hoor!
  Ik ben nu ongewenst thuisblijfmoeder.. Hoop dat ik binnenkort aan het werk kan! Maar kan me ook heel goed voorstellen dat je er tegenop ziet!

 2. Altijd thuis kunnen zijn, moet echt heel fijn zijn, maar ik zou mijn werk ook wel missen denk ik. Dan zou ik een bedrijfje moeten kunnen oprichten om van thuis uit te werken, want zo helemaal niets van werk, nee, dat is niet voor mij. Ik ben er zeker van dat je het snel weer gewend bent om te gaan werken! Inderdaad, een grote aanpassing, maar het zal wel lukken!

 3. Ik ben een bewuste halftijdse thuisblijfmama.
  Volledig thuisblijven zou ik wel en niet willen – het is dubbel.
  Ik heb voltijds gewerkt met twee kinderen en zwanger, ik ben anderhalf jaar thuis geweest (eerst met 2 en dan met 3 kinderen) en daarna ben ik halftijds terug gaan werken.
  Dit kan me wel bekoren!
  Moeilijk hè, zo terug gaan – maar je bent het zo gewoon!

 4. Zo herkenbaar. Ik werk nu weer 3 maanden na ongeveer 8 maanden thuis (ook eerder thuis in de ziektewet helaas). Je zit zo weer in de flow moet ik zeggen, maar ik vind de combinatie drukke baan met 2 kleine kinderen eigenlijk wel erg moeilijk tot nu toe.

Leuk als je een reactie achterlaat!