fotodagboek

Fotodagboek week 48 – Alweer een longontsteking

Het is weer zondag, dus ik heb weer een nieuw fotodagboek klaar staan van de afgelopen week! Een week die gezellig begon met een dagje Burgers’ Zoo, maar die al snel weer omsloeg omdat Ninthe alweer ziek werd en een longontsteking bleek te hebben. Hierbij de foto’s van afgelopen week!

Zondag 27 november

Jeej! Vannacht was Sinterklaas weer langs geweest en hij had een cadeautje achter gelaten voor Ninthe en voor Milas. Ninthe mocht deze dus in de ochtend allebei de cadeautjes uitpakken en ze had vooral interesse in het cadeautje van Milas haha.

fotodagboek fotodagboek

Verderhadden we een leuk dagje in de planning, we gingen namelijk naar Burgers’ Zoo. Ninthe vindt de dierentuin echt fantastisch, en ik had haar de avond ervoor al verteld dat we zouden gaan. Het was dan ook het eerste wat ze ’s ochtends zei toen ze wakker was. “Dierentuin?” Haha. We hadden en leuk dagje!

fotodagboek fotodagboek

Nog even lekker lunchen in de dierentuin! Milas ook gezellig mee aan tafel.

fotodagboek

Toen we halfweg de middag weer thuis waren, hadden we verder een relax dagje. Ninthe en Milas lekker samen knuffelend op de bank! 🙂

Maandag 28 november

fotodagboek

Het leuke dagje van gisteren was vandaag verdwenen als sneeuw voor de zon. In de ochtend ging het nog wel redelijk, maar toen kwam mijn schoonmoeder oppassen en net voordat ik weg wilde gaan voelde ik opeens dat Ninthe enorm aan het gloeien was. Haar temperatuur leek met de minuut te stijgen en ze werd weer hartstikke ziek. Ze was al langer weer flink aan het hoesten, maar nu liep de koorts dus ook opeens flink op. Ze had een beroerd dagje en ik moest helaas werken en kon er dus niet voor haar zijn.

Dinsdag 29 november

fotodagboek

Normaal gesproken moet ik altijd op dinsdag werken, maar heel toevallig was ik vandaag vrij dus dat kwam deze keer goed uit! Ik liet Milas wel gewoon naar het kinderdagverblijf gaan, zodat ik alle aandacht voor Ninthe kon hebben vandaag. Ze had voornamelijk een rustig pyjama dagje op de bank met veel tv kijken. Het leek vandaag wel weer iets redelijker te gaan.

fotodagboek

Er werd zelfs nog eventjes gespeeld. Maar ze was best benauwd en als ze ook maar iets meer deed dan stilzitten moest ze er al echt zwaar van ademen, de arme schat.

Woensdag 30 november

7 maanden

Vandaag hield ik met Milas alvast zijn maandelijkse fotoshoot met Winnie the Pooh voor zijn zeven maanden foto en de zeven maanden update. Wat een heerlijk ventje is het toch, he! 🙂

Verder geen foto’s vandaag, maar met Ninthe ging het toch weer niet zo goed. Ze was de hele dag flink huilerig en zo aan het hoesten en hijgen. In de ochtend had ze tot half 12 in bed gelegen, en in de middag was ze niet echt te genieten. Uiteindelijk besloten we om haar maar op tijd weer naar bed te doen, dus om half 6 lag ze er al in. Maar hoe moe ze ook was, ieder half uur werd ze huilend en hoestend wakker. Ik besloot toen om toch maar de huisartsenpost te bellen.

Gezien het verleden van Ninthe, waarbij ze nog geen half jaar geleden ook al een longontsteking had, en we daarnaast in augustus ook nog eens in het ziekenhuis zaten met een luchtweginfectie waarbij ze wat extra zuurstof nodig had, wilde ze haar nu toch ook wel even zien ter beoordeling. En de huisarts waar we terecht kwamen vermoedde toch weer een longontsteking dus kreeg ze weer een antibioticakuur voorgeschreven…  Diezelfde avond kreeg ze nog de eerste dosis en nu was het maar hopen op een snel herstel!

Donderdag 1 december

fotodagboek

Vandaag moest ik heel lang werken en daar baalde ik behoorlijk van. Om 11u ging ik al van huis, en om 23u was ik pas weer thuis. Regelmatig kreeg ik (foto)updates van het thuisfront, maar daar was het niet zo’n gezellig dagje en was Ninthe eigenlijk voornamelijk aan het huilen. Toen ik haar ’s ochtends temperatuurde had ze ook nog steeds 39 graden koorts. Vandaag leek er dus nog geen schot in te zitten.

Vrijdag 2 december

fotodagboek

In de ochtend sliep Ninthe eerst nog een hele poos uit, en toen Milas ook weer voor zijn eerste slaapje op bed lag had ik tijd om even de stokke triptrap voor hem in elkaar te zetten en te kijken of hij daar al goed in kon zitten. Dat ging best goed en hij vond het zelf ook wel leuk geloof ik!

fotodagboek

Eind van de ochtend werd Ninthe wakker, nog even aanzien hoe de dag zou verlopen. Koorts was gelukkig een heel eind gezakt!

fotodagboek

En in de loop van de dag knapte Ninthe zelf toch ook eindelijk echt weer heel goed op! Ze was nog zeker wel wat benauwd en flink aan het hoesten, maar ze was een stuk vrolijker en kon ook weer leuk spelen!

fotodagboek

En ook Milas vermaakte zich helemaal prima in zijn nieuwe stoel! Met het blad erbij kan hij eindelijk lekker zittend spelen, omdat hij had daardoor wat minder makkelijk op de grond kan gooien.

Zaterdag 3 december

Vandaag werd alles klaargestoomd voor de sinterklaasochtend die we de volgende dag zouden houden. Alexander maakte een mooie mijter met de M van Milas, maar Ninthe vond hem zelf toch ook wel erg interessant! 🙂

In de ochtend besloten we ook om gewoon met Ninthe naar muziek op schoot te gaan. Ze was inmiddels weer wat fitter, en wilde zelf ook graag gaan. Maar in de les merkte ik toch wel dat het al snel een beetje te veel voor d’r werd en ze behoorlijk moe was!

Milas gaat sinds vorige week ook naar muziek op schoot en lijkt het ook erg leuk te vinden! Van muziek maken/voor hem zingen wordt hij echt helemaal zen. 🙂

En nu is het zondag, en vandaag hebben we dus pakjesochtend! Ben benieuwd hoe Ninthe het zal vinden. Wij hebben er in ieder geval zin in en zijn er klaar voor! Ga jij nog Sinterklaas vieren vandaag? Een fijn dag in ieder geval!

Liefs, Cindy

Eerdere fotodagboeken terugkijken? Dat kan hier.

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

Comments

comments

Een gedachte over “Fotodagboek week 48 – Alweer een longontsteking”

Leuk als je een reactie achterlaat!