uitjestips

Uitjestips December | Van SintDaaag tot Dickens Festijn

Sorry! Was ik toch zomaar vergeten om vorige maand de leukste uitjes van november voor je op een rijtje te zitten. Dus bij dezen weer terug van weggeweest: de uitjestips! Ditmaal voor december. De maand waarin we Sinterklaas uitzwaaien, en de kerst verwelkomen. Er staat dan ook genoeg leuks te gebeuren. Hieronder wat hoogtepunten!

t/m 5 december – Huis van Sinterklaas Utrecht

Het kan nog net aankomend weekend! Als je nog niet vol gepland zit met pakjesavonden, is een bezoekje aan het Sinterklaashuis in Utrecht wellicht nog de moeite waard! Er zijn allerlei avonturen te beleven! Kijk voor meer informatie op de website.

6 december – SintDaaag Wijk bij Duurstede

En als je het Sinterklaas seizoen goed wilt afsluiten, dan kan dat door Sinterklaas te komen uitzwaaien. Bijvoorbeeld op 6 december in Wijk bij Duurstede! Meer informatie vind je hier.

uitjestips
bron: ijsbeelden.nl
10 dec t/m 5 feb – Nederlands IJsbeelden Festival Amsterdam

Winterkleding aan, want bij deze activiteit is het 8 graden onder nul! Het IJsbeelden festival is een unieke muziekreis van sneeuw en ijs. Spectaculaire ijssculpturen met als thema ‘Music Inspires. Bekijk de website voor meer informatie.

17 & 18 december – Dickens Festijn Deventer

Door heel Nederlands worden er diverse Dickens evenementen gehouden, maar die in Deventer is misschien toch wel de bekendste. Op 17 & 18 december komt de wereld van Dickens daar weer helemaal tot leven. Beleef de magie van de 19e eeuw alvast met dit kleine voorproefje van het Dickens Festijn:

27 t/m 29 december – Oliebollenfeest in het Land van Jan Klaassen in Braamt

Het Land van Jan Klaassen – vlakbij Arnhem – is een uniek pretpark voor kinderen met het grootste Poppentheater van Nederland. En tijdens het Oliebollenfeest zorgt Katrijn voor oliebollen voor alle gasten. Bekijk ook de website!

Natuurlijk is  dit overzichtje nog maar een kleine greep uit de selectie en is er in de hele maand december nog veel meer te beleven! Van de vele winterfairs tot kerstmarkten en Dickens Festijnen; kijk voor een compleet overzicht en allerlei activiteiten in jouw regio ook eens op deze website.

Welk uitje zou jij niet willen missen in december?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Bron uitgelichte afbeelding: dickensfestijn.nl

Comments

comments

Leuk als je een reactie achterlaat!