zwarte piet

Pietenliefde

Het Sinterklaas seizoen loopt inmiddels weer op zijn eind voor dit jaar, en het was voor ons de eerste Sinterklaas die Ninthe echt bewust meemaakte. En ze zat er meteen volop in, wat een fantastische tijd heeft ze gehad. Zo kon je in het fotodagboek van week 47 al lezen dat Ninthe de dag van haar leven leek te hebben toen Sinterklaas en de Pieten op mijn werk langs kwamen. Daarover vandaag meer!

Pietenpret

De personeelsvereniging van mijn werk hadden een Sinterklaasochtend georganiseerd waar wij als medewerkers met onze kinderen aan deel konden nemen. Ik had Milas nog niet opgegeven, omdat hij slaapt rondom de tijd dat dit plaats vond en er voor hem toch nog niks aan is. Ninthe is er nu daarentegen wel oud genoeg voor, dus gingen we er samen naar toe.

In het begin kon er nog lekker rond gerend en gespeeld worden, en waren er wel al wat Pieten aanwezig. Dit was voor Ninthe al een groot feest. Ze vond de Pieten fantastisch en rende steeds van de ene Piet naar de andere Piet. Het liefst was ze steeds in hun nabijheid.

fotodagboek

Hij komt, hij komt!

Toen iedereen een beetje gearriveerd was, was het tijd om echt van start te gaan en werden er Sinterklaas liedjes gezongen in de hoop dat hij natuurlijk binnen zou komen. En dat deed hij! Ninthe was in het begin zo hard aan het rondrennen dat ze het niet eens in de gaten had, maar toen ze het eenmaal door had was ze niet meer bij hem weg te slaan. Het liefst hing ze volgens mij constant aan zijn rokken, haha.

sinterklaas zwarte piet

Terwijl Sinterklaas de menigte toespreekt, hangt Ninthe gezellig bij de hoofdpiet in de armen haha.

zwarte piet

Gezellig hoor al die Pieten!

4 leuke activiteiten

dsc_0172

Na het ontvangst werd de hele groep in vieren gesplitst en gingen we allerlei activiteiten doen. Wij gingen als eerst naar de kleur/knutsel activiteit. Ninthe zette drie krasjes op het papier, en daarna had ze het wel weer gezien. Ze wilde gewoon bij Sinterklaas of de Pieten zijn! Gelukkig kon ik haar met een mandarijntje toch nog even verleiden om de tijd uit te zitten tot we door mochten naar de volgende activiteit! 🙂

dsc_0192

Dat was het versieren van een speculaaspop. Nog voordat we begonnen had ze er al een hap uit genomen, haha. Maar dat versieren vond ze toch ook wel interessant, vooral om de koek met een kwastje in te smeren met suikerlijm.

dsc_0204

De derde activiteit was dat er een Sinterklaas verhaaltje voorgelezen werd. Alle kindjes bleven netjes op de bank zitten, maar dit was voor Ninthe toch echt wel lastig. Af en toe even rondrennen, zien wat er allemaal te doen was, slaan op een trommel in de hoek en vervolgens weer terug naar het boekje om ook in de gaten te houden wat daar gebeurd! En toen kwam ook Sinterklaas nog even bij onze activiteit kijken. Gezellig!

dsc_0308

zwarte piet

En bij de laatste activiteit kon ze zichzelf helemaal uitleven in de gymzaal. Waar ze eigenlijk alleen maar het springkussen van verkend heeft, want dat vond ze gewoon geweldig. Zeker toen ook nog eens Zwarte Piet met haar ging springen.

Cadeautjes

Daarna zat de ochtend er helaas alweer bijna op! Maar niet voordat iedereen natuurlijk nog een cadeautje kreeg, wat voor Ninthe totaal onbelangrijk was. Al die Pieten en Sinterklaas, daar ging het haar om! En ze vond het fantastisch, ze heeft echt zo enorm van deze ochtend genoten. Het was super om te zien!

Wat vinden/vonden jouw kindjes van de Sint en zijn Pieten? Ook zo’n grote fan, of vinden ze het toch allemaal juist maar een beetje spannend en eng?

Liefs, Cindy

Volg me ook op Bloglovin, Instagram, Facebook, Twitter of YouTube!

 

Comments

comments

Een gedachte over “Pietenliefde”

Leuk als je een reactie achterlaat!