ikea keukenhulpjea

DIY: Veilig keukenhulpje met 2 Ikea producten

Ninthe helpt graag overal aan mee. Maar voor sommige dingen is ze nog net te klein: helpen aan het aanrecht bijvoorbeeld. Ze kan er simpelweg niet bij. En op een krukje of opstapje is dat niet altijd even veilig. Totdat we onlangs een hele simpele oplossing tegen het lijf liepen dat heel gemakkelijk zelf te maken is!

ikea keukenhulpjea

Dit is het eindresultaat, en het is een hele simpele en goedkope creatie aan de hand van twee Ikea producten. Wat je hiervoor nodig hebt van de Ikea:

Het opstapje/krukje Bekvam (€ 9,99)
Het krukje Oddvar (€ 7,99)

Verder heb je nog een schroevendraaier en wat extra schroeven nodig.

Zo maak je het

Het maken van het veilige keukenhulpje is heel eenvoudig! Het Bekvam krukje zet je in elkaar volgens de gebruiksaanwijzing. Vervolgens ga je het Oddvar krukje in elkaar zetten volgens de gebruiksaanwijzing, alleen laat je de zitting en een van de tussenbalkjes achterwegen.

Als je hem verder in elkaar hebt staan, dan zet je de zitting met wat schroeven vast op de onderkant van het krukje. Let op! Ga hierbij niet op de zitting leunen, want daarvoor kan het krukje nu nog niet het gewicht goed verdelen. Manlief deed dit dus, met als gevolg dat de zitting krak zei. 🙂

Vervolgens schroef je het Oddvar krukje met de zitting vast op de bovenste trede van het Bevkam opstapje en klaar is Kees! Je veilige keukenhulpje is gemaakt. Je kindje kan zelf leren om er op en af te klimmen, maar zal er niet zomaar vanaf kunnen vallen. Je kunt hem uiteraard nog in iedere gewenste kleur verven mocht je dat willen.

Bij ons wordt hij van begin af aan graag gebruikt en Ninthe is super trots als ze kan helpen bij de afwas of bijvoorbeeld zelf haar handen kan gaan wassen! Ideaal.

ikea keukenhulpjea
Afwashulpje! 🙂

Lijkt dit je ook wat, of heb jij wat anders hiervoor in huis? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de reacties!

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

6 gedachten over “DIY: Veilig keukenhulpje met 2 Ikea producten”

Leuk als je een reactie achterlaat!