fotodagboek

Fotodagboek week 38 | Ninthe’s 2e verjaardag, speelafspraakjes & appels plukken

Dat was het dan. Mijn laatste weekje verlof. Het zit erop, uit met de pret. Vanaf morgen moet ik weer aan het werk. Maar niet voordat we nog even dat laatste weekje genoten hebben, en nog een hele speciale mijlpaal te vieren hadden. Ninthe werd namelijk 2 jaar! Kijk je mee met ons fotodagboek van afgelopen week?

Zondag 18 septemberfotodagboek

Hoewel vandaag nog niet de echte dag was, vierde we wel alvast Ninthe haar 2e verjaardag met familie en vrienden. Wat een heerlijke dag hebben we gehad. Je kon er hier al uitgebreid over lezen.

Maandag 19 september

fotodagboek

Maandag is de dag waarop Ninthe en Milas naar het kinderdagverblijf gaan, dus dit was mijn laatste vrije maandag! Dubbel en dwars nog even genieten van deze vrije uurtjes. Deze foto werd daar door de leidsters gemaakt. Milas had het er eerst echt niet naar zijn zin, maar inmiddels is hij helemaal bijgedraaid dankzij deze tips, en had hij een prima dag vandaag! En dat is ook wel te zien op de foto. 🙂 (En nu kan ik dus in ieder geval echt met een gerust hart gaan werken morgen!)

fotodagboek

Op het kinderdagverblijf was er de hele week feest, en daarom mochten ze vandaag verkleed komen. Prinses Ninthe was ook van de partij! Thuis speelde ze lekker verder in haar nieuwe speelhuisje.

fotodagboek

Een hele eigenwijze foto!

fotodagboek

En Milas laat bij thuiskomst even zien dat hij best wel een grote jongen is en zijn fles prima zelf kan vasthouden, haha.

Dinsdag 20 september

fotodagboek

En vandaag kon er dan toch echt eindelijk met al die leuke verjaardagscadeautjes gespeeld worden! Voordat Ninthe wakker was, zorgde ik ervoor dat beneden deze treinbaan klaar stond. Zo staat het meteen lekker uitdagend uitgestald en nodigt het uit tot spelen. Dat was dan ook het eerste wat ze ging doen na het ontbijt, en ze vermaakte zich er prima mee! Een geslaagd cadeautje.

fotodagboek

Maar ook de andere cadeautjes deden het goed en werd mee gespeeld. Zoals dit flesje voor de pop. Klein moedertje in spé!

fotodagboek

En hoewel ze vandaag niet jarig was, noch haar verjaardag vierde, was dit zo ongeveer het enige moment waarop ze de feestmuts op wilde en ik er snel even een foto van kon maken! Want op andere momenten weigerde ze deze pertinent!

fotodagboek

Zie je het vieze oogje van Milas? Daar heeft hij dus al last van sinds zijn geboorte en het gaat maar niet weg. Volgens de huisarts is het heel normaal en kan het zeker het eerste levensjaar nog wel aanhouden… Hoe vaak je het per dag ook schoonmaakt, het komt steeds weer terug helaas. Nu kreeg ik laatst een paar tips, bijv. om het schoon te maken met kamillethee of halfvolle melk. Dat ga ik dus zeker nog even proberen. Heb jij nog andere tips? Laat het me vooral weten!

Woensdag 21 september

fotodagboek

Op woensdag ging ik eerst verder met mijn naaiprojectje. Dit wordt een lang shirt/jurkje voor Ninthe. Ben nu al trots op het resultaat haha. Natuurlijk wel onder goede begeleiding, want zelf heb ik er echt geen kaas van gegeten. 🙂

herfstknutsel voor peuter

Aan het begin van de middag ging ik met Ninthe een herfstknutsel maken. Deze leuke DIY vind je hier.

fotodagboek

En omdat het prachtig weer was, kon er daarna heerlijk verder buiten gespeeld worden!

fotodagboek

Ninthe zorgde er ondertussen ook wel voor dat Milas zich ook niet hoefde te vervelen, haha!

fotodagboek

En vervolgens kwam er ook nog een leeftijdsgenootje spelen en zijn moeder kwam mee op bezoek. Gezellig!

fotodagboek

En ’s avonds gingen we nog eventjes met zijn allen een blokje om.

