6x Wat je als peuter mist uit de babytijd

Lieve Milas,

Ik wil je graag alvast een geheimpje vertellen. Blijf vooral maar zo lang mogelijk een klein baby’tje, want het is helemaal niet leuk om groter te worden! Ik zal je alvast zes dingetjes verklappen die ik als peuter mis uit de babytijd!

1. Enthousiast applaus

Als baby krijg je nog een enthousiast applaus voor iedere minuut die je op je buik blijft liggen met je hoofd in de lucht. Of als je omrolt. Of als je een speeltje probeert te pakken… En als ik precies hetzelfde doen? …. – Stilte! Uh HALLO?! Ik kan toch ook op mijn buik liggen en mijn hoofd in de lucht houden?! Klappen, graag!

2. Mijlpaal foto’s

Zo’n maandelijke foto met een kaartje in je hand, dat zou gewoon de rest van je leven doorgezet moeten worden! Ook al ben ik allang vijf maanden geweest. Ik wil gewoon ook met zo’n kaartje op de foto. Punt.

3. Fopspenen

Jij bent net zo’n eigenwijze baby als dat ik was en je wilt dus geen fopspeen. Maar serieus, als je als peuter zo’n ding tegen komt, dan weet je pas wat je al die tijd gemist hebt! Echt een gemiste kans dat je hem nu niet wilt! Ik heb gekrijst als een baby toen ik jouw tutje weer moest teruggeven. Jij wilde hem toch niet!

4. Flesjes

Nog zo iets wat ze je gaandeweg steeds meer afnemen: een lekker warm flesje melk! Het eerste jaar gooien ze je er vol mee, en dan moet je opeens zonder doen?! Als ik denk dat niemand kijkt, en als jij niet meer hoeft, dan pak ik gewoon lekker zelf stiekem een slokje.

5. Babyhapjes

Waarom op je eten kauwen als je het ook zo gepureerd en wel naar binnen kan slurpen?! Echt, babyvoeding is the bomb! Mama vindt het ook niet erg als ik op eet wat jij laat staan, zo eet ik tenminste lekker mijn groentes op!

6. Babyspeelgoed

fotodagboek

Allerlei speelgoed wat ik al eeuwen niet meer had gezien wordt voor jou opeens weer tevoorschijn gehaald. Tsjah, dat vind ik gewoon leuk! En dus wil ik er ook mee spelen!!

Kortom; je ziet het wel. Opgroeien sucks is niet leuk! Ze nemen je van alles af. Soms wil ik best ook nog wel eventjes baby zijn. Mezelf lekker laten vertroetelen en dingen gedaan krijgen gewoon simpelweg door te gaan huilen… Wat een luizenleventje! Maar ook voor jou zal dit ooit veranderen. En die tijd komt eerder dan je zou willen, dus bereid je maar vast voor!

Graag gedaan.

Liefs van je grote wijze zus,
Ninthe

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Comments

comments

Leuk als je een reactie achterlaat!