7 maanden

Milas 7 maanden!

Lijkt het nog gisteren dat we Milas zijn halve verjaardag vierde, is er zo alweer een maandje bijgekomen. Vandaag is Milas namelijk alweer 7 maandjes in ons midden, en deel ik weer de maandelijkse update met jullie. Hoe gaat het nu met Milas?

Hoe oud is je kindje?

Vandaag 7 maanden!

7 maanden

Hoe lang is je kindje, en hoeveel weegt hij?

Sinds de vorige update is de lengte van Milas niet meer gemeten. Hij was toen 69,5 centimeter dus hij zal ondertussen vast de 70 centimeter gepasseerd zijn. De laatste keer dat hij gewogen is, is ook al eventjes geleden en toen woog hij 8220 gram. Dat zal inmiddels misschien ook wel iets meer zijn!

Welke maat draagt je kindje?

Voornamelijk maatje 74, heel af en toe nog maatje 68 als dat groot genoeg valt.

Krijgt je kindje borst- of flesvoeding? Hoe veel en hoe vaak?
Krijgt je kindje al vast voedsel? Wat gaaf je en hoe vaak?

Qua ritme is er niet zo heel veel veranderd sinds de vorige update. Wel is het flesje van 15u inmiddels vervallen, wat betekent dat Milas nog maar drie flesjes per dag krijgt (ontbijt – lunch en voor het slapen). In plaats daarvan krijgt hij nu een babykoekje en/of wat fruit.

fotodagboek

Daarnaast zijn de andere momenten waarop hij vast voedsel kreeg ook uitgebreid, daarvan is hij ook meer gaan eten inmiddels. Zo eet hij in de ochtend ondertussen al met smaak 200 gram fruit weg en ook zijn avondhap gaat er inmiddels goed in. Vorige maand vond hij dat allemaal nog niet zo aantrekkelijk maar ook daar eet hij nu meestal met smaak 200 gram van op.

Wat zijn de laatste vorderingen in de ontwikkeling van jouw kindje? Wat heeft hij/zij kort geleden geleerd?

Ik vind dat Milas in de laatste maand echt enorm veranderd en gegroeid is! Hij is veel vrolijker en actiever geworden! Waar ik me nog zorgen maakte omdat hij eigenlijk niet echt speelde, begint zijn interesse daar nu echt flink voor te groeien. Hij is veel meer bezig met speelgoed, al gaat het allemaal nog erg onhandig. Hij probeert ook steeds meer dingetjes vast te houden (en soms zelfs naar zijn mond te brengen) maar vaak valt het ook al wel weer snel op de grond. Maar het begin is er in ieder geval, en hij vindt het zelf inmiddels ook helemaal leuk!

fotodagboek

Hij lijkt vooral interesse te hebben in dingen die rond zijn, zoals ballen en ballonnen. Er liggen twee ballonnen in zijn box, nog van papa’s verjaardag, en die vindt hij helemaal fantastisch! Maar ook speelgoed dat beweegt/muziek maakt heeft heel erg zijn interesse.

Sowieso is hij kwam beweging ook een stuk actiever geworden. Hij rolt veel actiever van zijn rug naar zijn buik en terug. Ook probeert hij te kruipen, maar dat wil nog niet zo lukken.

fotodagboek

Wat is het moeilijkste moment geweest afgelopen periode?

In de afgelopen maand was het de periode waarin Milas leerde dat we bij hem weg kunnen lopen en hem alleen kun laten. Dat betekent dat hij zo’n twee weken wat meer humeurig/hangerig/huilerig was. Als je bij hem weg ging, was het al sneller huilen en als je bij hem was, was alles een stuk beter.

Vooral ’s nachts had hij er ook opeens last van en twee weken lang heeft hij best wel slechter geslapen ’s nachts. We moesten er dan meerdere keer uit om hem te troosten. Gelukkig is die fase inmiddels een beetje bekoeld en komt hij weer lekker de nacht door.

Wat is het mooiste moment geweest afgelopen periode?

Lastig om een specifiek moment te noemen, maar ik vind dat broer-zus dynamiek tussen Ninthe en Milas toch echt wel een van de mooiste dingen om steeds te zien. Ninthe moet soms ook niets van hem hebben, maar Milas is verzot op Ninthe en vindt haar erg fascinerend.

fotodagboek

Maar Ninthe wordt toch ook wel steeds meer een trotse en bezorgde grote zus. Als hij zijn speentje verliest onderbreekt ze alles waarmee ze bezig was om hem de speen te geven. Als hij rolt of speelt gaat ze enthousiast staan klappen en roept ze ons om te vertellen wat Milas aan het doen is. Soms vraagt ze erom dat Milas bij haar komt zitten en dan slaat ze heel liefdevol een arm om haar heen.

Wat wel een heel mooi moment was, was toen ik met Milas op de bank zat. Ze sloeg een arm om hem heen om hem te knuffelen. Daarna keek ze naar mij, en vervolgens sloeg ze ook een arm om mij heen om ons samen tegelijkertijd te knuffelen. Groepsknuffel!

fotodagboek

Dat was het weer voor deze maand! Wil je updates van eerdere maanden terug lezen? Kijk dan hier.

Liefs, Cindy

*Deze vragen uit de ‘mijn kind is .. oud’-tag zijn oorspronkelijk afkomstig van Welkom Baby’.*

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

2 gedachten over “Milas 7 maanden!”

Leuk als je een reactie achterlaat!