Donderdag 22 septemberfotodagboek

HIEP HIEP, HOERA! Vandaag was dé dag gekomen. Ninthe werd 2 jaar. We hadden het natuurlijk al uitgebreid gevierd, dus vandaag deden we niet echt iets bijzonders meer.

fotodagboek

In de middag gingen we op pad voor een korte boswandeling.

fotodagboek

Alhoewel er in het begin weinig van wandelen terecht kwam, want Ninthe ging steeds op de grond zitten of zag veel te veel andere interessante dingen om haar heen.

fotodagboek ninthe draagzak mama boswandeling

Milas zat bij papa in de draagzak, en werd uiteindelijk wat ongedurig van al dat stilstaan en slenteren. Daarom ging Ninthe daarna toch ook maar eventjes in de draagzak, zodat we nog lekker even een stukje konden wandelen. Hier zei ze zelf tegen Alexander dat ze op de foto wilde, haha.

Vrijdag 23 september

fotodagboek peuters in het wild

Vrijdagochtend gingen we net als vorige week naar Peuters in het Wild. Vandaag stond er een kabouter speurtocht op de agenda. Gelukkig hadden we alle kaboutervriendjes terug kunnen vinden en ook nog eens hun paddenstoelenhuisje mogen bewonderen!

fotodagboek milestone card rollen

En Milas had vandaag opeens het licht gezien wat rollen betreft. Hij probeert het wel al vaker, maar het lukt nog niet echt. Vandaag had hij echter helemaal de smaak te pakken, vooral toen hij ’s avonds op Ninthe haar bedje lag toen we Ninthe nog even gingen voorlezen. Zo’n matrasje rolt wellicht ook net wat gemakkelijker, maar elke keer als we hem op zijn buik neer legde rolde hij zo weer terug naar zijn rug! Van rug naar buik dat gaat nog niet.

Zaterdag 24 september

2016-09-24-10-52-57

Zaterdagochtend begonnen we de dag zoals gebruikelijk met de weekboodschappen. Vervolgens gingen Ninthe en ik weer naar Muziek op Schoot. Hier loopt ze door het gebouw met d’r eigen tasje (van de poppenwagen) die per sé mee moest haha. Zo heeft ze haar eigen drinken meegenomen deze ochtend.

fotodagboek landelijke appelplukdagen

’s Middags gingen we naar een boerderij in Heteren om onze eigen appels te plukken tijdens de Landelijke Appelplukdagen. Dit was een van 11 herfstactiviteiten die we dit jaar wilden doen! Wat een leuke ervaring was dat, en Ninthe smulde heerlijk van deze appeltjes vers uit de boom!

fotodagboek

Er was ook een klein springkussen op het erf, en dat vond Ninthe ook helemaal het einde. Proberen om te springen is momenteel sowieso echt een dingetje, dus op zo’n springkussen was dat al helemaal lachen. Maar het allerleukste was toch ook wel om er via het glijbaantje vanaf te roetsjen! Wieeeeeeeehh.

fotodagboek

En dat glijden werd thuis nog even gezellig voortgezet op onze eigen glijbaan! 🙂 Ninthe wilde vandaag trouwens zelf graag haar prinsessenjurk aan!

fotodagboek

En dan tot slot ook nog eventjes een fotootje van onze bink om dit fotodagboek mee af te sluiten! De avond sloten we met Ninthe trouwens iets minder gezellig af, want dat begint echt steeds meer terror te worden! Krijsen, brullen, gillen als ze naar bed moet, en dat houdt ze héél lang vol… Aaaargh! (Gouden tips zijn welkom!).

En nu dit online komt is het dus zondag. Echt definitief mijn aller laatste dagje verlof. SNIF!! We gaan er nog even lekker dubbel en dwars van genieten, en dan kan morgen het grote aanpassen weer gaan beginnen. Wish me luck!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

2 gedachten over “Fotodagboek week 38 | Ninthe’s 2e verjaardag, speelafspraakjes & appels plukken”

    1. Dankjewel! En ik ben bezig met een naaicursus dus het is allemaal onder goede begeleiding anders zou ik er ook niets van bakken, haha!

Leuk als je een reactie achterlaat!