30-Day Declutter Challenge

30 dagen opruimen | De laatste 10 dagen!

De 30-Day Declutter Challenge zit er weer op! De laatste 10 dagen vond ik op voorhand het spannendste, omdat je dan toch iedere dag wel erg veel spullen moet uitzoeken om weg te doen. Ik vroeg me af of het ging lukken, al weet ik ook wel dat ik genoeg zooi heb dat eigenlijk weg zou kunnen. Vandaag een update over deze laatste 10 dagen!

De laatste 10 dagen van het 30 dagen opruimen

Over het geheel genomen vond ik de laatste 10 dagen van deze challenge inderdaad wel het pittigste! Maar dat komt niet omdat ik moeite had met het wegdoen van spullen, maar omdat ik moeite had om mezelf weer naar zolder of waar naartoe dan ook te slepen om zoveel spullen te gaan verzamelen. Ik heb deze laatste 10 dagen namelijk een beetje vals gespeeld. Soms vergat ik een dag of kwam het er een dag niet van om de challenge te doen, wat betekende dat ik de dag erop (of zelf nog een dag later) de challenge van de afgelopen dagen moest inhalen. En dan moest ik bijv. op één dag 22 + 23 + 24 spullen zoeken om weg te doen. En zo kon het dus ook gebeuren dat ik per ongeluk één dag zelfs dubbel heb gedaan, kwam ik achteraf achter haha! Oepsie…

Maar het weg doen de spullen an sich viel me best mee. En als ik een rondje door het huis en de schuren doe, denk ik dat ik nog wel een paar keer zo’n challenge kan doen! Ik heb amper het idee dat je verschil ziet. Maar goed, vooralsnog staat een deel van de spullen uit deze challenge dan ook nog in de schuur, dat moet natuurlijk vlug naar de kringloop gebracht worden nu de 30 dagen om zijn. En dan scheelt het vast al een heleboel meer!

Hieronder een overzichtje van wat er weg ging op deze laatste 10 dagen. Met een dubbele dag is dat dus wel wat meer geworden dan de beoogde 255 spulletjes, maar dat is alleen maar mooi meegenomen!

Dag 21

30-day declutter challenge

Een duik op de zolder leverde mij genoeg spulletjes op om weg te doen. Zoals bijvoorbeeld een aantal spulletjes van ‘Ikke’, met o.a. een invulboekje voor baby’s eerste jaar met bijbehorende tas, knuffel en spaarpot. Deze kregen we toen we voor Ninthe een spaarrekening opende, maar daar doen we verder niets mee. Ook hadden we daar nog wat geboorteversiering voor jongens en meisjes liggen die ook weg konden, en lag er nog een verdwaalde nintendo DS met spelletjes die ik te koop heb gezet.

Dag 22

30-day declutter challenge

Voornamelijk een hoop rode spulletjes die vandaag het huis mochten verlaten. Vroeger, toen ik nog thuis woonde, was mijn kamerkleur rood. Ik had een rode muur en rode aankleding. Tegenwoordig hebben we in huis de kleur paars, en na lang bewaren besloot ik eindelijk afstand te doen van de rode spulletjes. Verder nog o.a. een mand en wat koffertjes die weg gingen.

Dag 23

30-day declutter challenge

Vandaag kwam ik een paar pakken newborn luiers tegen die toch niemand meer past. Ook deed ik een heleboel tassen weg en een stapel met wikkeldekens die we niet meer gebruiken. Die aap hebben we 3x, dus ook daarvan besloot ik er eentje weg te doen.

Dag 24

30-day declutter challenge30-day declutter challenge

Hier ging dus ergens iets mis en zo had ik opeens een dubbele dag! Achja, dat ruimt in ieder geval wel lekker op zo! Te veel om alles op te noemen, maar onder andere een yogabal ging weg en het meerijdplankje van onze Stokke kinderwagen moet ik nog te koop zetten.

Dag 25

30-day declutter challenge

Een tas vol met kleding van mijzelf, die ik toch niet meer pas of niet meer aantrek. Weg ermee!

Dag 26

30-day declutter challenge

Een pakket met wasbare luiers die ik nog te koop moet zetten. Het zijn 20 luiers en 6 overbroekjes. Het maatje werd te klein voor Milas dus we zijn voor hem overgegaan op een groter maatje. Deze luiers zullen we dus niet meer nodig gaan hebben en kunnen verkocht worden.

Dag 27

30-day declutter challenge

Een simpele vandaag, maar wel eentje waar ik me al een poosje aan ergerde! Ik heb namelijk 27 slabbers met klittenband weg gedaan. Iedere keer als ik de was opruim, dan zitten die klittenband sluitingen helemaal aan kleding vastgeklit en daar wordt onze kleding ook niet mooier op! Ik wil ze dus allemaal weg hebben en gebruik alleen nog maar slabbers die je moet strikken of met een drukknoopje.

Dag 28 en 29

30-day declutter challenge

Twee vliegen in een klap vandaag. Voor dag 28 en 29 heb ik even een gedeelte van de te kleine kinderkleding doorgespit en zo alvast wat opgeruimd.

Dag 30

30-day declutter challenge

Oké, mijn echte uitdaging voor vandaag was eigenlijk dat ik 30 boeken weg wilde doen. Maar ik kon het niet over mijn hart verkrijgen, haha. Dus nou ja, in die challenge heb ik gefaald. Wie weet in de toekomst nog eens! In plaats van boeken koos ik ervoor om 30(+) tijdschriften weg te doen, die ik allemaal nog amper heb gelezen en daarom al die tijd heb bewaard voor als ik ze “ooit” eens zou gaan lezen. Nou, na jaren van verstoffen kan ik vast wel concluderen dat die ooit er toch nooit van komt. Dus: weg ermee! Het zijn tijdschriften van Pedagogiek in Praktijk, Schrijven Magazine en Zoom.nl.

Dat was het!

En zo is er dus een einde gekomen aan de 30-Day Declutter Challenge! Meer dan 446 spulletjes heb ik in deze dagen weg gedaan. En wat challenge betreft zit het er dan wel op, maar wat opruimen betreft nog lang niet! Dus beetje bij beetje hoop ik de komende tijd nog steeds meer te kunnen opruimen en wegdoen. Maar een goede start is op deze manier in ieder geval alvast gemaakt!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comments

comments

Leuk als je een reactie achterlaat!