uitjestips oktober

Uitjestips oktober | Met o.a. de Kinderboekenweek en de ING OERRR Wilde Buiten Dag!

In oktober staan er weer vele leuke activiteiten gepland door heel Nederland, en ik zet de leukste weer voor je op een rijtje! Zo vindt deze maand onder andere de Kinderboekenweek én de Week van de Opvoeding plaats, dus dat belooft veel leuks! Kijk mee wat er zoal te doen is!

Uitjestips oktober
t/m 3 oktober – Festival 2 turven hoog Almere

Het festival 2 turven hoog stimuleert de ontwikkeling van kwaliteitskunst voor jonge kinderen van 0 t/m 6 jaar. Het internationale theaterfestival vindt alweer voor de 17e keer plaats in Almere. Kijk hier voor het programma.

uitjestips oktober 2 turven hoog
Festival 2 turven hoog
3 t/m 9 oktober – Week van de Opvoeding

Het thema van de week van de opvoeding is dit jaar: Contact. Tijdens de week van de opvoeding vinden er door het hele land diverse (gratis) activiteiten plaats. Niet alleen leuke activiteiten voor ouders en kinderen, maar ook interessante workshops of thema-avonden voor ouders. Bekijk het programma bij jou in de regio op de website.

5 t/m 16 oktober: Kinderboekenweek

Het thema van dit jaar is: Opa’s en Oma’s, voor altijd jong. Rond dit thema worden in vele boekenwinkels en bibliotheken diverse activiteiten georganiseerd. Bekijk vooral even het uitgebreide programma op de website!

15 t/m 21 oktober: Cinekid Festival Amsterdam

“Cinekid organiseert jaarlijks in de herfstvakantie het Cinekid Festival voor de jeugd (4-14 jaar) op de Westergasfabriek in Amsterdam en in ruim 30 filmtheaters door heel Nederland. Dit unieke evenement omvat alle aspecten van de media-industrie voor jong publiek en biedt naast kwalitatieve media ook workshops en masterclasses voor de kids. We vertonen meer dan 100 bijzondere films en tv-programma’s en creëren met de meest innovatieve tools, games, installaties en apps, de grootste digitale speeltuin van de wereld: het MediaLab. (Bron: website). Bekijk ook de website voor meer informatie en het actuele programmaoverzicht.

uitjestips oktober cinekid festival
Cinekid festival
16 oktober: ING OERRR Wilde Buiten Dag ‘s-Gravenland

Het is jammer dat Ninthe hier nog te jong voor is, want wellicht heb je eerder al gelezen dat wij wel fan zijn van OERRR. Voor € 1,25 per maand wordt je kind lid van OERRR en dan kun je gratis naar de OERRR Wilde Buiten Dag.  Het is een evenement voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. “Als Spotwachter leren ze wild te spotten, als Spoorzoekers gaan ze op zoek naar echte sporen in het bos, als Vuurmeester gaan ze vuur maken zonder lucifers…en nog veel meer!” Meer informatie vind je hier!

18 t/m 24 oktober: LEGO World Utrecht

Het grootste LEGO evenement ter wereld in de Jaarbeurshallen van Utrecht. Bouwplezier voor de hele familie! Kijk voor meer informatie op de website.

22 t/m 30 oktober: Sprookjesfestival Arnhem

Voor de 8ste keer wordt Arnhem omgetoverd tot sprookjesstad. Het thema van dit jaar is ‘Dromen en draken’. Er is een uitgebreid programma voor alle leeftijden, die je hier kunt inzien.

uitjestips oktober sprookjesfestival arnhem

28 & 29 oktober: Halloween Griezeltochten in Appeltern

Wist je dat de tuinen van Appeltern ook hartstikke leuk zijn om te bezoeken met kinderen? Ik kwam er laatst achter dankzij deze uittip van Meisje-Eigenwijsje. En er worden ook nog eens leuke activiteiten georganiseerd. Wat dacht je van deze Halloween Griezeltochten! Voor stoere kinderen vanaf 8 jaar!

Kortom, de maand oktober brengt ook weer heel veel leuks voor jong en oud! Naar welk uitje zou jij wel willen?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comments

comments

Een gedachte over “Uitjestips oktober | Met o.a. de Kinderboekenweek en de ING OERRR Wilde Buiten Dag!”

Leuk als je een reactie achterlaat!