fotodagboek

Fotodagboek week 44&45 | Een overlijden, 1e keer peuterspeelzaal & komst Sinterklaas

De afgelopen weken is het rustig geweest op dit blog. Afgelopen weken hadden even wat andere dingen prioriteiten, en vandaag toon ik in vogelvlucht wat foto’s van deze twee weken. In deze twee weken kwam mijn schoonvader te overlijden (eerder las je al over een bijzondere ontmoeting met hem), ging Ninthe voor het eerst naar de peuterspeelzaal en bereidden we ons voor op de komst van Sinterklaas!

Zondag 30 oktober

fotodagboek milas zitten oma zee

Vandaag was een van de opa’s jarig! Daarom gingen we natuurlijk bij hem op bezoek om hem te feliciteren. Het is een lange reis vanaf ons naar Zeeland, maar Ninthe & Milas hebben gelukkig geen hekel aan autorijden dus dat gaat eigenlijk altijd prima!

Maandag 31 oktober

Ninthe en Milas gingen vandaag naar het kinderdagverblijf. Het is de laatste keer dat ze op maandag gingen, want per november had ik de opvangdag gewijzigd naar de dinsdag.

Dinsdag 1 november

fotodagboek

En doordat per november de opvangdag op dinsdag was, gingen ze dus vandaag weer. Voor een keertje dus twee dagen in de week. Dat was wel eventjes gek! Maar gelukkig deden ze het allebei wel goed. Alexander haalde ze aan het einde van de dag op omdat ik moest werken, en hier zaten ze gezellig met zijn drietjes aan tafel.

Woensdag 2 november

milas-6-maanden

Vandaag een dag met hoogte- en dieptepunten. We vierde Milas zijn halve verjaardag en Ninthe bracht voor het allereerst een bezoekje aan de peuterspeelzaal. Maar het was ook de dag waarop mijn schoonvader kwam te overlijden.

Donderdag 3 november

fotodagboek

In de ochtend ging ik nog werken, en Alexander had per vandaag verlof. In de middag hadden we al een oriëntatie gepland staan op een basisschool hier in de buurt, en die lieten we wel gewoon door gaan. Het was een prachtige school die (zoals we al verwachtten) erg goed bij ons in de smaak viel. Helaas is er wel (nu al) een wachtrij voor het jaar van Ninthe, dus ik ben blij dat we er redelijk vroeg bij zijn. Hopelijk voor ons vallen er nog wat kindjes af van de wachtrij en kan Ninthe alsnog naar deze school toe. Want dat willen we graag! Milas is ook meteen maar ingeschreven.

Terwijl Alexander ’s avonds met zijn broer had afgesproken, was oma hier bij ons en Ninthe en Milas vermaakte zich prima. Milas vond het erg leuk om door het raam te kijken naar wat er buiten allemaal gebeurden!

Vrijdag/zaterdag/zondag 4/5/6 november
fotodagboek
Grote zus spelen en Milas helpen met eten 🙂

Dit weekend hadden we een vriendenweekend gepland staan, en ook dat lieten we gewoon doorgaan. Even een rustig weekendje lekker er tussenuit in goed gezelschap. We hadden een huisje gehuurd op een boerderij. Ninthe heeft het er nu nog over. Het was een geslaagd weekend.

fotodagboek

Doordat ik momenteel aan het overstappen ben op een nieuwe laptop, heb ik maar heel weinig foto’s bij de hand van dit weekendje. We gingen echter lekker wandelen in de polder, kregen een rondleiding op de boerderij en er werd nog een kasteeltje bezocht waar Ninthe een mega driftaanval kreeg. Zo erg dat meerdere mensen zelfs aan Alexander kwamen vragen of het wel goed ging. Ikzelf was toen in het huisje gebleven omdat Milas lekker lag te slapen.

Maandag 7 november

Vandaag was de crematie van mijn schoonvader. Alexander en ik gingen er heen, en Ninthe en Milas bleven thuis samen met oma.

Dinsdag 8 november

fotodagboek

Vandaag hadden we nog samen verlof. Milas en Ninthe zaten op het kinderdagverblijf, en wij hadden zelf een rustig dagje. We brachten ook nog een bezoekje aan de Ikea, waar we onder andere een poppenbedje scoorde voor Ninthe. Een dikke hit!

Woensdag 9 november

fotodagboek fotodagboek

Ninthe ging weer naar de peuterspeelzaal in de ochtend, en ook deze keer deed ze het weer redelijk goed. Verder begon vandaag het Sinterklaasjournaal weer, en daarom troffen wijzelf ook wat voorbereidingen voor komst van de Sint en zijn Pieten!

fotodagboek

Ook maakte Alexander dit handig opstapje voor Ninthe met twee producten die we bij de Ikea gekocht hadden (daarover later wellicht meer). Zo kan ze op een veilige manier meehelpen aan de aanrecht, en ze vindt het zelf helemaal fantastisch!

Donderdag 10 november

fotodagboek

In de ochtend bracht ik eerst een bezoekje aan de consultatiebureau en daarna had ik een draagworkshop bij mij thuis om te leren rugdragen. Ik vind het nog erg spannend om Milas zo op mijn rug te knopen maar het gaat best goed! Nu blijven oefenen en dan wordt het vast vanzelf vertrouwder.

Vrijdag 11 november

fotodagboek

In de ochtend gingen Ninthe, Milas en ik weer naar peuters in het wild. Omdat het best mooi weer was gingen we ’s middags nog een keertje even lekker wandelen. Verder liet ik Milas vandaag voor het eerst uit een bekertje drinken. Een grote knoeiboel natuurlijk, maar hij leek wel door te hebben wat een beetje de bedoeling was!

fotodagboek
Smile!
Zaterdag 12 november

fotodagboek fotodagboek

Vandaag was het dan zover. Sinterklaas kwam in het land! In de middag zou hij zelfs ook hier in Ede aankomen, en in eerste instantie wilden we eigenlijk gaan kijken. Maar uiteindelijk besloten we toch om dat niet te gaan doen en bleven we lekker thuis. We keken de intocht uiteraard wel op de tv. Onze kleine hulppietjes waren er helemaal klaar voor! En ’s avonds werden uiteraard de schoentjes gezet.

fotodagboek

Dat waren twee weken in vogelvlucht! Misschien een beetje rommeliger en incompleter dan anders, maar ach ja soms loopt dat ook maar even zo! Nu weer terug proberen te komen in het normale ritme. En hoe gaat het met jullie?

Liefs, Cindy

Eerdere fotodagboeken terugkijken? Dat kan hier!

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Bewaren

Comments

comments

2 gedachten over “Fotodagboek week 44&45 | Een overlijden, 1e keer peuterspeelzaal & komst Sinterklaas”

Leuk als je een reactie achterlaat!