fotodagboek

Fotodagboek week 41 | Ziek en ziekenhuis

Alweer een week voorbij gevlogen. Na twee hele drukke werkweken had ik het de afgelopen week ietsjes rustiger, en natuurlijk werd ik toen ziekjes. Ook brachten we nog een bezoekje aan het ziekenhuis. Kijk je mee met ons fotodagboek van afgelopen week?

Zondag 9 oktober

fotodagboek

Op zondag hadden we in de ochtend afgesproken met vrienden en gingen we ook met zijn allen gezellig lunchen. Er was ook een grote hond, en daar kon lekker mee gekroeld worden. Volgens mij herinnert Ninthe zich Baloe niet meer, maar ze blijft hondjes wel leuk vinden.

fotodagboek

Nog voordat de lunch helemaal klaar was, moesten we helaas alweer gaan omdat ik een avonddienst moest werken. Gelukkig stuurt papa dan altijd nog wat fotootjes zodat ik toch een beetje van het thuisfront kan meegenieten. Hier gingen ze wandelen en speelde Ninthe kiekeboe vanachter de lantaarnpaal. En ze had haar staartje uitgedaan dus het staat heerlijk omhoog die pluk.

Maandag 10 oktober

fotodagboek

Vandaag zag ik iedereen nauwelijks, omdat ik in de ochtend Milas en Ninthe al naar het kinderdagverblijf moest brengen en later op de dag zelf een avonddienst moest draaien. Alexander haalde ze dus op van het KDV en ging thuis gezellig met ze eten.

fotodagboek

’s Avonds werd nog de yogabal opgehaald die weg mocht tijdens de 30-Day Declutter Challenge. In gaf hem gratis weg, en kreeg in ruil een paar mooie bloemetjes die nu nog staan!

Dinsdag 11 oktober

heupafwijking

Op dinsdag moesten Alexander en ik allebei in de ochtend werken, maar in de middag gingen we samen met Ninthe naar het ziekenhuis. We moesten enorm lang wachten, dus probeerden op allerlei manieren voor vermaak te zorgen. Hier werd een schoenlepel omgetoverd tot een glijbaan! 🙂

heupafwijking

We moesten in het ziekenhuis zijn voor de langverwachte controle van haar heupjes. Ik had zelf een enorm voorgevoel dat het niet goed zou zijn. Hierboven de röntgenfoto van haar heupjes. De uitslag van deze controle kon je hier lezen.

fotodagboek

Het viel me vandaag ook nog op dat Milas zijn haren bovenop opeens best lang geworden waren. Met wat wax van manlief kon ik ze zelfs al best wel in model brengen en zo werd het opeens een stoere grote jongen!

Woensdag 12 oktober

fotodagboek

Op woensdag was ik vrij. Sinds maandagavond was ik al niet fit en hoewel ik alle dagen gewoon het programma had laten doordraaien hielden we vandaag een lekker rustige huis- tuin en keukendag. Kon Ninthe lekker d’r panda huispakje aan die je in deze shoplog wellicht ook al voorbij had zien komen.

fotodagboek

Vanavond november kan Ninthe 1 dag in de week naar de peuterspeelzaal. Vandaag kreeg ze dit van hen met de post thuisgestuurd. Super leuk dat ze dat doen! Eerder deelde ik zelf ook al 5 boekjes die je zou kunnen lezen ter voorbereiding hierop.

fotodagboek

Voor Milas zette ik vandaag de Ikea kinderstoel in elkaar. We hebben eigenlijk de stokke triptrap stoel voor hem, maar de overgang van babykuip naar gewone zitting vind ik daar best groot omdat het zitgedeelte erg ruim is. In de Ikea kinderstoel heeft hij veel meer steun en dat heeft hij vooralsnog echt wel nodig. Dus totdat hij echt helemaal zelfstandig kan zitten gebruiken we eerst eventjes deze stoel.

fotodagboek

Ik maakte samen met Ninthe ook nog en leuk herfstknutseltje uit een knutselpakket dat ze van haar oma gekregen had.

Donderdag 13 oktober

fotodagboek

Het rusten van de vorige dag had niet echt geholpen. In de nacht van woensdag op donderdag sliep ik erg slecht en kreeg ik koorts. Op donderdagochtend ging echter alweer om 5.30u mijn wekker omdat ik een vroege dienst moest draaien en ik besloot om toch gewoon te gaan. Voor zo’n dienst komt nooit meer vervanging en ik kon mijn collega’s niet in de steek laten. Zodra alle cliënten naar dagbesteding vertrokken waren ging ik echter ook wel weer zo snel mogelijk naar huis en verder bleef ik die dag zo veel mogelijk in bed. Gelukkig was Alex thuis voor een papadag. Bovenstaande foto was na een wandeling met Ninthe in de draagzak. Helemaal knock-out 🙂

Vrijdag 14 oktober

Ik voelde me vandaag wel weer iets beter, maar nog niet helemaal op en top. In de ochtend stond eigenlijk een speelochtend van de Mama’s Club gepland, maar het leek me beter om deze te annuleren.

fotodagboek

Dus begonnen we de ochtend lekker rustig, Ninthe deed wat spelletjes en oefende met dit spelletje fanatiek het tellen. Ze kan al heel goed tot 10 tellen, maar als ze echt dingen op een plaatje gaat tellen dan is dat toch nog best lastig. Maar ze vindt het zelf in ieder geval erg leuk om te doen!

Zaterdag 15 oktober

fotodagboek

Op zaterdagochtend ging ik met Ninthe naar muziek op schoot. Ze blijft hier enorm van genieten. In het lokaal staat ook een piano, wat voor alle kinderen een grote verleiding is. Aan het begin van de les ging de klep dan ook dicht, maar aan het einde werd er nog even fanatiek gebruik van gemaakt.fotodagboek

En vandaag kwam dit mooie speeltje binnen die we een poos gelden al besteld hadden: een wobbel! Super leuk en hij viel al meteen goed in de smaak bij Ninthe.

fotodagboek

’s Avonds aten we spruitenstamppot. Om het wat leuker te maken maakte Alexander een mooi ‘gezicht’ van Ninthe haar eten. Ik was net te laat want hier had ze er al mee zitten rommelen. 🙂 Maar ze vond het erg leuk om dat gezichtje te zien en ze zei ook nog eens ‘hmmm lekker!’ toen ze haar eerste hap nam. Dat had ik niet verwacht haha.

fotodagboek

Eerder deze week had ik het er nog met anderen over dat Milas eigenlijk nog helemaal niet echt dingetjes vast pakt en ook niets naar zijn mond brengt. En alsof hij even wilde laten zien dat hij dat best wel kan, deed hij dat vandaag opeens wel met dit speeltje!

En nu ik deze blog afrond is het alweer zaterdagavond en zit ik lekker met mijn benen omhoog op de bank rustig aan te doen. Rond een uur of 22 krijgen we nog de boodschappen thuis die we voor het eerst online hebben besteld. Scheelt weer een hele onderneming op de zaterdagochtend 🙂

Dat was weer onze week in vogelvlucht! Hoe was jouw week?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

2 gedachten over “Fotodagboek week 41 | Ziek en ziekenhuis”

Leuk als je een reactie achterlaat!