30-Day Declutter Challenge

30 Dagen opruimen | Dag 11 t/m 20

Twee derde van de maand zit er inmiddels op. Dat betekent dus ook twee derde van de 30-Day Declutter Challenge. Een Challenge waarbij we deze maand een klein beginnetje maken met minimaliseren door afstand te doen van 465 dingen en zo meer rust en ruimte te creëren. Eerder zag je al de eerste update van dag 1 t/m 10 voorbij komen. Vandaag is het tijd voor dag 11 t/m 20!

Dag 11

Op dag 11 gingen er een hoop verschillende rommeltjes het huis uit. Je ziet onder andere wat haak en brei materialen die de deur uit gaan. Ik heb dit beide geprobeerd, maar ik krijg het echt niet onder de knie. Dus dat zit in de verkoop/weggeef doos, omdat het hier anders toch maar in de weg ligt. Deze spullen zaten in het rieten mandje, wat nu leeg is en dus ook weg kan.

Verder gingen er nog wat andere losse rommeltjes weg. De vijf klosjes tel ik samen als één. Geen idee waarom ik die dingen ooit bewaard heb.

30 day declutter challenge

Dag 12

Op dag 12 plunderde ik mijn badkamer kastje. Deze staat vol met zooi. Ik vond zo bijvoorbeeld nog vijf tubes met crèmpjes voor zwangere vrouwen, allemaal zo goed als ongebruikt. Ik zette ze op de weggeefhoek en was ze dezelfde avond al kwijt. Ik kreeg er zelfs nog twee heerlijke chocoladerepen voor terug 🙂

Daarnaast nog wat haarcrèmes, parfums en een brillenhoes die allemaal ongebruikt in de kast staan en waarschijnlijk ook nooit gebruik zullen worden. Weg ermee!

30-day declutter challenge

Dag 13

Op dag 13 plunderde ik weer diverse kasten met allerlei dingen die weg konden. Ik had een hele hoop eierdozen gespaard, want wie weet is zoiets ‘ooit’ handig om mee te knutselen. Ik heb een groot deel weggegooid, en nog steeds een paar eierdozen bewaard. Daarnaast heb ik een paar pumps weggegooid en het bakje met kaartjes dat je rechts onderin zit. Dit zijn allemaal menukaartjes voor een menu weekplanner die ik ooit had gemaakt. Deze konden met magneetjes op de koelkast gehangen worden. Ze worden nooit gebruik en ik heb nu een andere weekplanner, dus deze kaartjes konden weg.

De rest van de spullen ging in de weggeef/verkoop bak. Dit zijn mijn dansschoenen uit de tijd dat ik nog deed stijldansen, een glazen potje, 3 blikjes voor bijv. peper en zout, en een hoop hondenspulletjes (zoals een anti-blafband en een puppyriem).

30-day declutter challenge

Dag 14

Een kapot mandje, zwangerschapsagenda, booklovers journal, CD met trouwmuziek, Oei ik groei miniboekje, haarband, labello aan een ketting, siersteen, kaars, oude telefoon, zakje met zwarte kleine elastiekjes: dit alles ging de prullenbak in. Het rieten mandje, bloempotje en de maatbeker gingen in de weggeef/verkoopbak.

30-day declutter challenge

Dag 15

Vandaag deed ik een rondje door de ‘hobbykamer’, die tegenwoordig vooral één grote opslagplaats is voor rommeltjes. Zo deed ik afstand van 2 spaarpotten, 2 oude telefoons, wat herinneringen aan mijn stagetijd of zelfs een afscheidscadeautje van mijn basisschoolperiode. Een hoop spullen in ieder geval die toch allemaal niet gebruik worden, die daar staan te verstoffen en waar nooit naar gekeken wordt.

30-day declutter challenge

Dag 16

Nog meer plundering in de hobbykamer, met nog meer herinneringen die ik weg gooide. Of ja, de herinneringen gooi ik natuurlijk niet weg, alleen de materialen die de herinneringen verbeelden. Materialen waar ik niets meer mee doe, en die niets af doen aan de herinnering. Het ruimt al lekker op!

30-day declutter challenge

Dag 17

Van alles en nog wat dat vandaag de deur uitging. Een hoop spulletjes die ongebruikt in onze kelder lagen, zoals de weekplanner en het boeddha schilderij. Of dingen die we in meervoud hebben, zoals de sambabal. Die hebben we geloof ik alsnog een stuk of 4….

30-day declutter challenge

Dag 18

Drie schilderijen, onder andere, die vandaag het toneel moesten verlaten. Dat vond ik toch wel even een dingetje. Ik heb deze schilderijen namelijk ooit zelf gemaakt en ik vind ze nog steeds super schattig. Maar ze liggen maar gewoon op de kast stof te vangen. Wat doe ik ermee? Niets! Dus: weg ermee. Verder gooide ik nog wat badspeeltjes weg omdat het mandje met badspeelgoed uitpuilt, en spitte ik door mijn kledingkast heen.

30-day declutter challenge

Dag 19

Ik heb een enorme sieradenkast. En deze zit tjokvol met sieraden. Maar draag ik ze ooit? Nee. Ik draag nauwelijks meer sieraden, slechts een handjevol die ik regelmatig gebruik. Heel veel sieraden uit mijn tienertijd heb ik nog. Toen droeg ik vaak wel armbanden, kettingen etc.  Daarom gooide ik vandaag 19 voorwerpen uit mijn sieradenkast weg.

30-day declutter challenge

Dag 20

En dan de laatste dag van de update. Vandaag kwam manlief met een paar voorwerpen die weg konden: reserve banden van zijn fietsen die we in het begin van de challenge al verkocht hadden. Aangezien hij hier toch niets meer aan heeft, mocht ik ze declutteren. Daarnaast gingen we nog even door het speelgoed heen. Aangezien Ninthe pas haar verjaardag had gevierd, was er weer een hoop bijgekomen. Tijd om ook wat andere dingen weg te doen!

30-day declutter challenge

Al met al moet ik zeggen dat het me nog steeds meevalt om aan spullen te komen die weg mogen. Ik moet me er wel elke dag echt even toe zetten om spullen te gaan verzamelen, maar ik heb nu nog steeds vrij snel het nodige aantal spullen gevonden voor in de declutter challenge. Het wordt natuurlijk elke dag iets meer, dus ik ben benieuwd hoe het de laatste 10 dagen nog zal gaan. Tien dagen waarin ik nog eens 255 spullen moet wegdoen. We hebben nog eventjes te gaan dus, maar dat gaat vast goed komen!

Zou jij willen minimaliseren?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

7 gedachten over “30 Dagen opruimen | Dag 11 t/m 20”

Leuk als je een reactie achterlaat!