6 maanden oud! Hoe gaat het nu met Milas?

Hiep hiep hoera! Milas viert vandaag zijn halve verjaardag. Zes maanden zijn alweer voorbij gevlogen en het kleine baby’tje wordt al een hele knul. Vandaag een update over Milas en hoe het nu met hem gaat, zoals iedere maand aan de hand van zeven vragen.

Hoe oud is je kindje?

Een half jaar, oftewel zes maanden oud!

Hoe lang is je kindje, en hoeveel weegt hij?

Afgelopen donderdag zijn we weer bij het consultatiebureau geweest, en is Milas gemeten en gewogen. Hij was nu 69,5 centimeter, dus eigenlijk is hij maar een halve centimeter gegroeid sinds vorige maand. Maar toen had hij er ook al net een flinke groeispurt opzitten!

fotodagboek

En waar hij vorige maand in gewicht een beetje bleef hangen, heeft hij dat nu juist deze maand weer rechtgetrokken. Hij woog afgelopen week 7910 gram. Een kleine 8 kilo dus.

Zowel qua lengte als qua gewicht zit hij net iets boven het gemiddelde.

Welke maat draagt je kindje

Voornamelijk draagt hij maatje 74, af en toe nog een maatje 68.

Krijgt je kindje borst- of flesvoeding? Hoe veel en hoe vaak?
Krijgt je kindje al vast voedsel? Wat geef je en hoe vaak?

Eindelijk lijkt er een beetje ritme en regelmaat in de dag te komen, en zo ook in het eet- en drinkpatroon van Milas. Waar ik vorige maand de hapjes nog even uitstelde, gaat dit inmiddels erg goed en eet hij graag en veel! Dit betekent dat hij inmiddels nog maar 4 flesvoedingen krijgt, en dat dit er wellicht binnenkort drie zullen worden.

fotodagboek

Daarnaast eet hij graag fruit en dit gaat er qua hapje dan ook het beste in. Hij eet een potje van 125 gram met smaak leeg. De groentehap vindt hij nog iets minder aantrekkelijk.

Grof gezegd ziet het ritme met zes maanden er nu ongeveer zo uit:

7u               Papfles
10u            Fruit10.30u     Slaapje
12u            Fles + paar stukjes brood
15u           Fles (dit zal waarschijnlijk binnenkort vervallen en daarvoor in de plaats komt een babykoekje/soepstengel o.i.d.)
15.30       Slaapje
17.00       Avondhap
19.00       Papfles en lekker slapen!

Wat zijn de laatste vorderingen in de ontwikkeling van jouw kindje? Wat heeft hij/zij kort geleden geleerd?

Inmiddels gaat het slapen beter dan dat het vorige maand ging. Zoals gezegd begint er wat meer regelmaat in te komen en vaak gaat hij goed slapen. Als het een beetje tegenzit dan leggen we hem er gewoon iets vaker in, zodat hij toch nog zo veel mogelijk aan zijn slaap toekomst.

fotodagboek

Sinds afgelopen maand wil Milas opeens een fopspeen, wat iets meer rust heeft gebracht. Vorige week was hij nog wel onrustig, maar minder dan voorheen. De afgelopen dagen was hij echter een stuk vrolijker dan gewend. Erg goedlachs, en hij gaat langzaamaan toch steeds meer dingen proberen te doen.

Hij gaat wat meer spelen, probeert zichtbaar moeite te doen om vanaf zijn rug op zijn buik te rollen (lukt nog niet). Van zijn buik naar zijn rug lukt hem soms. Hij zit met het eten in een kinderstoel met stoelverkleiner en dit gaat erg goed. Over het algemeen vindt hij het zelf ook leuk en fijn om er zo bij te zitten.

fotodagboek

Verder gaat hij ook steeds meer geluiden maken en brabbelen. Soms zelfs zo hard dat Ninthe boos roept “Milas, niet praten!” haha. Hij heeft duidelijk door dat hij volume kan maken en vindt het vaak erg leuk om dit ook aan ons te laten horen.

Wat ik vooral erg typisch vind, is dat Milas niets in zijn mond stopt. Dit is toch een beetje dé manier voor kinderen om al van kleins af aan de wereld om hen heen te verkennen/ontdekken. Milas doet dit echter nauwelijks. De laatste tijd wordt het wel iets meer, dus misschien dat hij het nu een beetje door begint te krijgen.

Wat is het moeilijkste moment geweest afgelopen periode?

Vooral de aanhoudende onrust bij Milas is iets wat ik toch erg pittig vind. Ook de combinatie met mijn werk valt me soms zwaar. Overdag de kinderen, ’s avonds werken. Ik merk het ook aan mijn lichaam en waar ik normaal eigenlijk nooit ziek ben raakte ik afgelopen maand zelfs mijn stem kwijt. Mijn stem is weer zo goed als terug, en het hoesten wordt gelukkig ook steeds minder. De afgelopen weken heb ik zoveel gehoest, dat het net lijkt alsof mijn ribben erdoor gekneusd zijn. Autch!

fotodagboek

Nu Milas steeds meer zelf lijkt te gaan proberen/kunnen en nu hij de fopspeen heeft, lijken we langzaamaan toch echt in rustiger vaarwater te komen. Dat er nu ook steeds meer ritme in begint te komen vind ik zelf ook wel erg prettig!

Wat is het mooiste moment geweest afgelopen periode?

Een bijzonder moment, dat was een bijzondere ontmoeting. Afgelopen maand ontmoette we namelijk voor het eerst de vader van Alexander, oftewel Milas zijn opa. Nadat er jaren geen contact is geweest, hebben we hem nu dan toch kunnen ontmoeten. Je kon er al meer over lezen in dit fotodagboek.

En naast dit moment vooral gewoon de laatste dagen waarin Milas zo vrolijk is en een grote glimlach op zijn gezicht zet als hij me ziet. Dat hij heerlijk kan (schater)lachen als we samen spelen en dat hij steeds meer geniet en meekrijgt van de wereld om hem heen. Heerlijk! ♥

fotodagboek

Dat was het weer voor deze maand! Wil je updates van eerdere maanden terug lezen? Kijk dan hier.

Liefs, Cindy

*Deze vragen uit de ‘mijn kind is .. oud’-tag zijn oorspronkelijk afkomstig van Welkom Baby’.*

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Bewaren

Comments

comments

6 gedachten over “6 maanden oud! Hoe gaat het nu met Milas?”

Leuk als je een reactie achterlaat!