heupafwijking

Heupjesnieuws | Uitslag controle Ninthe

Gisteren was het ein-de-lijk zover: er stond weer een controle gepland voor de heupjes van Ninthe. De eerste controle sinds ongeveer een half jaar geleden besloten werd het natuurlijke herstel even af te wachten. Naarmate de tijd vorderde, kreeg ik steeds minder vertrouwen in de resultaten, en ook het laatste telefoongesprek met de orthopeed was niet zo positief. Hoe liep dit af tijdens de controle van gisteren?

Ik vond het best wel spannend en het was dan ook een langverwachte dag! Zoals gezegd was het laatste gesprek met de orthopeed niet zo positief, maar ik zag zelf ook in mijn ogen duidelijk tekenen dat het niet goed zat. In de eerste plaats het beenlengteverschil dat in mijn ogen groter lijkt te worden: dat kon erop duiden dat de heup uit de kom aan het gaan is. In de tweede plaats lijkt Ninthe pijn te hebben: ze zegt dat haar luier zeer doet, maar ik denk niet dat het haar luier is. In de derde plaats zei ook de arts op het consultatiebureau mij dat het er inderdaad niet goed uitzag. Ik was er dus al helemaal op ingesteld: slecht nieuws.

Als eerste mochten we gisteren een röntgenfoto maken en na een eerste protest werkte Ninthe goed mee en zo konden ze prima een foto maken. Daarna zouden we een half uurtje moeten wachten op de afspraak met de orthopeed. Dit half uurtje werd een uurtje, en dat werd anderhalf uur. Zie het dan nog maar eens gezellig te houden met een kleine peuter. Tegen de tijd dat wij aan de beurt waren, was Ninthe er dan ook al helemaal klaar mee. En wij trouwens ook.

heupafwijking
Bezigheidstherapie: een schoenlepel en propje papier omtoveren tot een glijbaan.
De uistlag

Maar naar laaaaang wachten waren we dan toch aan de beurt. We werden naar binnen geroepen, waar je altijd in een kamer komt terwijl de orthopeed in de andere kamer nog een patiënt aan het afronden is. Zelf hadden we dus al vrij zicht op de röntgenfoto. Met mijn boerenverstand dacht ik al meteen te zien dat het er niet goed uit zag.

Mijn verbazing was dan ook enorm groot toen de orthopeed binnenkwam en een van de eerste dingen wat hij zei was: Dat heupje ziet er goed uit. Ik viel bijna uit mijn stoel van verbazing. Wat zegt hij?!

heupafwijking
De röntgenfoto. De slechte heup voor de kijker rechts.

Maar hij vond het er dus echt goed uit zien! Niet dat het perfect is en dat de heupafwijking verholpen is. Nee, nog verre van dat. Maar de heup zat nog in de kom. En er zat zelfs wat vooruitgang in de ontwikkeling van het heupkopje. Het heupkommetje bleef wel nog wat achter.

Ik kon het niet geloven. Ik begon zelfs tegen te sputteren. En al die tekenen dan? En die andere arts die zag dat het niet goed was? Voor mijn gemoedsrust wilde hij best Ninthe nog wel even aan een lichamelijk onderzoek onderwerpen. Maar naar twee uur wachten, dacht Ninthe daar duidelijk anders over dus veel zin had ze er niet in. Dus in hoeverre dat iets heeft bijgedragen aan het oordeel: ik denk niets.

Even landen…

Maar hij vond de vooruitgang dus positief! En dat is natuurlijk hartstikke fijn en geweldig. Maar het moet echt nog even landen. Ik kan het nog niet geloven, zo overtuigd was ik dat de problemen erger werden. Ik werd er echt door overvallen. Hoe zit het dan met dat ze pijn heeft? Of met d’r beenlengteverschil? Eigenlijk heb ik daar nog geen antwoord op. Misschien moet ik daar nog even achteraan gaan. En dat het dan kan landen, en dat we dan een feestje kunnen bouwen vanwege weer een stapje vooruit!

Over ongeveer een half jaartje weer controle. En dat er dan hopelijk nog maar vele stapjes vooruit mogen volgen! En dat het natuurlijke herstel verder zo goed zijn werk gaat doen, dat een operatie nooit meer nodig heeft te zijn. Dat zou helemaal fantastisch zijn!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Bewaren

Bewaren

Comments

comments

4 gedachten over “Heupjesnieuws | Uitslag controle Ninthe”

  1. Fijn hoor, dat er toch vooruitgang is, ondanks jullie vermoeden! En het pamper probleem is misschien zo verholpen bij het zindelijk worden Cindy!

Leuk als je een reactie achterlaat!