herfstknutsel met peuter

DIY | Herfstknutselen met peuter

Het leuke aan de herfst is dat het zoveel inspiratie geeft voor leuke dingen om te doen, en leuke natuurlijke materialen om te ontdekken en mee te knutselen. Wat dacht je bijvoorbeeld van al die blaadjes in prachtige herfstkleuren? Na wat rondneuzen op pinterest maakten wij daar uiteindelijk het volgende herfstlichtje mee (en de waarheid leert maar weer: zo mooi als op pinterest wordt het nooit, haha!).

Herfstknutselen met peuter

Een heel leuk onderdeel van herfstige knutselwerkjes begint eigenlijk al voordat je daadwerkelijk aan het werkje begonnen bent. Je moet immers eerst alle materialen verzamelen, zoals die prachtige herfstblaadjes. Iets waar Ninthe op voorhand dus al veel lol aan beleefde. De mooiste blaadjes werden uitgezocht en zorgvuldig in haar poppenwagentje gelegd, onder begeleiding van een luidkeelse ‘waaaaauw’. Alle mooie blaadjes gingen dus mee naar huis, en daar kon er daadwerkelijk geknutseld worden.

Verdere benodigdheden

herfstknutsel met peuterNaast de blaadjes heb je maar slechts een paar andere materialen nodig, namelijk:

  • Mod Podge
  • Kwasten
  • Een lege glazen pot
  • Een waxinelichtje (niet op de foto)
Aan de slag

Als je alles verzameld hebt, wil je wellicht ook nog wat oude kranten of een kleed dat vies mag worden onder je werkje leggen om je tafel te beschermen. Bij dit werkje hoort namelijk gegarandeerd geklieder. 🙂

herfstknutsel voor peuter

Als eerst smeer je de glazen pot rondom helemaal in met mod podge. Een heel geconcentreerd werkje zoals je ziet!

Als je dat hebt gedaan, kun je rondom op het potje alle herfstblaadjes plakken en daar nog een laagje mod podge overheen smeren. Ninthe doopte steeds heel enthousiast haar kwast in de mod podge, de klodders vlogen ons haast om oren. Een geklieder, maar ook een hoop plezier!

herfstknutsel met peuter

Als alle blaadjes erop zitten, ben je in principe al klaar. Alleen nog even drogen! Dit was zo ongeveer het moment waarop dat ik dacht: dit lijkt in de verste verte niet op dat prachtige voorbeeld van pinterest, haha! Maar het werkje moest uiteraard nog wel drogen, dus ik was heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat.

Na wat droogtijd plaatste ik ’s avonds een waxinelichtje in het potje om het uiteindelijke resultaat te bekijken. En gelukkig: kaarslicht maakt alles mooier!

herfstkuntsel met peuter

Oké, het is nog steeds niet #pinterestperfect, maar het was een leuk knutselprojectje en ook Ninthe heeft ervan genoten. En vooral daarom dus leuk genoeg om met jullie te delen!

Heb jij nog leuke herfst DIY die we zeker eens moeten uitproberen? Laat het me weten in de reacties!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

2 gedachten over “DIY | Herfstknutselen met peuter”

Leuk als je een reactie achterlaat!