Milas 5 maanden oud!

Gisteren, op 2 oktober, was Milas 5 maandjes oud. En zoals iedere maand ook deze keer weer tijd voor een update! Hoe gaat het nu met Milas, en hoe is hij gegroeid in de afgelopen maand? Je leest het weer aan de hand van 9 vragen die ik beantwoord. Lees je mee?

Hoe oud is je kindje?

Gisteren was Milas vijf maandjes oud.

Hoe lang is je kindje, en hoeveel weegt hij?

Afgelopen donderdag 29 september heeft Milas weer een controle gehad bij het consultatiebureau. Daar is hij natuurlijk gewogen en gemeten. Zijn gewicht zat nu op 7150 gram en zijn lengte op 69 centimeter. Dat betekent dat hij vooral in de lengte een enorme spurt heeft gemaakt en weer terug zit op de +1 lijn. Wat betreft gewicht is hij juist een beetje blijven hangen, en komt hij nu iets meer in de buurt van het gemiddelde.

Welke maat draagt je kindje

Maat 68 gaat nu langzaamaan toch echt wel over in maatje 74.

fotodagboek

Krijgt je kindje borst- of flesvoeding? Hoe veel en hoe vaak?
Krijgt je kindje al vast voedsel? Wat geef je en hoe vaak?

Milas krijgt flesvoeding, en het wisselt een beetje per dag en met zijn humeur hoe veel. De ene dag 4x 180 cc en de andere dag 5x 180cc. Meestal dat laatste. We zijn hierin erg zoekende geworden de afgelopen tijd, omdat Milas totaal geen regelmaat daarin laat zien en de ene keer zijn flesje gulzig leegdrinkt en de andere keer uren gefrustreerd blijft krijsen om vervolgens zijn flesje alsnog voor de helft te laten staan.

fotodagboek
Zelluf doen 🙂

De nachten werden ook steeds korter. Waar Milas eerst sliep tot ongeveer half 8, is het inmiddels steeds vaker half 6/6 uur. Daarom hebben we nu net besloten om zijn laatste fles iets op te hogen, om te kijken of dat nog verschil maakt.

Milas heeft de afgelopen maand ook verschillende hapjes gekregen. Het ene vindt hij lekker, zoals banaan. Andere dingen, zoals broccoli, dat was nog niet zo’n succes. Echter heb ik wel besloten om voorlopig eventjes te wachten om nog hapjes te geven, omdat ik het vermoeden heb dat hij er last van heeft. Wellicht dat zijn darmpjes er dus toch nog niet helemaal klaar voor zijn. Proberen we het gewoon over een tijdje opnieuw!

Wat zijn de laatste vorderingen in de ontwikkeling van jouw kindje? Wat heeft hij/zij kort geleden geleerd?

Ik heb een beetje het idee dat hij de afgelopen maand vooral heeft stilgestaan op dit gebied. Voor mijn gevoel is er niet zo heel veel gebeurd. Hij heeft een dagje gehad waarop hij op bed liet zien dat hij zich prima van zijn buik naar zijn rug kan rollen, maar daar is het ook bij gebleven. Over het algemeen frustreert het hem nog vooral als hij op zijn buik wordt gelegd.

milas 5 maanden

Ook het slapen gaat weer minder goed, het zijn vaak hazenslaapjes waarna hij wel nog moe is en het daarna een hele poos op een krijsen zet. Van lieverlee ga ik nu vaak maar een paar keer per dag wandelen, omdat hij dan in ieder geval het meest tevreden is. Gelukkig is wandelen voor Ninthe ook een klein feestje! Dan mag ze lekker zelf meecrossen op haar loopfietsje, of ook wandelen met de poppenwagen.

Ook al moet je twee kindjes niet vergelijken, je doet het natuurlijk toch. En dus vergelijk ik Milas regelmatig met Ninthe rond dezelfde leeftijd. Toen zat ze al in de triptrapstoel met stoelverkleiner, kon ze zich al best wel zelf vermaken en ‘speelde’ ze ook al veel meer. Milas is daarin echt wat luier minder snel. Ik merk dat ik stiekem toch best wel uitkijk naar het moment dat hij wat meer zelf kan en wat meer tevreden zal zijn.

milas 5 maanden
Ninthe probeert er ook voor te zorgen dat Milas zich niet hoeft te vervelen, haha!
Wat is het moeilijkste moment geweest afgelopen periode?

Waar het vorige maand op het kinderdagverblijf nog niet zo goed ging, daar gaat het nu inmiddels gelukkig wel goed en lijkt hij zijn plekje wel gevonden te hebben! Zo kon ik afgelopen maand toch nog met een gerust hart aan het werk!

Afgelopen maand heb ik het vooral met Ninthe te stellen gehad, maar als ik kijk naar momenten met Milas die ik het moeilijkste vond dan is dat toch wel de laatste week geweest. Hierin was hij wel erg ontevreden en ongedurig en het is erg lastig om te weten waar dit nou precies vandaan komt! Vooralsnog het vermoeden dat het met de hapjes te maken heeft, dus dat moeten we even proefsgewijs gaan ondervinden.

De afgelopen maand heeft Milas daarnaast ook een oorontsteking gehad. Dat was natuurlijk ook niet bevorderlijk voor zijn humeur maar gelukkig sloeg de antibiotica goed aan!

Wat is het mooiste moment geweest afgelopen periode?

Ik deelde dit filmpje al eerder, maar dit soort momentjes daar word ik nou echt blij van!

Het filmpje wordt eigenlijk al te laat ingestart, want Milas had daarvoor flink de slappe lach en het moment dat Ninthe ontdekte dat hij lachte om háár gekkigheid was helemaal fantastisch. Toen trok ze echt alles uit de kast en hing ze helemaal de clown uit. Heerlijk!

Dat was het weer voor deze maand! Wil je updates van eerdere maanden terug lezen? Kijk dan hier.

Liefs, Cindy

*Deze vragen uit de ‘mijn kind is .. oud’-tag zijn oorspronkelijk afkomstig van Welkom Baby’.*

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

3 gedachten over “Milas 5 maanden oud!”

Leuk als je een reactie achterlaat!