Woezel & Pip themafeest | Ninthe’s 2e verjaardag

Zoals jullie al konden lezen over Ninthe haar tweede verjaardag, heeft ze een Woezel & Pip themafeestje gehad. Vandaag deel ik hoe dit thema er bij ons precies uitzag, dus wellicht kun je nog wat inspiratie opdoen mocht je ook zo’n themafeestje willen geven.

Woezel & Pip themafeest

Als ik denk aan een themafeestje, dan zijn er een paar dingen waarvan ik vooral vind dat ze in passende stijl moeten zijn. In de eerste plaats natuurlijk de uitnodigingen. Maar daarnaast ook de aankleding/versiering, de taart/hapjes en tot slot nog de traktaties. Van al deze aspecten zal ik laten zien hoe wij daar invulling aan gaven.

De uitnodiging

Bij een feestje hoort natuurlijk een uitnodiging, en ook deze wilde ik in Woezel & Pip stijl hebben. Voor Ninthe haar eerste verjaardag had ik zelf een papieren uitnodiging in elkaar geknutseld (ook in Woezel & Pip stijl). Maar deze keer durfde ik het aan om een digitale uitnodiging te maken dankzij de handige tips die ik hiervoor vond bij Fleur van MizFlurry.

uitnodiging-ninthe-basis

Dit is de basis van de uitnodiging die ik gemaakt had. Natuurlijk had ik er nog wel meer opstaan wat informatie betreft. Hiervoor zat er nog een extra ‘kolom’ aan het rechter gedeelte van de afbeelding. Daar stond alle relevante informatie op, zoals de tijden van het feestje, etc.

De versiering

Geen feest zonder slingers natuurlijk, en die zijn er van Woezel & Pip in ieder geval genoeg te vinden! Wij hadden één lange vlaggetjesslinger van Woezel en Pip hangen, en een setje ballonnen. Daarnaast hadden we ook servetjes binnen het thema gekocht, maar deze zijn we vergeten te gebruiken. Er zijn nog veel meer feestartikelen te koop mocht je daar naar op zoek zijn, onder andere hier.

Woezel & pip themafeest

Daarnaast hing er ook nog wat standaard versiering zoals gekleurde slingers en de ‘hoera Ninthe is jarig’ slinger die ik zelf gemaakt heb en die ieder jaar weer uit de kast mag komen, ook al past het eigenlijk niet zo goed bij het thema! 🙂

naamslinger

De rest van de aankleding hadden we zelf verzorgd. Zo hadden ons dressoir ingericht als soort van thematafel. Ter decoratie hing erachter crèpepapier in de kleuren blauw, geel en wit. Deze kleuren vond ik wel bij het thema passen (blauw = woezel & geel = pip en wit voor het leuke contrast).

Woezel & Pip themafeest

Manlief had voor de gelegenheid ook een raamschildering gemaakt. Hij kan goed schilderen, en ik had een afbeelding gevonden op google die ik graag op het raam wilde hebben. Zo was het voor iedereen in ieder geval duidelijk wat hier te doen was! Voor raamschilderingen gebruiken wij overigens nooit speciale verf, gewoon standaard acrylverf werkt ook prima. Dit gaat er nadien nog prima af met bijv. een ruitenkrabbertje.

Woezel & Pip themafeest

En ook op de voordeur werd het feestje groots aangekondigd. Ook dit plaatje vond ik door te googlen op ‘Woezel en Pip’ en bewerkte ik met een passende tekst. De foto’s bewerken deed ik overigens met het gratis programma paint.net, dat ik voor deze gelegenheid speciaal leerde gebruiken.

woezel en pip themafeest

En wat tot slot naar mijn idee natuurlijk niet kon ontbreken was een feestmuts! Uiteraard in passende stijl. Helaas dacht Ninthe daar anders over en die weigerde de hele dag consequent om de muts op te zetten, haha. Ach ja, het idee was leuk! 😉

Woezel & Pip themafeest

Taart & hapjes

De volgende uitdaging was de taart en de hapjes in thema stijl. Voor de taart liet ik bij HEMA een fototaart en fototompoezen maken. Ook hiervoor gebruikte ik een paar bewerkte en gepersonaliseerde afbeeldingen van Woezel en Pip. Via de website van HEMA kun je deze heel gemakkelijk uploaden en zo je eigen persoonlijke gebakjes bestellen. Super handig!

Daarnaast wilde ik ook nog enkele hapjes in thema maken. Ik had wat leuke ideeën gezien op Pinterest, en aan de hand daarvan maakte ik onder andere dit:

Woezel & Pip themafeest

Die kaasjes in de vorm van een 2 wilde ik eigenlijk op het stokje hebben, maar op de een of andere manier wilde dit niet lukken. De kaas brak iedere keer doormidden! Als iemand hiervoor de gouden truc heeft dan hoor ik het graag! 🙂 Verder is het gewoon een redelijk standaard prikkertje met gezonde hapjes, maar dan in thema gemaakt door het plaatje bovenop.

Woezel & Pip themafeest

Het plankje waar deze stokjes in staan is gewoon een simpel plankje waar mijn man wat gaatjes in heeft gemaakt met een klein boortje. Hierdoor bleven de stokjes netjes overeind staan en door het plankje wat te versieren kon het leuk gepresenteerd worden. Ik heb het Tovertuin Traktatie genoemd, omdat de Tovertuin onderdeel is van Woezel en Pip en ik het geheel zo wel samen vond passen.

Tot slot wilde ik nog een tweede hapje wat binnen het thema zou passen, en aangezien Woezel & Pip twee hondjes zijn vond ik ‘hondenkoekjes’ wel een leuk idee. Daarvoor kun je natuurlijk ieder willekeurig koekje gebruiken. Een bordje erbij dat zegt dat het hondenkoekjes zijn en je themahapje is klaar!

Woezel & Pip themafeest

De traktatie

En dan tot slot nog de traktatie. Ninthe mocht op twee plekken haar verjaardag nog eens extra vieren en dan daarbij trakteren. De eerste keer was bij muziek op schoot. Hiervoor maakte ik een wikkel voor om een doosje rozijntjes. Heel snel te maken, je hoeft eigenlijk alleen maar een afbeelding in de juiste maat af te drukken en je hebt al een passende wikkel! Naar wens kun je dit eventueel nog persoonlijk maken zoals ik gedaan heb met een fotootje van Ninthe en bijpassende tekst. Het is dezelfde afbeelding als die we ook gebruikt hadden voor de tompoezen.

Woezel & Pip themafeest

Voor het kinderdagverblijf vond ik het leuk om iets meer uit te pakken en wat creatiever aan de gang te gaan. Kom ik daar ook nog eens aan toe. Hiervoor maakte ik van papier een Woezel & Pip taart, en in ieder taartpuntje zit zo’n zelfde doosje rozijntjes verstopt. Het patroontje van zo’n taartpunt kun je hier vinden. Dan hoef je het alleen nog maar uit te printen op gekleurd papier en vervolgens uitknippen, in de juiste vorm vouwen en vastplakken. Tot slot kun je het nog versieren net zo je zelf wilt. In ons geval dus helemaal in Woezel en Pip stijl.

Woezel & Pip themafeest

Tot slot hadden we ook op het feestje zelf ook nog een soort van uitdeel cadeautje voor de kindjes, als ze weer naar huis gingen. Een variant op de welbekende ‘snoepzak’ die je vroeger wellicht wel eens mee naar huis kreeg na kinderfeestjes. Wij hadden wat Woezel en Pip uitdeelboekjes gescoord, en gaven deze mee aan de kindjes (voor zover we er aan dachten, want niet iedereen heeft er eentje gehad omdat wij gewoon te vergeetachtig zijn, oeps!).

Woezel & Pip themafeest

Dit was ons themafeestje in vogelvlucht. Ik vond het erg leuk om hiermee bezig te zijn. Vorig jaar hadden we ook al de intentie om een Woezel en Pip feestje te geven, maar veel verder dan de uitnodiging was ik toen niet gekomen. Dit jaar meer succes! Het was een erg leuk feestje.

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

6 gedachten over “Woezel & Pip themafeest | Ninthe’s 2e verjaardag”

  1. Echt heel gaaf! Ik ga ook eens kijken naar dat programma. Voor mijn dochter hebben we een My Little Pony feestje in de planning als ze twee word. Mijn zoon een piratenfeest volgende week.

Leuk als je een reactie achterlaat!